Έγινε ακόμα πιο δυνατό: Το σπίτι στην παραλία του Μεξικού ξεπέρασε τον τυφώνα Μάικλ

2
Έγινε ακόμα πιο δυνατό: Το σπίτι στην παραλία του Μεξικού ξεπέρασε τον τυφώνα Μάικλ

Στις 10 Οκτωβρίου, ο τυφώνας Μάικλ έφτασε στη στεριά στο Panhandle της Φλόριντα με μέγιστες παρατεταμένους ανέμους 155 mph. Έχοντας ήδη καταστρέψει την Κεντρική Αμερική, η θύελλα της κατηγορίας 4 έγινε ο τρίτος πιο ισχυρός τυφώνας (από την άποψη της ελάχιστης κεντρικής πίεσης, βασικός δείκτης ισχύος) που έπληξε ποτέ τις συνεχόμενες Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι να ξεφύγει τελικά η καταιγίδα, είχε τραγικά στοιχίσει 60 ζωές και περίπου 11,28 δισεκατομμύρια δολάρια σε ζημιές.

Στο μικροσκοπικό παραθαλάσσιο θέρετρο της παραλίας του Μεξικού, όπου το μάτι του Μάικλ χτύπησε την ακτή της Φλόριντα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης προσπάθησε να εκτιμήσει τις ζημιές μετά την καταιγίδα, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με συντρίμμια μιας πόλης θα μπορούσαν να περιγράψουν μόνο ως εντελώς «εξαφανισμένους».

Παραλία του Μεξικού μετά τον τυφώνα Μάικλ. Φωτογραφία από την Kari Martin

Εξουδετερώθηκε, δηλαδή, εκτός από το «Sand Palace», μια εξοχική κατοικία που χτίστηκε το 2017 από τους Lebron και Heather Lackey που επέζησε της καταιγίδας σχεδόν αλώβητη. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν την καταιγίδα, οι αεροφωτογραφίες του σπιτιού που στέκεται ακόμα εν μέσω της καταστροφής που επέφερε ο τυφώνας Μάικλ έγιναν viral στο διαδίκτυο, με Παράκτια Διαβίωση περιοδικό που αποκαλεί το σπίτι „ολονύκτια σύμβολο κατασκευής ισχυρής καταιγίδας

Χτισμένο για να αντέχει ανέμους έως και 250 mph, το σπίτι του Lackey διαθέτει τοίχους από χυτό μπετόν, επένδυση από ίνες από τσιμέντο και μια οροφή αλουμινίου συνδεδεμένη στο σπίτι με συνδετήρες Simpson Strong-Tie. Σε ένα Λαϊκή Επιστήμη χαρακτηριστικό περιγράφοντας λεπτομερώς την ανθεκτική κατασκευή και τη μηχανική του Sand Palace, Οι πλάκες σύνδεσης ζευκτών Simpson Strong-Tie πιστώνονται για τη συγκράτηση του σπιτιού από τον Lance Watson, αντιπρόεδρο της Southeastern Consulting Engineers και τον επικεφαλής μηχανικό που επιβλέπει την κατασκευή του σπιτιού. «Πολλά σχέδια είναι θεωρητικά», είπε ο Watson Λαϊκή Επιστήμη. «Σίμπσον, δεν είναι θεωρητικά».

Το παλάτι της άμμου της παραλίας του Μεξικού μετά τον τυφώνα Μάικλ. Φωτογραφία από την Kari Martin

Το Sand Palace δεν ήταν η μόνη κατασκευή που άντεξε στον τυφώνα Michael. Στην κοντινή πόλη του Παναμά, μια σειρά από πέντε σπίτια που κατασκευάστηκαν από το Habitat for Humanity εμφανίστηκαν σχετικά αλώβητα ως αποτέλεσμα μιας επένδυσης χαμηλού κόστους σε ανθεκτικές μεθόδους κατασκευής. Οπως και προφίλ από το Washington Post, τα Habitat Homes κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το πρότυπο FORTIFIED Gold, το οποίο περιλαμβάνει την ενίσχυση της οροφής με κατάλληλα εξαρτήματα από στέγη σε τοίχο.

Τον Ιούλιο, η Simpson Strong-Tie ανανέωσε την υποστήριξή της στο πρόγραμμα Habitat for Humanity’s Habitat Strong, το οποίο προωθεί τη χρήση μιας σειράς ενισχυμένων κωδίκων και βέλτιστων πρακτικών για την κατασκευή πιο ανθεκτικών κατοικιών σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες, σεισμούς, τυφώνες, ανέμους και πυρκαγιές.
Ενώ η επιβίωση του Sand Palace και άλλων σπιτιών είναι μια μεγάλη ιστορία, η απώλεια ζωής και περιουσίας ως αποτέλεσμα του τυφώνα Michael και άλλων φυσικών καταστροφών παραμένει φυσικά τραγική — ίσως ακόμη περισσότερο αν σκεφτούμε ότι οι χαμηλού κόστους επενδύσεις σε υψηλότερα πρότυπα κατασκευής μπορεί να είχαν ως αποτέλεσμα ένα πιο ευτυχές αποτέλεσμα.

Κάντε ξανά την παραλία του Μεξικού υπέροχη. Φωτογραφία από την Kari Martin.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οικοδόμηση ενός πιο ανθεκτικού σπιτιού στους τυφώνες για να ξεφύγετε από την επόμενη καταιγίδα, ανατρέξτε στις πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου μας σχετικά με την Κατανόηση της Προετοιμασίας στο Σπίτι με ισχυρούς ανέμους και τα 5 βήματα για την οικοδόμηση ενός πιο ανθεκτικού σπιτιού.

Επισκεφθείτε τις πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου μας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οικοδόμηση ενός πιο ανθεκτικού σπιτιού στους τυφώνες για να ξεφύγετε από την επόμενη καταιγίδα, ανατρέξτε στις πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου μας σχετικά με την Κατανόηση της Προετοιμασίας στο Σπίτι με ισχυρούς ανέμους και τα 5 βήματα για την οικοδόμηση ενός πιο ανθεκτικού σπιτιού.

Μάθε περισσότερα

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar