Αναθεώρηση και Test Drive: Volkswagen Golf 2020

0
Αναθεώρηση και Test Drive: Volkswagen Golf 2020

Το Volkswagen Rabbit –που προοριζόταν πριν από 46 χρόνια να γίνει ο διάδοχος του περίφημου VW Beetle, το οποίο δεν έφυγε ποτέ από τη σκηνή μέχρι το περασμένο έτος– είναι τώρα στην όγδοη γενιά του και είναι ουσιαστικά ολοκαίνουργιο για το 2020, έχοντας αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο 2019.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η VW εισήγαγε το Golf ως το «Κουνέλι» αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως επειδή, ως διάδοχος του εξαιρετικά χαριτωμένου Beetle, το «Rabbit» ακουγόταν χαριτωμένο και το «Golf», οι άνθρωποι του μάρκετινγκ στο Η Wolfsburg πίστευε ότι θα συνδεόταν μόνο με το άθλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι με τον άνεμο, δεδομένης της τάσης της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας της να δίνει ονόματα για τα αυτοκίνητά της με βάση τα ονόματα σημαντικών ανέμων και ρευμάτων. Η VW άλλαξε τελικά γνώμη και, το 1984, της έδωσε το όνομα Golf. Παραδόξως, επανέφερε το όνομα Rabbit από το 2006 στο 2009 σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις μειωμένες πωλήσεις, αλλά αυτή η προσπάθεια δεν ήταν επιτυχής και, για δεύτερη φορά, επέστρεψε η πινακίδα του Golf.

Μην περιμένετε, ωστόσο, δραματικές αλλαγές σε αυτό που ήταν ένα επιτυχημένο franchise για τη VW: η σχεδίαση του Mk8, όπως αναφέρεται από τους μυημένους, είναι εξελικτική, όχι επαναστατική.

Το Silk Blue Metallic Golf μας έφτασε μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα και γρήγορα έγινε το επίκεντρο της προσοχής.

Ακριβώς όπως ο Henry Ford περιόρισε την επιλογή χρώματος για τους αγοραστές του Model T σε ένα χρώμα, μαύρο, οι αγοραστές του VW Golf έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια 5θυρη καταπακτή και ένα επίπεδο εξοπλισμού, το TSI. Το στυλ φαίνεται οικείο, αλλά είναι πιο γωνιακό και το πρόσωπο διαθέτει ένα νέο δισδιάστατο λογότυπο VW και μια πιο εμφανή προς τα κάτω καμάρα στη μύτη, που μειώνει σημαντικά τον συντελεστή οπισθέλκουσας του Golf. Τα φώτα πορείας LED σχηματίζουν ένα χαρακτηριστικό φως που συνεχίζει στη γραμμή χαρακτήρων που εκτείνεται σε όλο το μήκος του οχήματος.

Τα πίσω σπορ νέα πίσω φώτα σχήματος L που θυμίζουν το T-Roc και είναι διαθέσιμο ως στάνταρ Golf, το 1.4T ή δύο ακόμη σπορ εκδόσεις του, το GTI και το Golf R.

Η VW είναι μια από τις λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες που συνεχίζει να προσφέρει τυπικό κιβώτιο ταχυτήτων και το Golf έρχεται με εξαιρετικό εξατάχυτο. Το αυτόματο είναι προαιρετικό, φυσικά, αλλά επιλέξτε με σύνεση.

Κάντε κλικ εδώ για να συνεχίσετε στη σελίδα 2 – Μέσα στο VW Golf 2020

Σελίδες: 1 2 3 4

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar