Ένα κρίσιμο λάθος που κάνουν οι δάσκαλοι την πρώτη μέρα του σχολείου

Ένα κρίσιμο λάθος που κάνουν οι δάσκαλοι την πρώτη μέρα του σχολείου

August 6, 2022 0 Von admin

έξυπνη διαχείριση της τάξης: ένα κρίσιμο λάθος που κάνουν οι δάσκαλοι την πρώτη μέρα του σχολείου

Εάν είστε τακτικός αναγνώστης του SCM, τότε αναμφίβολα θα αφιερώσετε χρόνο για να διδάξετε το σχέδιο διαχείρισης της τάξης σας.

Θα μοντελοποιήσετε τι είναι και τι δεν είναι εντάξει. Θα δώσετε παραδείγματα. Θα ενισχύσετε τις γκρίζες περιοχές και θα δείξετε στη νέα σας τάξη τι δεν να κάνω.

Όλα αυτά είναι καλά. Ελέγξτε, ελέγξτε και ελέγξτε.

Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσετε να επιβάλλετε. Και εδώ βρίσκεται μια νάρκη ξηράς.

Βλέπετε, υπάρχει ένα λάθος που κάνουν οι δάσκαλοι κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της διδασκαλίας του σχεδίου τους και της επιβολής του σχεδίου τους.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι μόλις ολοκληρώσατε τον τελικό σας έλεγχο για κατανόηση. Οι μαθητές σας δεν έχουν άλλες ερωτήσεις. Σου έχουν αποδείξει ότι το καταλαβαίνουν. Είστε ικανοποιημένοι και έτοιμοι να προχωρήσετε.

Και πάλι όλα καλά.

Αλλά εκείνη την πρώτη φορά που ένας μαθητής παραβαίνει έναν κανόνα, τι κάνεις; Τι να κάνετε Πραγματικά κάνω? Αν είστε όπως οι περισσότεροι καθηγητές, διστάζετε. Αυτή τη στιγμή, όταν έρθετε αντιμέτωποι με το πραγματικό πράγμα, δεν είναι ασυνήθιστο να χάσετε την αποφασιστικότητά σας και να δώσετε μια υπενθύμιση αντί να συνεχίσετε.

Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρώτο περιστατικό κακής συμπεριφοράς ως παράδειγμα. Μια διδακτική στιγμή, νομίζω ότι τη λένε.

Λογικό, σωστά; Δεν φαίνεται κάτι σπουδαίο. Μπορείτε να το αναλύσετε μέχρι το χρόνο που χρειάζονται οι μαθητές για να μεταβούν σε νέο δάσκαλο, νέο επίπεδο τάξης και νέες προσδοκίες.

Αλλά εδώ είναι το θέμα: Μόλις τελειώσατε να διδάσκετε εμφατικά τους κανόνες και τις συνέπειές σας και να εξηγήσετε την υπέρτατη σημασία τους. Απλώς υποσχέθηκες ότι θα το ακολουθήσεις ό,τι κι αν γίνει.

Και τότε ένας μαθητής παραβιάζει έναν κανόνα και εσύ . . . άστο να πάει. Παγώνεις. Νιώθετε άσχημα ή άβολα και λέτε κάτι σαν, «Τώρα, αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα παραβίασης του κανόνα νούμερο δύο».

Αυτό είναι έτσι, Έτσι κοινός. De rigueur για την πρώτη μέρα του σχολείου σε χιλιάδες τάξεις.

Αλλά είναι ένα κρίσιμο λάθος. Ανεξάρτητα από το πόσο δυσάρεστο μπορεί να φαίνεται εκείνη τη στιγμή, εάν ένας μαθητής παραβεί έναν κανόνα, πρέπει να επιβάλεις. Δεν υπάρχει παράθυρο χρόνου. Χωρίς περίοδο χάριτος. Καμία κάπως χαλάρωση σε αυτό.

Καμία μεταβατική ή διδακτική στιγμή.

Μόλις τελειώσετε τη διδασκαλία του σχεδίου διαχείρισης της τάξης σας, πρέπει να βγείτε ζωντανά. Πρέπει να στείλετε το μήνυμα ότι εννοείτε αυτό που λέτε. Εάν ένας μαθητής συμπεριφέρεται άσχημα αμέσως, θα πρέπει να το γιορτάσετε.

Είναι καλό—γιατί είναι μια ευκαιρία να αποδείξεις την πρώτη μέρα του σχολείου ότι εννοείς αυτό που λες και ότι θα προστατέψεις το δικαίωμά τους να μαθαίνουν και να απολαμβάνουν την παρουσία τους στην τάξη σου.

Όταν δεν το παρακολουθείτε, δηλώνετε στους νέους μαθητές σας ότι είστε ένας ωφέλιμος άνθρωπος που δεν μπορείτε να τον εμπιστευτείτε, δεν σημαίνει αυτό που λένε και ότι δεν είστε σοβαροί για τη διαχείριση της τάξης.

Το να διδάξετε το σχέδιό σας διεξοδικά και να υποσχεθείτε ότι θα το ακολουθήσετε είναι καλό και καλό. Καλό ξεκίνημα της χρονιάς. Αλλά τώρα πρέπει να πας και να το κάνεις. Πρέπει να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας, χωρίς καθυστέρηση.

Διαφορετικά, θα βάλετε τον εαυτό σας πίσω από την μπάλα των οκτώ πριν καν τελειώσει η πρώτη μέρα του σχολείου.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε μαζί μας. Είναι δωρεάν! Κάντε κλικ ΕΔΩ και αρχίστε να λαμβάνετε άρθρα διαχείρισης τάξης όπως αυτό στο email σας κάθε εβδομάδα.