Έξυπνη χρήση για ροκανίδια στον κήπο – GoTo4Gardening

0
Έξυπνη χρήση για ροκανίδια στον κήπο – GoTo4Gardening

Συμβουλή κηπουρικής – Φεβρουάριος ’18

Πολύ πριν από το 1992, όταν η Janet Jackson έκανε μια επιτυχία του „The best things in life are free“, ο Jack Hylton το τραγουδούσε στο γραμμόφωνό του το 1928. Οι στίχοι του περιελάμβαναν τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια, όλα είναι εκεί για όλους να τα απολαμβάνουμε, χωρίς να χρειάζεται να τα πληρώσουμε – αλλά για τον κηπουρό η καλύτερη δωρεάν μέλισσα είναι σίγουρα τα «ροκανίδια». Την επόμενη φορά που θα περάσετε από έναν χειρουργό δέντρου να κόψει ένα δέντρο και να θρυμματίσει τα ξύλα, ζητήστε του τα θρυμματισμένα ξύλα – πιθανότατα θα χαρεί να τα παραδώσει στον κήπο ή το κτήμα σας, (συνήθως θα τους γλιτώσει από τον κόπο να έχουν να τα αναδιπλώσεις παράνομα!) Είναι πιο συνηθισμένο να βρίσκεις αυτούς τους θρυμματιστές δέντρων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς οι εμπορικοί κηπουροί έχουν λιγότερες εργασίες «κηπουρικής» να κάνουν, έτσι πηγαίνουν να κόβουν δέντρα, τα δέντρα κόβονται επίσης ευκολότερα όταν έχουν ερημώσει από το θόλο των φύλλων τους . Τώρα επιτρέψτε μου να εξηγήσω γιατί τα θρυμματισμένα δέντρα είναι ένα τόσο σημαντικό εμπόρευμα στην κατανομή. Πρώτον, είναι ευρέως γνωστό ως ένα εξαιρετικό σάπια φύλλα κατά μήκος των μονοπατιών και γύρω από τα δέντρα – το σάπια φύλλα ξύλου σας θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε λίγα χρόνια – αλλά εφόσον είναι δωρεάν – ποιος νοιάζεται;

Φέτος αποφάσισα να λύσω άλλο ένα πρόβλημα με τα θρυμματισμένα ξύλα. Εγώ (όπως και πολλοί άλλοι κατανεμητές) έχω μια μικρή περιοχή στο κτήμα μου που είναι πάντα γεμάτη νερό, τα κοινά ενδεικτικά σημάδια είναι λακκούβες μετά από μια νεροποντή σε άγονο έδαφος ή βρύα που αναπτύσσονται γρήγορα. Παρόλο που τα περισσότερα λαχανικά απολαμβάνουν ένα καλό ποτό, πολύ λίγα από αυτά μπορούν να γυμναστούν έχοντας τα δάχτυλα των ποδιών τους συνεχώς εμποτισμένα σε βρεγμένο έδαφος, σε έναν κήπο μπορεί κανείς να τοποθετήσει ένα υποκείμενο στρώμα χαλίκι για να λειτουργήσει ως απορροή, αλλά αυτό θα ήταν απαράδεκτο σε ένα κομμάτι λαχανικών στο κατανομή που θα μπορούσε να σκαφτεί αργότερα, και οι πέτρες θα ήταν τότε δυσμενείς στην επιφάνεια και ακόμη και επικίνδυνες αν χρησιμοποιηθεί ποτέ ένας καλλιεργητής ισχύος.

ποτισμένο με βρύα έδαφος

Μιλώντας με τον φίλο μου τον Phil για την κατανομή, αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσει το πρόβλημα είναι να πάρει ένα μεγάλο πλαστικό τύμπανο και να ανοίξει πολλές τρύπες στη βάση του. Στη συνέχεια, αφού έσκαβε μια βαθιά τρύπα, έβαζε το τύμπανο προς τα κάτω στην τρύπα του εδάφους και το κάλυπτε με τουλάχιστον 40 εκατοστά. του εδάφους – ισχυρίζεται ότι το νερό θα μαζευτεί στο τύμπανο και θα βελτιώσει το πρόβλημα της αποστράγγισης. Μπορεί να έχει δίκιο, αλλά δεν μου αρέσει η ιδέα να θάψω πλαστικό στο έδαφος – ειδικά καθώς διαπιστώνω ότι στους γυμνοσάλιαγκες αρέσει να προσκολλώνται στη λεία πλαστική επιφάνεια και να γεννούν αυγά κοντά της! Επιπλέον, έχω μόνο ένα ταπεινό χειροκίνητο φτυάρι και πιρούνι και δεν έχω εκσκαφέα JBC για να σκάψω την τρύπα που θα χρειαζόταν για να τοποθετηθεί το τύμπανο μέσα!

Η απάντησή μου στο πρόβλημα της αποχέτευσης είναι τα θρυμματισμένα ξύλα! Πρώτα έφτιαξα μια τάφρο μερικά εκατοστά πιο βαθιά από το ύψος του κεφαλιού του φτυαριού, το φτυάρι μπήκε στο βρεγμένο έδαφος σαν να κόβεται σε φέτες βούτυρο, αλλά με την περιεκτικότητά του σε βαρύ νερό που το σήκωσε ήταν σίγουρα ένα σπάσιμο της πλάτης ειδικά μετά τη χειμερινή μου χειμερία νάρκη! Βρέθηκα να φτυαρίζω σταδιακά όλο και μικρότερα μπαστούνια κορεσμένης γης! Στη συνέχεια γέμισα την τάφρο με περίπου 12 εκ. από ροκανίδια και πλάτη γέμισε την τάφρο με το αρχικό χώμα. Πιστεύω ότι το νερό θα μαζευτεί ανάμεσα στα ροκανίδια και θα αφήσει το πάνω εργασίσιμο χώμα πολύ πιο στεγνό, και θα είναι ευχάριστο να δουλεύεις. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι τα επόμενα χρόνια τα ροκανίδια θα αποσυντεθούν – ενώ με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσουν ευεργετικά σκουλήκια και ένζυμα στο υποέδαφος και κατά τη μελλοντική διπλή εκσκαφή θα έχουμε ένα καλύτερο στρώμα χώματος από κάτω αντί για συμπιεσμένο χώμα ταψιού.

Μια άλλη ιδέα που σκοπεύω να πειραματιστώ με τα ροκανίδια είναι να καλλιεργήσω τις πατάτες μου σε αυτά. Οι πατάτες χρειάζονται ευάερο χώμα για να φτιάξουν μεγάλους κόνδυλους, όταν φυτεύονται σε συμπιεσμένο έδαφος πρέπει να πιέζουν πολύ το έδαφος για να μεγαλώσουν οι κόνδυλοι τους. Κάποτε άφησα λίγους σπόρους πατάτας στον πάγκο του θερμοκηπίου το καλοκαίρι και παρήγαγαν μικρές πατάτες μόνο από την υγρή ατμόσφαιρα – μόνο και μόνο επειδή είχαν άφθονο χώρο για να αναπτυχθούν. Σκοπεύω να βάλω μια μεγάλη ποσότητα ροκανιδιών γύρω από τον πατατόσπορο και στη συνέχεια να καλύψω και να γειώσω με ένα μείγμα 50/50 από ροκανίδια και χώμα.

Τώρα το χειμώνα είναι η ώρα να αποκτήσετε τα καλύτερα θρυμματισμένα ξύλα καθώς το καλοκαίρι συνήθως αναμιγνύεται με κομμένα φύλλα που συχνά γίνονται γλοιώδη. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα ροκανίδια των κωνοφόρων καθώς περιλαμβάνουν μοσχεύματα φύλλων ακόμη και το χειμώνα και είναι πολύ όξινα. Τα ροκανίδια μικρότερου μεγέθους είναι πιο εύκολο να δουλέψουν, αλλά ως σάπια φύλλα μεγαλύτερου μεγέθους θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να σπάσουν.

Στην κατανομή μας, οι κοπτήρες δέντρων φέρνουν φορτηγά με κομματάκια ξύλου και έχουμε δύο καθορισμένες περιοχές για αυτό το χρυσό μέλισσα. θα υποχρεώσει, καθώς τους κάνετε και τη χάρη.

Οι κηπουροί πάντα κάνουν τους άλλους χαρούμενους είτε δίνουν είτε παίρνουν!

Ελάτε μαζί μου να προσβλέπουμε σε μεγαλύτερες καλλιέργειες!

Μπόρις.

Schreibe einen Kommentar