Ένα υπέροχο φεμινιστικό βιβλίο για εφήβους

Ένα υπέροχο φεμινιστικό βιβλίο για εφήβους

Januar 19, 2022 0 Von admin

Γεια σου! Αν κάποια από τις λέξεις που διαβάσατε σας έχει μπερδέψει, ήμασταν όλοι εκεί. Ειλικρινά, μην ανησυχείς. Είστε εδώ, εξερευνώντας ένα θέμα για το οποίο πιθανώς δεν περίμενες ποτέ να μάθατε και κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να βοηθήσετε έναν έφηβο που γνωρίζετε. High-fives παντού! Το πρώτο βήμα σε οτιδήποτε νέο είναι πάντα λίγο τρομακτικό. Συνεχίστε λοιπόν και ξέρετε ότι κάνετε το σωστό. Το έχεις!

Εάν ο έφηβος σας:

  • Αντιμετωπίζει τους λευκούς (ή τους υπεύθυνους) αλλά δεν φαίνεται να έχει τα σωστά λόγια για να εξηγήσει γιατί
  • Πιστεύω σε #BlackLivesMatter και ενδιαφέρεται για την κοινωνική δικαιοσύνη
  • Αμφισβητεί τον μεγάλο ρόλο που παίζουν οι άνδρες (κυρίως λευκοί) στην κοινωνία

Τότε αυτό το βιβλίο, A Guide To Crushing Girlhood: Feminist AFείναι για αυτούς.

Αν και είναι σίγουρα γραμμένο για και για μαύρα έφηβα κορίτσια, αυτό το βιβλίο ενδυνάμωσης κοριτσιών καλωσορίζει ανοιχτά όλους όσους υποστηρίζουν τον φεμινισμό και την ελευθερία φύλου/ταυτότητας. Τρανς, queer, μη δυαδικό, BIPOC, λευκό – αυτό το βιβλίο νοιάζεται ποιος είσαι, αρκεί να υποστηρίζεις την ελευθερία και τον φεμινισμό. Οι συγγραφείς είναι ξεκάθαροι ότι η λευκή υπεροχή, ο χρωματισμός και η καπιταλιστική πατριαρχία είναι όλα κατασταλτικά μέσα για να μην είναι ίσες οι γυναίκες και οι περιθωριοποιημένες κοινωνίες και οι άνθρωποι.

Ας υποθέσουμε ότι η έφηβή σας χρειάζεται ένα φεμινιστικό βιβλίο εφήβων και καταλαβαίνει ότι δεν αντιμετωπίζονται όλοι το ίδιο. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το βιβλίο προσφέρει εξαιρετικές γνώσεις, γνώσεις και έμπνευση για να περπατήσετε σε ένα μονοπάτι προς τη θετικότητα και την ελευθερία του σώματος.

Πλαϊνή μπάρα! Ίσως αναρωτιέστε: Το μαύρο γράφεται με κεφαλαία, το λευκό όχι. Γιατί; Διαβάστε γιατί το Το Associated Press ενημερώθηκε τις οδηγίες του σχετικά με την κεφαλαιοποίηση των εθνοτήτων. Για να το συνοψίσω, είναι επειδή οι μαύροι έχουν κοινή ιστορία διακρίσεων ΚΑΙ πολιτισμού, ενώ οι λευκοί δεν έχουν. Και η κεφαλαιοποίηση του W σε λευκό απλώς κραυγάζει White Supremacy (<— δείτε τι έκανα με αυτή τη χρήση κεφαλαίων εκεί; Έχει σημασία.) Χρησιμοποιήστε κεφαλαία το 'B', όχι το 'w'. Προχωράω.

Δώσε μου περισσότερες λεπτομέρειες

A Guide To Crushing Girlhood: Feminist AF είναι ένα βιβλίο ενδυνάμωσης των κοριτσιών, μέρος μιας αυξανόμενης συλλογής φεμινιστικών βιβλίων για εφήβους που επικεντρώνεται στην εισαγωγή βαθιών εννοιών γύρω από την ταυτότητα και τον φεμινισμό με έναν συνδετικό τρόπο.

Οι Δρ. Οι Cooper, Craft Tanner και Morris έγραψαν αυτό το βιβλίο για «όλες τις φεμινίστριες — τρανς κορίτσια, κορίτσια cis, κορίτσια με αναπηρίες, κορίτσια BIPOC, queer κορίτσια, εργαζόμενα κορίτσια, nonbinary folx και τους συμμάχους μας που δεν είναι κορίτσια».

Μετάφραση: Εάν έχετε μια εκκολαπτόμενη φεμινίστρια —ή έφηβο που αμφισβητεί το φύλο και την ταυτότητά της—αυτό είναι ένα φανταστικό βιβλίο ενδυνάμωσης που μπορείτε να προσθέσετε στη συλλογή τους.

Αυτό είναι ένα βιβλίο που δεν κάνει διακρίσεις. Το βασικό θέμα είναι να συγκεντρώσετε ένα πλήρωμα που θα σας υποστηρίξει καθώς μαθαίνετε, μεγαλώνετε και αμφισβητείτε την κοινωνία και τον ρόλο σας σε αυτήν.

Μια από τις αγαπημένες μου γραμμές στο βιβλίο είναι, „Έχετε ακούσει ποτέ την „προσευχή“ Κύριε, δώσε μου την εμπιστοσύνη ενός μέτριου λευκού αγοριού;“ – σελίδα 30

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ;! Είναι τόσο αλήθεια. Εκτρέφουμε αγόρια ως ριψοκίνδυνους και αμφισβητίες ενώ εκπαιδεύουμε τα κορίτσια να κάθονται και να σιωπούν. Όποιος έχει πάει στο γυμνάσιο το ξέρει.

A Guide To Crushing Girlhood: Feminist AF αντιμετωπίζει κοινά στερεότυπα και αναλύει από πού προήλθαν και γιατί πρέπει να αλλάξουν. Είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα, που παραδίδεται με ζωηρά σχόλια και πολλούς χρήσιμους συνδέσμους για θετικούς παράγοντες επιρροής για το σώμα και την ταυτότητα, βιβλία για ανάγνωση, podcast για ακρόαση και ντοκιμαντέρ για παρακολούθηση.

Let’s Talk Language & Triggers

Αυτό το βιβλίο είναι βάναυσα ειλικρινές, αλλά όχι περισσότερο από ό,τι πιθανότατα περνάει από το μυαλό του εφήβου σας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη στιγμή. Ας ελπίσουμε ότι ο έφηβός σας έχει ήδη ένα υποστηρικτικό πλήρωμα, αλλά αν δυσκολεύεται, αυτό το βιβλίο θα του δώσει λίγη ελπίδα.

Υποστήριξη και καλοί φίλοι είναι εκεί έξω και περιμένουν να τους ανακαλύψουν.

Ένας οδηγός για τη συντριβή των κοριτσιών: Κριτική βιβλίου για φεμινιστική AF

Ναι, υπάρχει κάποια γλώσσα, αλλά βάζω στοίχημα ότι ο έφηβός σας την γνωρίζει ήδη καλά. Αλλά δεν είναι γραμμένο για εσάς, μαμά/μπαμπά/δάσκαλο, αλλά για τον έφηβό σας που παλεύει με την ταυτότητα, την αυτοπεποίθηση και τα βασικά θέματα.

Επευφημούν, ορκίζονται, κλαίνε, εκπαιδεύουν, εμπνέουν και προωθούν τις φεμινίστριες και τους συμμάχους τους, διατηρώντας το πραγματικό και χωρίς να χάνουν χρόνο.

Η διερεύνηση των στερεότυπων για την κοριτσίστικη και την εικόνα του σώματος και πώς αυτοί είναι θεμελιώδεις τρόποι για να αποτρέψουμε τις γυναίκες και τις περιθωριοποιημένες ταυτότητες από το να πάρουν περισσότερη εξουσία, το καθιστούν μια ισχυρή εισαγωγή στον διασταυρούμενο φεμινισμό.

Επίσης, οι συγγραφείς κάνουν εξαιρετική δουλειά προειδοποιώντας τους αναγνώστες για πιθανούς παράγοντες ενεργοποίησης, προσφέροντας αρκετή λεπτομέρεια για να ξέρετε εάν πρέπει να προχωρήσετε ή να συνεχίσετε να διαβάζετε.

Το Takeaway

Είναι μια νίκη. Αγόρασέ το. A Guide To Crushing Girlhood: Feminist AF προορίζεται για οποιονδήποτε έχει κοιτάξει τους «υπεύθυνους» και σκέφτηκε, φύγε από εδώ — δεν φαίνεσαι, δεν αισθάνεσαι ή δεν συμπεριφέρεσαι σε κάτι σαν εμένα.

Αυτό το βιβλίο είναι για όποιον κάνει τα μάτια του όταν ο λευκός άντρας στο δωμάτιο «αποφασίζει» ότι κάτι πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο και παίρνει το δρόμο του. Κάθε φορά.

Απευθύνεται σε όλους όσοι συμφωνούν ή πιστεύουν στο γεγονός ότι η καπιταλιστική πατριαρχία (βασικά λευκοί άνδρες που διοικούν τα πάντα) έχει σκοπό να κρατήσει τους πλούσιους λευκούς στην εξουσία.

Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: Αυτό το βιβλίο δεν έχει να κάνει με το πόσο είναι χάλια ο λευκός μπαμπάς/δάσκαλος/ αφεντικό/αδελφός/συμμαθητής σας, αλλά αντιθέτως πώς ο έφηβός σας μπορεί να αναγνωρίσει και να κάνει το ρόλο του για να αλλάξει, ένα άδικο σύστημα.

Ουφ, είναι πολλά για να ξεπακετάρεις.

Το βιβλίο δίνει στον αναγνώστη φράσεις, ορισμούς, υποστήριξη και ιδέες για την αμφισβήτηση παραδοσιακών ρόλων και προκαταλήψεων στην κοινωνία. Προσφέρει στους εφήβους την έμπνευση και τα εργαλεία για να κινηθούν με αυτοπεποίθηση προς μια κατεύθυνση που ικανοποιεί τις —ίσως ανείπωτες— ανάγκες τους.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι όταν συζητούν τη ρίμα του νηπιαγωγείου σχετικά με τα κορίτσια που είναι ζάχαρη, μπαχαρικά και οτιδήποτε εξαιρετικό. Αν ένα κορίτσι κριθεί πολύ αυταρχικό, είναι σκύλα. Εάν ένα αγόρι είναι δικτατορικό, είναι συνήθως «διοικητικό» ή «γεννημένος ηγέτης».

Εάν η έφηβή σας είναι φεμινίστρια ή σύμμαχος που αμφισβητεί τη δική της δύναμη, ταυτότητα, θέση στον κόσμο ή/και τις πολιτικές και κοινωνικές δομές γύρω τους. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο για να τα αποκτήσετε.

Ένα φεμινιστικό βιβλίο για εφήβους και κάθε σύμμαχο

Υπάρχει ένα ρητό που μοιάζει σαν να υπάρχει για πάντα. Ίσως το έχετε ακούσει:

Όσοι δεν μπορούν, διδάσκουν.

Ο Cooper, ο Craft Tanner και ο Morris αποδεικνύουν ότι αυτό το τροπάριο είναι, πέρα ​​από κάθε αμφιβολία, ένα φορτίο ταύρου.

Αυτές οι γυναίκες τα κάνουν όλα – καινοτομούν, δημιουργούν, διδάσκουν και ηγούνται. Και δεν μπορείς να ζητήσεις καλύτερο δάσκαλο από κάποιον που έχει όχι μόνο την εμπειρία της πραγματικής ζωής, αλλά οδηγεί με την αυτοπεποίθηση και την γοητεία της γλυκιάς θείας του φίλου σου.

Πού να το αποκτήσετε

Υποστηρίζουμε τις μικρές επιχειρήσεις και προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από την Amazon. Εάν δεν το χρειάζεστε αύριο και μπορείτε να περιμένετε μερικές ημέρες, το 100% των κερδών από την αγορά σας μέσω Βιβλιοπωλείο θα ωφελήσει ένα τοπικό βιβλιοπωλείο.