Βήμα προς βήμα Πώς να φυτέψετε βολβούς ανοιξιάτικων λουλουδιών

1
Βήμα προς βήμα Πώς να φυτέψετε βολβούς ανοιξιάτικων λουλουδιών

Ακολουθήστε τον οδηγό βήμα προς βήμα Πώς να φυτέψετε βολβούς ανοιξιάτικων λουλουδιών για μια επιτυχημένη, πολύχρωμη οθόνη που θα ζηλέψουν οι φίλοι, η οικογένεια και οι γείτονές σας.

Μια από τις ωραιότερες εργασίες κηπουρικής του Σεπτεμβρίου είναι να φυτέψετε όλους αυτούς τους υπέροχους βολβούς που ανθίζουν την άνοιξη που έχετε αγοράσει. Η αίσθηση της προσμονής και της αισιοδοξίας είναι υπέροχη και ανεβαστική. Το να φαντάζεστε πώς θα φαίνονται τα ανοιξιάτικα λουλούδια σας ενώ κάνετε τις επιλογές σας και τα φυτεύετε είναι μέρος της διασκέδασης.

Από τον Ιανουάριο, μπορούμε να αρχίσουμε να περιμένουμε να δούμε χιονοστιβάδες, (οι χιονοστάτες, οι καμπάνες και οι ακόνιτες φυτεύονται καλύτερα στο πράσινο, αλλά αναπτύσσονται με επιτυχία και από βολβούς). νάρκισσους και νάρκισσους, διάσπαρτες με ίριδες.

Οι τουλίπες θα αρχίσουν τότε να ανθίζουν. Μαζί με τον υάκινθο, το άλιουμ, το muscari, το camassia, το aconites και την πουσκίνια θα έχετε άφθονο χρώμα μέχρι τα τέλη της άνοιξης και τις αρχές του καλοκαιριού.

Με μια πληθώρα λουλουδιών για να διαλέξουμε, μπορούμε να μας κακομάθει η επιλογή, καλλιεργητές από όλο τον κόσμο αναπτύσσουν και μας συστήνουν νέες και μοναδικές τουλίπες, νάρκισσους, ίριδα και άλλους βολβούς κάθε χρόνο, αλλά η παρακολούθηση των καταλόγων με βολβούς είναι μέρος του διασκέδαση.

Πώς να φυτέψετε ανοιξιάτικους βολβούς.  Κίτρινος νάρκισσος λεμονιού.  Πώς να φυτέψετε βολβούς ανοιξιάτικων λουλουδιών
Νάρκισσοι.
Οδηγός βήμα προς βήμα Πώς να φυτέψετε ανοιξιάτικους βολβούς λουλουδιών

Πώς να φυτέψετε βολβούς ανοιξιάτικων λουλουδιών

Για καλύτερο αποτέλεσμα, οι βολβοί φυτών σε ομάδες των έξι ή περισσότερων, τα λουλούδια προσφέρουν πιο εντυπωσιακή εμφάνιση όταν φυτεύονται μαζικά. Στόχος να φυτέψετε τους βολβούς σας το συντομότερο δυνατό μετά την απόκτησή τους.

Στους βολβούς αρέσει να φυτεύονται σε έδαφος με ελεύθερη αποστράγγιση, η προσθήκη τρίχας θα βοηθήσει στην αποστράγγιση. Μην τα φυτέψετε εκεί που θα βρεθούν, γιατί είναι πιθανό να σαπίσουν.

Βήμα 1.

Επιλέξτε μια ζεστή, ηλιόλουστη τοποθεσία. Σκάψτε μια τρύπα βαθιά και αρκετά φαρδιά για τον αριθμό των βολβών που θέλετε να φυτέψετε.

Θα πρέπει να είναι 2 έως 3 φορές το βάθος του βολβού. Αν λοιπόν ο βολβός σας έχει ύψος 4 εκατοστά, φυτέψτε τον 8-12 εκατοστά βάθος.

Βήμα 2.

Τοποθετήστε τους λαμπτήρες στην οπή (μυτερό άκρο, αυτός είναι ο τεχνικός όρος κηπουρικής της Louise) στραμμένα προς τα επάνω.

Δώστε στους λαμπτήρες αρκετό χώρο ο ένας γύρω από τον άλλον, περίπου το διπλάσιο του πλάτους τους μεταξύ τους.

Βήμα 3.

Καλύψτε τα με το χώμα και σφίξτε απαλά.

Βήμα 4.

Εάν φυτεύετε σε πολύ ξηρό έδαφος, ποτίζετε αμέσως τους βολβούς. Οι βολβοί που φυτεύονται το φθινόπωρο δεν πρέπει να απαιτούν περαιτέρω πότισμα.

Τα παραπάνω βήματα ισχύουν για βολβούς ανθοφορίας την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Οι βολβοί είναι ιδανικοί για φυσικοποίηση σε γρασίδι και για άγρια/άτυπα στυλ. Ο κρόκος, οι νάρκισσοι, οι τουλίπες και ο νάρκισσος φαίνονται υπέροχα φυτεμένοι σε λωρίδες σε γρασίδι και κάτω από δέντρα ή φράχτες.

Πώς να φυτέψετε ανοιξιάτικους βολβούς.  Κομμάτια ασφόδελων που πολιτογραφήθηκαν κάτω από δέντρα.
Βολβοί ασφόδελου για φυσικοποίηση. Πώς να φυτέψετε ανοιξιάτικους βολβούς

Πότε να φυτέψετε βολβούς για ανοιξιάτικα λουλούδια

Ανοιξιάτικους βολβούς φυτεύονται το φθινόπωρο από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Οι νάρκισσοι, οι νάρκισσοι, οι υάκινθοι και οι κρόκοι φυτεύονται νωρίτερα.

Επαγγελματική συμβουλή

Εάν φυτεύετε βολβούς σε εβδομαδιαία διαστήματα θα πρέπει να έχετε μεγαλύτερη περίοδο ανθοφορίας.

Ο γενικός κανόνας είναι να τα έχετε στο έδαφος μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά τα έχω φυτέψει καλά μέχρι τον Νοέμβριο και έχουν ακόμα ανθίσει.

Σε ορισμένες περιοχές όπου το έδαφος παραμένει αρκετά ζεστό, χωρίς υλοτόμηση νερού ή παγετούς μπορεί κανείς να ξεφύγει με την καθυστερημένη φύτευση.

Οι τουλίπες φυτεύονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Σκληραγωγημένος καλοκαιρινοί βολβοί ανθοφορίας όπως κροκοσμία, βρόδια, άλιουμ και κρίνους φυτεύονται τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Οι τρυφεροί βολβοί που ανθίζουν το καλοκαίρι όπως οι γλαδιόλες, οι ευκόμηδες, οι φρέζιες και οι κρίνοι φυτεύονται νωρίς την άνοιξη.

Φθινοπωρινοί βολβοί ανθοφορίας, Νερίνες, στερνμπέργια και κολχικά φυτεύονται μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Πώς να φυτέψετε βολβούς ανοιξιάτικων λουλουδιών σε δοχεία

Μια συλλογή από δοχεία γεμάτο με ανοιξιάτικα λουλούδια είναι ένα θέαμα για τα πονεμένα μάτια. Χαρούμενα νάρκισσους, τετράγωνα, επιδεικτικές τουλίπες και επιβλητικά άλλουμ δίνουν μια υπέροχη παράσταση.

Ομαδοποιήστε παρόμοια στυλ γλάστρες για μια συνεκτική εμφάνιση, για παράδειγμα, παλαιωμένα δοχεία από τερακότα ή κομψά γκρι δοχεία από σχιστόλιθο.

Επαγγελματική συμβουλή

Φυτέψτε δοχεία στα οποία μπορείτε να μετακινήσετε για να κρύψετε τυχόν κενά στα κρεβάτια και τα περιθώρια.

Βήμα 1.

Επιλέξτε το δοχείο σας και τοποθετήστε μερικά σπασμένα σκεύη γλάστρας στον πάτο.

Βήμα 2.

Χρησιμοποιήστε ένα καλής ποιότητας κομπόστ πολλαπλών χρήσεων.

3 μέρη κομπόστ αναμεμειγμένα με 1 μέρος τρίμμα.

Βήμα 3.

Εάν φυτεύετε το ένα είδος λουλουδιού, οι βολβοί πρέπει να έχουν 3 φορές το βάθος τους και ένα βολβό πλάτος μεταξύ τους. Μπορείτε να φυτέψετε πολλά στρώματα.

Για μια οθόνη πολλαπλών λουλουδιών επιλέξτε διάφορα όπως τουλίπες, νάρκισσους, μουσκάρι.

Οι μεγαλύτεροι, πιο πρόσφατοι βολβοί ανθοφορίας φυτεύονται βαθύτερα, τους σκεπάζουν με λίπασμα και στη συνέχεια προσθέτουν τους επόμενους βολβούς και ούτω καθεξής σε στρώσεις, με τα μικρότερα, πρώιμα άνθη στην κορυφή.

Αν προτιμάτε τοπ φόρεμα με μια στρώση διακοσμητικού τρίξου.

Βήμα 4.

Ποτίστε αμέσως μετά τη φύτευση και στη συνέχεια όσο χρειάζεται όσο μεγαλώνουν οι βολβοί. Τροφοδοτήστε με λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο μία φορά την εβδομάδα όταν εμφανίζονται οι βλαστοί μέχρι μετά την ανθοφορία όταν το φύλλωμα αρχίζει να ξεθωριάζει.

Επαγγελματική συμβουλή

Ένα πασπάλισμα με σκόνη τσίλι ή νιφάδες θα βοηθήσει να αποτρέψει τα ποντίκια και τους σκίουρους από το να ξεθάψουν τους βολβούς.

Κόκκινες και κίτρινες τουλίπες σε ένα δοχείο.  Πώς να φυτέψετε βολβούς σε δοχεία
Πώς να φυτέψετε βολβούς σε δοχεία

Φύτευση βολβών σε εσωτερικούς χώρους

Πολλοί βολβοί είναι ιδανικοί για φύτευση σε εσωτερικούς χώρους για μια χριστουγεννιάτικη ή νωρίς την άνοιξη έκθεση.

Εισάγουν χαρούμενο χρώμα και χειμωνιάτικο άρωμα στο σπίτι σας.

Επιλέξτε ποικιλίες που έχουν πολύ άρωμα, υάκινθους, Νάρκισσο χαρτί-λευκό και tête-à-tête.

Είναι εύκολο να αναπτυχθούν και μπορούν να αναγκαστούν να ανθίσουν νωρίς δίνοντάς τους ένα κατάλληλο κρύο. Υπάρχουν διαθέσιμοι λαμπτήρες που έχουν προψυχθεί για αναγκασμό, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξίσου εύκολα λαμπτήρες κήπου.

Βάλτε τους βολβούς υάκινθου σε μια χάρτινη σακούλα στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες πριν τους φυτέψετε σε γλάστρες, μπολ ή καλάθια με τον ίδιο τρόπο όπως οι βολβοί κήπου.

Άλλοι λαμπτήρες μπορούν να ψύχονται σε γκαράζ, υπόστεγο ή δροσερό ντουλάπι στο σπίτι πριν από τη φύτευση.

Σκεφτείτε επίσης το κλασικό των Χριστουγέννων-Αμαρύλλις. Αυτά δεν χρειάζονται κρύο και μπορούν να φυτεύονται ξανά και ξανά κάθε χρόνο.

Το κομπόστ γενικής χρήσης με πρόσθετο τρίμμα είναι απόλυτα κατάλληλο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση των λαμπτήρων σας, διαβάστε Ολλανδικά χωράφια με βολβούς από την Wine and Wisteria Travel

Ελπίζω ότι αυτό βήμα προς βήμα πώς να φυτέψετε ανοιξιάτικους βολβούς λουλουδιών είναι μια βοήθεια για εσάς. Χρησιμοποιήστε φαντασία και ένα ολόκληρο πάθος για την κηπουρική και θα αναπτύξετε εύκολα έναν φανταστικά πολύχρωμο ανοιξιάτικο κήπο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους και την οικογένειά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ας διαδώσουμε την τεχνογνωσία της κηπουρικής και ας κάνουμε όλους να φυτέψουν και να καλλιεργήσουν ανοιξιάτικα λουλούδια.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτό ή οποιοδήποτε άλλο άρθρο, βάλτε τες στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω. Μου αρέσει να ακούω νέα σας και απαντώ όσο πιο γρήγορα μπορώ.

Καλή Κηπουρική

Ακολουθήστε και σας αρέσει το PlantsBulbsSeeds

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar