Ανασκόπηση: Τι νέο υπάρχει στο Apple CarPlay στο iOS 13.4

0
Ανασκόπηση: Τι νέο υπάρχει στο Apple CarPlay στο iOS 13.4

Apple CarPlay στο iOS 13.4 στην οθόνη ενός Lexus NX 300 του 2020

Από την κυκλοφορία του το 2014, το Apple CarPlay έχει γίνει, τουλάχιστον ανεπίσημα, μια καθολική διεπαφή infotainment για οχήματα από περισσότερες από δώδεκα αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σχεδόν κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων προσφέρει πολλά μοντέλα που υποστηρίζουν το CarPlay. Η λίστα περιλαμβάνει Acura, Aston Martin, Audi, BMW, Buick, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Fiat, Ford, Honda, Jeep, Lincoln, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Skoda, Toyota, VW και Volvo.

Με την εισαγωγή του iOS 13, το CarPlay έλαβε μια νέα διεπαφή χρήστη, μια προβολή πίνακα εργαλείων διπλού παραθύρου. Ενώ το Task Switcher, που παρουσιάστηκε με το iOS 10.3, παραμένει στο αριστερό άκρο, η νέα προβολή τοποθέτησε τους Χάρτες Apple στο αριστερό μισό της οθόνης, ενώ η δεξιά πλευρά χωρίζεται μεταξύ των επερχόμενων στροφών, των προτάσεων Siri, των στοιχείων ελέγχου ήχου και των πληροφοριών ημερολογίου .

Apple CarPlay στο Volkswagen Golf 2020

Με το iOS 13.4, η Apple έχει προσθέσει πολλά βασικά χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη για εφαρμογές πλοήγησης τρίτων, υποστήριξη για οθόνες ευρείας οθόνης και κάρτες Dashboard με απόκριση και δυναμική αλλαγή μεγέθους.

Για να δούμε πώς λειτουργούσαν αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, δοκιμάσαμε δύο την πιο πρόσφατη έκδοση του CarPlay σε ένα Lexus NX 300 του 2020 και σε ένα Volkswagen Golf του 2020.

Αρχικά, χάρη σε ένα ταμπλό που ανταποκρίνεται δυναμικά, το CarPlay προσφέρει στους οδηγούς μια πιο κομψή εμπειρία σε οχήματα με ευρύτερες οθόνες. Σε μια τέτοια οθόνη, την τεράστια οθόνη 10,3″ στο Lexus, η διεπαφή χρήστη του χάρτη κάλυπτε μεγαλύτερο μέρος της οθόνης από τα πάνελ πληροφοριών στα δεξιά, για παράδειγμα. Οι προηγούμενες εκδόσεις του CarPlay δεν είχαν βελτιστοποιηθεί από την Apple ώστε να εκμεταλλεύονται πλήρως τις οθόνες διαφορετικού μεγέθους και η αναλογία μεταξύ του πλάτους του κύριου παραθύρου του Ταμπλό και του πλάτους των καρτών στη δεξιά πλευρά ήταν 50-50. Στην οθόνη επέκτασης του Lexus, το κύριο παράθυρο καταλάμβανε περίπου τα δύο τρίτα της οθόνης, μια αξιοσημείωτη βελτίωση.

Με την έκδοση 13.4, οι κάρτες του πίνακα εργαλείων θα αλλάζουν έξυπνα το μέγεθος τους και θα εμφανίζουν περιεχόμενο με βάση αυτό που είναι ενεργό αυτήν τη στιγμή στο CarPlay. Για παράδειγμα, εάν η πλοήγηση είναι ενεργή, η κάρτα Παίζει τώρα θα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και θα εμφανίζει μόνο ελάχιστα στοιχεία ελέγχου. Εάν η πλοήγηση δεν είναι ενεργή, ο πίνακας „Παίζει τώρα“ θα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο και θα εμφανίζει επιπλέον μεταδεδομένα, όπως εξώφυλλο άλμπουμ, εκτός από τα τυπικά στοιχεία ελέγχου.

Το CarPlay υποστηρίζει πλέον δύο διαφορετικά μεγέθη καρτών στο Ταμπλό, προκειμένου να προσαρμόζεται καλύτερα στις πληροφορίες που χρειάζεται να εμφανίζει. Ένα παράδειγμα που σημειώσαμε ήταν η κάρτα ελέγχου κλήσεων, η οποία μπορεί να επεκταθεί ή να συρρικνωθεί με βάση το τι άλλο πρέπει να εμφανίζεται στον πίνακα ελέγχου.

Ενώ η Apple έχει προσθέσει υποστήριξη για εφαρμογές όπως το Google Maps και το Waze για να εμφανίζονται στο CarPlay Dashboard, εναπόκειται στους προγραμματιστές των εφαρμογών να προσθέσουν υποστήριξη για αυτήν τη δυνατότητα, κάτι που, τη στιγμή που θα δημοσιευτεί, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούμε πραγματικά να ελέγξουμε αυτήν τη δυνατότητα μέχρι να προστεθεί αυτή η υποστήριξη.

Τέλος, όταν μοιράζεστε το ETA σας με κάποιον για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας το CarPlay, θα δείτε μια νέα οθόνη εκκίνησης που δείχνει πώς θα εμφανίζονται το όνομα και η διεύθυνση e-mail σας στον παραλήπτη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Διαπιστώσαμε ότι η νέα υποστήριξη του CarPlay για οθόνες ευρείας οθόνης και οι νέες κάρτες ταμπλό με απόκριση και δυναμική αλλαγή μεγέθους ενίσχυσαν σημαντικά την εμπειρία χρήστη και οδήγησαν σε ένα καλύτερο και πιο εύχρηστο Apple CarPlay.

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar