Αναθεώρηση και Test Drive: Lexus NX 300 2020

0
Αναθεώρηση και Test Drive: Lexus NX 300 2020

Πριν από περίπου ένα χρόνο, παρατήρησα ότι το Τμήμα Ονοματοδοσίας της Lexus ήξερε τι έκανε όταν ονόμασε το τότε βασικό του crossover NX με την εξήγηση ότι το „NX“ σημαίνει „ευκίνητο crossover“. Ως αποτέλεσμα, όταν ένα Cadmium Orange 2020 NX 300 εμφανίστηκε στην πόρτα μας τον περασμένο Απρίλιο, στο αποκορύφωμα του lockdown για τον κορωνοϊό, ήμουν ενθουσιασμένος. Τελικά, κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, ποιος ήθελε βαρετό;

Αν και παρουσιάστηκε ως το αρχικό επίπεδο Lexus τότε (αυτή η υποδοχή έχει από τότε καταλάβει το UX), το NX είναι τοποθετημένο κάτω από τα RX, RX, GX και LX. Ωστόσο, μην διαβάζετε πολύ σε αυτό.

Η Lexus παρουσίασε το NX το 2014 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου και οι πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Miyata στη Miyawaka της Fukuoka. Ενώ το NX μοιράζεται έναν μικρό αριθμό εξαρτημάτων με τον κάδο ανταλλακτικών του Toyota RAV4 – κυρίως αυτά που σχετίζονται με τη δομή και το μεταξόνιο – τα δομικά στοιχεία του αυτοκινήτου είναι κατά τα άλλα μοναδικά για τη Lexus.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ LEXUS NX 2020

Στο εσωτερικό, βρήκαμε βελούδινα, καλά προστατευμένα καθίσματα με εσωτερική σχεδίαση που ταιριάζει με το αρκετά πολυσύχναστο εξωτερικό του NX. Ωστόσο, η εργονομία είναι σχεδόν εξαιρετική και χρησιμοποιούνται μόνο τα καλύτερα υλικά, με βουτυρένιο μαλακό δέρμα αντάξιο της μάρκας.

Το κάθισμα του οδηγού είναι άνετο και υποστηρικτικό και δεν παρατήρησα καμία πίεση σε μεγαλύτερες διαδρομές. Λόγω της πανδημίας και των περιορισμών κοινωνικής απόστασης, δεν είχα επιβάτες, κάτι που ήταν εξίσου καλά.

Η κεντρική στοίβα παραμένει το μοναδικό σημείο πόλωσης στο εσωτερικό, σημειώσαμε πέρυσι: οι οδηγοί εδώ είτε το λατρεύουν είτε το μισούν. Διαθέτει κάθε πιθανό τύπο καντράν ή διακόπτη και υπάρχουν πολλά – επανάληψη, πολλά – από αυτά, πάρα πολλά για να μετρηθούν. Η σωτήρια χάρη είναι η υπερμεγέθης κεντρική οθόνη 10,3 ιντσών, η οποία είναι αρκετά αποτελεσματική για το σύστημα ψυχαγωγίας Neptune και υπέροχη για το Apple CarPlay. Η επιφάνεια αφής που ελέγχει την οθόνη είναι πάνω από το μέσο όρο για τους ελεγκτές πιλοτηρίου της επιφάνειας αφής.

Κάντε κλικ εδώ για να συνεχίσετε στη σελίδα 2 – Οδηγώντας το Lexus NX 2020

Σελίδες: 1 2

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar