Από τον «Τρίτο Κόσμο» στην Αύξηση: Ο νέος κεντρικός τερματικός σταθμός της LaGuardia ανοίγει τις πόρτες του με μικρή φανφάρα

0
Από τον «Τρίτο Κόσμο» στην Αύξηση: Ο νέος κεντρικός τερματικός σταθμός της LaGuardia ανοίγει τις πόρτες του με μικρή φανφάρα

Το νέο κτίριο LaGuardia Central Terminal

«Είναι δύσκολο να χτίσεις ένα νέο αεροδρόμιο ενώ λειτουργείς ένα παλιό αεροδρόμιο», είπε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο σε τελετή στο αεροδρόμιο LaGuardia πριν από 18 μήνες, όταν άνοιξε το νέο Eastern Concourse.

Ήταν δύσκολο. Όχι όμως αδύνατο.

Το Σάββατο, η εντυπωσιακά μοντέρνα Αίθουσα Αφίξεων και Αναχωρήσεων στο νέο αεροδρόμιο LaGuardia άνοιξε τις πόρτες της τόσο σε επιβάτες όσο και σε θεατές, καθώς και σε λίγα μέλη του Τύπου.

Εν τω μεταξύ, η κατασκευή της νέας εγκατάστασης γινόταν ενώ το αεροδρόμιο συνεχίζει να λειτουργεί με πλήρη ταχύτητα. Τώρα, λίγα περισσότερα από τέσσερα χρόνια αφότου η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη της κατασκευής, το 80% ενός εντελώς νέου αεροδρομίου LaGuardia είχε ολοκληρωθεί, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν πριν το νέο αεροδρόμιο LaGuardia φτάσει στο 100%. πλήρης.

Το αρχικό κτίριο του Central Terminal έχει κατεδαφιστεί σε μεγάλο βαθμό και μια νέα κατασκευή χτίστηκε πιο κοντά στο Grand Central Parkway, μια τοποθεσία που προηγουμένως καταλαμβανόταν σε μεγάλο βαθμό από εγκαταστάσεις στάθμευσης. Τα μόνα τμήματα του αρχικού κτιρίου του Κεντρικού Τερματικού – επίσης γνωστού ως Terminal B – που παραμένουν είναι οι πύλες B, C και D που θα εξαλειφθούν το 2022 όταν ανοίξει το νέο Western Concourse. Το νέο Eastern Concourse, το όνομα του οποίου δεν σχετίζεται με την πρώην ομώνυμη αεροπορική εταιρεία που πέταξε στη LaGuardia, άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2018

Το αεροδρόμιο LaGuardia στην πόλη της Νέας Υόρκης, που πήρε το όνομά του από τον δυναμικό δήμαρχο που ζήτησε ένα αεροπλάνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη να προσγειωθεί στα σύνορα της πόλης (σταμάτησε στο Newark του New Jersey, προκαλώντας την κατακραυγή του δημάρχου), είναι ένα από τα 20 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Έχουμε καθιερώσει το μάθημα για ολόκληρο τον κόσμο…» είπε ο δήμαρχος La Guardia το 1938.

Το αεροδρόμιο άνοιξε για πτήσεις μικρών αποστάσεων το προηγούμενο έτος ως Δημοτικό Αεροδρόμιο Νέας Υόρκης-LaGuardia Field. Η πρώτη υπερατλαντική πτήση πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 1940, μια πτήση της Pan Am με προορισμό τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Το αεροδρόμιο έλαβε το όνομα Αεροδρόμιο LaGuardia το 1953 προς τιμήν του δημάρχου LaGuardia, ο οποίος είχε πεθάνει πέντε χρόνια νωρίτερα.

Το αεροδρόμιο LaGuardia φιλοξενεί επί του παρόντος εννέα αεροπορικές εταιρείες σε τέσσερις τερματικούς σταθμούς. Η λίστα των αερομεταφορέων περιλαμβάνει τις Air Canada, Alaska Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, Frontier Airlines, JetBlue Airways, Southwest, Spirit Airlines, United Airlines και WestJet.

Η Delta Air Lines κατασκευάζει έναν νέο τερματικό σταθμό που θα αντικαταστήσει τους τερματικούς σταθμούς C και D και θα ανοίξει πλήρως το 2022. Θα διαθέτει 37 πύλες, κεντρικό χώρο check-in και σημείο ελέγχου ασφαλείας και ένα νέο Sky Club με υπαίθριο Sky Deck.

Δύο αεροπορικές εταιρείες – η Alaska και η JetBlue – λειτουργούν από τον ιστορικό Marine Air Terminal, γνωστό και ως Terminal A, που είναι το μόνο ενεργό αεροδρόμιο σήμερα που χρονολογείται από την έναρξη των εμπορικών αεροπορικών ταξιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Frontier and Spirit λειτουργούν από τον τερματικό σταθμό Delta, Terminal D.

Ο Jonathan Spira και ο Kurt Stolz συνέβαλαν στην αναφορά σε αυτήν την ιστορία.

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar