Ανασκόπηση: Τελική πτήση 747 της British Airways – Λονδίνο προς Νέα Υόρκη στο Upper Deck

0
Ανασκόπηση: Τελική πτήση 747 της British Airways – Λονδίνο προς Νέα Υόρκη στο Upper Deck

Ένα BA 747 που περιμένει να πραγματοποιήσει μια από τις τελευταίες πτήσεις του στη Νέα Υόρκη

Κατευθυνόμενος προς το αεροδρόμιο του Χίθροου ένα βροχερό βράδυ του Μαρτίου, δεν είχα ιδέα ότι η πτήση στην οποία θα επιβιβαζόμουν όχι μόνο θα ήταν η τελευταία μου για πολλούς μήνες, αλλά ότι θα ήταν και η τελευταία μου πτήση με ένα 747 της British Airways. Ίσως το πιο σημαντικό, θα ήταν επίσης μία από τις τελευταίες 747 πτήσεις επιβατών που εκτελούνται από την αεροπορική εταιρεία.

Ενώ μεγάλωσα πετώντας με αμέτρητα Pan Am 747 και έχω πετάξει με πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένων των KLM, Japan Airlines (μια έκδοση υψηλής πυκνότητας, 560 θέσεων, σε κοντινές αποστάσεις), της Lufthansa (συμπεριλαμβανομένου του νέου 747-8 Intercontinental) και Η Virgin Atlantic’s, αυτή ήταν μόλις η δεύτερη πτήση μου με ένα BA 747. Η πρώτη μου ήταν στην τελευταία σειρά του πούλμαν με τον σύντροφό μου – μεσαίες θέσεις – αλλά θέσεις που είχαμε πολύ χαρά γιατί μας έσωσε από μια οκτάωρη καθυστέρηση στην πτήση της American Airlines για επιστροφή στη Νέα Υόρκη.

Αυτή η εμπειρία, όμως, ήταν λίγο διαφορετική. Μου έκαναν κράτηση στο επάνω κατάστρωμα στο κάθισμα 64Α, ένα τυπικό, ξαπλωμένο, επαγγελματικό κάθισμα με όψη προς τα πίσω, το οποίο είχε κάτι που φαινόταν ως απεριόριστο προσωπικό χώρο.

Το πάνω κατάστρωμα του 747 στην τελευταία πτήση του συγγραφέα

BA ΚΑΙ ΤΟ BOEING 747

Το Boeing 747 τέθηκε σε υπηρεσία στις 22 Ιανουαρίου 1970 με πελάτη εκτόξευσης της Pan American World Airways σε πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο. Το αεροσκάφος είχε το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος ανά θέση κατά τη στιγμή της εισαγωγής του, αλλά μόνο όταν ήταν πλήρως φορτωμένο. Ωστόσο, πολλοί αερομεταφορείς αγόρασαν το 747 για το απόλυτο κύρος ότι μπορούσαν να πουν ότι είχαν τη Βασίλισσα των Ουρανών στους στόλους τους.

Η προκάτοχος της British Airways BOAC πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση 747, πετώντας από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, το 1971.

Στον ιστορικό στόλο της, η BA είχε 18 από τα αρχικά 747-100, 15 747-200B, ένα 747-200F (φορτηγό), τρία 747-200M (Μ ήταν το μοντέλο Kombi, που μπορούσε να μεταφέρει φορτία στο πίσω τμήμα του κύριου κατάστρωμα μέσω πλευρικής πόρτας φορτίου) και 57 747-400s.

Οι αερομεταφορείς των ΗΠΑ απέσυραν το Boeing 747 το 2017. Η Delta Air Lines και η United Airlines ήταν οι δύο τελευταίοι αερομεταφορείς των ΗΠΑ που εκμεταλλεύτηκαν τον τύπο. Η British Airways αρχικά επρόκειτο να απολύσει τα 747 της το 2023, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, αλλά η μείωση των ταξιδιών που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό είχε ως αποτέλεσμα την πρόωρη συνταξιοδότηση.

Κάντε κλικ εδώ για να συνεχίσετε στη σελίδα 2 – Επιβίβαση και άνεση καθισμάτων

Σελίδες: 1 2 3

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar