Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2021; Τώρα είναι στο Μόναχο

0
Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2021;  Τώρα είναι στο Μόναχο

Ο εκθεσιακός χώρος του 2021 IAA Mobility στο Μόναχο

Τα πράγματα ήταν διαφορετικά στη διετή Internationale Automobil-Ausstellung, γνωστή και ως Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, φέτος. Για ένα πράγμα, το IAA είναι πλέον γνωστό ως IAA Mobility. Επίσης, δεν αφορά πλέον μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά καλύπτει τα πάντα, από ποδήλατα έως ηλεκτρονικά σκούτερ έως αυτοκίνητα. Α, και δεν είναι πλέον στη Φρανκφούρτη αλλά μάλλον στο Μόναχο.

Εν ολίγοις, αυτό δεν είναι το ΙΑΑ του πατέρα σου.

Η έκθεση είναι η πρώτη διεθνής εκδήλωση της αυτοκινητοβιομηχανίας από την έναρξη της πανδημίας και φέρει το θέμα, «Mobility of the Future».

Η έκθεση άνοιξε την Τρίτη στο κοινό με ομιλία της Γερμανίδας Bundeskanzlerin Angela Merkel, η οποία επαίνεσε τις προσπάθειες της βιομηχανίας για ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον.

«Μηχανές φιλικοί προς το κλίμα, η ψηφιακή συνδεσιμότητα των μεταφορών – αυτό είναι το θέμα αυτής της έκθεσης», δήλωσε η Hildegard Müller, πρόεδρος της Verband der Automobilindustrie, ένωσης αυτοκινητοβιομηχανίας της Γερμανίας, η οποία διοργανώνει την έκθεση, σε συνέντευξη Τύπου πριν από την εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα. . «Ο στόχος της προστασίας του κλίματος μας καθοδηγεί».

Ακόμη και με νέο χώρο, αυτή η παράσταση ήταν διαφορετική. Πολλές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες – συμπεριλαμβανομένων των Toyota, Stellantis (συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής μάρκας Opel), Land Rover και Ferrari, αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν.

Παρ‘ όλα αυτά, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Audi, η Mercedes-Benz και η μάρκα Mini της BMW ήταν όλες εκεί με τις λαμπερές εμφανίσεις τους.

Η Ford Mustang Mach-E ήταν παρούσα ως ο μοναδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, όπως και η Renault, η θυγατρική της στη Ρουμανία, η Dacia, η θυγατρική της Volvo Polestar και αρκετές κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σε αυτό που πιθανότατα ήταν μια πρώτη IAA, μια εντυπωσιακή σειρά κορυφαίων κατασκευαστών ποδηλάτων παρουσίαζε επίσης, όπως και προμηθευτές αυτοκινήτων όπως η Bosch και η Magna.

Παρόντες ήταν επίσης διαδηλωτές για την κλιματική αλλαγή που θέλουν να δουν ένα ταχύτερο τέλος στην πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, αν και δεν ήταν παρόντες στους αριθμούς που είδαν το 2019, όταν χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους της Φρανκφούρτης για να διαμαρτυρηθούν για τον ρόλο του η αυτοκινητοβιομηχανία στην κλιματική αλλαγή. Σε αντίθεση με το 2019, όταν οι διαδηλωτές έσπασαν τουλάχιστον 40 νέα οχήματα σε αντιπροσωπείες καινούργιων αυτοκινήτων στη Φρανκφούρτη, κανένα αυτοκίνητο δεν υπέστη εσκεμμένη ζημιά και, για να διασφαλιστεί αυτό στην IAA, η αστυνομία ήταν σε ισχύ.

Ωστόσο, υπήρχαν πολλές δεκάδες νέα αυτοκίνητα για να δούμε, συμπεριλαμβανομένου του BMW i Vision Circular Concept, μια ματιά στο πώς θα μπορούσε να είναι μια BMW το 2040. το Mercedes EQB Electric SUV, μια πλήρως ηλεκτρισμένη έκδοση του τρέχοντος crossover GLB-Klasse. το πρωτότυπο Volkswagen ID.Life Crossover, το οποίο προβάλλει ένα πιθανό subcompact crossover μικρότερο από το υπάρχον crossover ID.4 και το ID.3. hatchback? και το Mini Vision Urbanaut, ένα στρογγυλεμένο μίνι βαν με καθίσματα σαν καναπέ.

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar