Βοηθήστε το παιδί σας να βρει μια σκόπιμη καριέρα

Βοηθήστε το παιδί σας να βρει μια σκόπιμη καριέρα

August 6, 2021 0 Von admin

Ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι το παιδί σας, πολλοί γονείς κάνουν ό,τι μπορούν για να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον των παιδιών τους. Σχεδόν σε κάθε παιδί τίθεται η ερώτηση «τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» και παρόλο που μπορεί να φαίνεται υποθετικό αυτή τη στιγμή, είναι κάτι που μπορεί (και πρέπει) να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Το παιδί σας μπορεί να μην έχει τους ίδιους επαγγελματικούς στόχους στην ηλικία των πέντε ετών όπως θα έχει αργότερα στη ζωή του. Ωστόσο, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να τους βοηθήσετε να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντά τους και να αναπτύξουν τα πάθη τους.

Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, μπορείτε να στρέψετε αυτήν την καθοδήγηση προς το να το βοηθήσετε να βρει μια σκόπιμη καριέρα. Κάνοντας αυτό μπορεί να σας προσφέρει ηρεμία και θα επιτρέψετε στο παιδί σας να κάνει κάτι με τη ζωή του που πραγματικά έχει σημασία για αυτό. Θα τους δείξει πώς να αναπτύξετε την αίσθηση του σκοπού στη ζωήόχι μόνο δουλειά.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι;

Ενθαρρύνοντάς τους να κάνουν αυτό που έχει σημασία

Μια έρευνα του 2020 το ανακάλυψε αυτό Το 60% των ανθρώπων είναι δυσαρεστημένοι με τη δουλειά τους. Δεν θέλετε το παιδί σας να μπει σε μια καριέρα όπου ο κύριος στόχος του είναι να κάνει μισθό. Αντίθετα, θα πρέπει να τα ενθαρρύνετε να ακολουθήσουν μια ικανοποιητική και ουσιαστική πορεία με την καριέρα τους.

Για να το κάνετε αυτό, μάθετε τι πραγματικά έχει σημασία για αυτούς. Ποιες είναι οι αξίες και τα πιστεύω τους; Οι βασικές αξίες στο χώρο εργασίας περιλαμβάνουν πράγματα όπως:

  • Δημιουργικότητα
  • Συνεργασία
  • Διασκεδαστικο
  • Ευκαιρία για ανέλιξη
  • Ανάληψη κινδύνων
  • Ταξίδι

Λειτουργεί καλύτερα το παιδί σας όταν του δίνεται μια δημιουργική διέξοδος; Φαίνονται ατρόμητοι και έτοιμοι να ρισκάρουν με οτιδήποτε; Λαχταρούν τη μάθηση και την ανάπτυξη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο; Όταν συζητάτε τις αξίες τους, θα μπορείτε να περιορίσετε διαφορετικά μονοπάτια σταδιοδρομίας που τους ανταποκρίνονται.

Είναι επίσης σημαντικό να ενθαρρύνετε το παιδί σας να ακολουθεί τα πάθη του. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν έχει σημασία και μπορεί να έχει αντίκτυπο στους άλλους. Ίσως είναι παθιασμένοι με τον πλανήτη, τα ζώα ή άλλους ανθρώπους. Μιλήστε για ευκαιρίες καριέρας που θα τους αφήσουν να ακολουθήσουν αυτά τα πάθη και να κάνουν τη διαφορά στη ζωή τους. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες επιχειρήσεις βασισμένες στο πάθος και τη φροντίδα. Επομένως, προσέξτε να μην «στριμώξετε» καμία από αυτές τις ουσιαστικές και ελπιδοφόρες ιδέες που μπορεί να έχει το παιδί σας. Αντίθετα, συνεργαστείτε μαζί τους για να βρείτε θέσεις εργασίας που θα ευθυγραμμίζονται με αυτό που τους ενδιαφέρει.

Ενισχύοντας τα όνειρά τους

Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι το παιδί σας έχει επιχειρηματικό πνεύμα. Ίσως «εφευρίσκουν» πράγματα ή έχουν δημιουργικές ιδέες. Ίσως είναι καλοί στο να διαχειρίζονται τον χρόνο τους και να κατευθύνουν άλλους ανθρώπους. Εάν βλέπετε αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ενθαρρύνετε το παιδί σας να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση όταν μεγαλώσει.

Είναι πιο εύκολο από ποτέ να «είσαι το αφεντικό του εαυτού σου» χάρη στην αύξηση της δημοτικότητας των ελεύθερων επαγγελματιών. Σήμερα, η ανεξάρτητη γραφή, ο σχεδιασμός, η φωτογραφία και η ανάπτυξη λογισμικού μπορούν όλα να οδηγήσουν σε επιτυχημένες σταδιοδρομίες.

Εάν το παιδί σας θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση ή ακόμα και να δημιουργήσει τον δικό του ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, φροντίστε να τροφοδοτήσετε αυτά τα ενδιαφέροντα δείχνοντάς του τα βασικά στοιχεία του επιχειρηματικού κόσμου. Λάβετε επίσης υπόψη την ευθύνη να τους διδάξετε τις καλύτερες δυνατές πρακτικές. Αυτό περιλαμβάνει συμβουλές για το πώς να είστε ηθικοί και πώς να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη επιχείρηση που θα ωφελήσει το περιβάλλον. Αυτές οι πρακτικές θα πρέπει να περιλαμβάνουν πράγματα όπως:

  • Λήψη περιβαλλοντικών επιχορηγήσεων και δανείων
  • Πράσινες προσλήψεις
  • Χρήση ανακυκλώσιμων υλικών
  • Ψηφιακό μάρκετινγκ

Εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας θα διαπρέψει σε μια δική του επιχείρηση, θέτοντας τα θεμέλια τώρα για το πώς να δημιουργήσετε μια υπεύθυνη επιχείρηση θα το διευκολύνει να εφαρμόσει αυτά τα πράγματα αργότερα. Το τοπίο του επιχειρηματικού κόσμου αλλάζει. Το να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας (της κατάλληλης ηλικίας) ξέρει πώς να πλοηγείται σε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές, θα το βοηθήσει να κατέβει πιο γρήγορα.

Ίσως αναρωτιέστε πώς μπορείτε πραγματικά να βοηθήσετε το παιδί σας να βρει τον σκοπό του. Η καλύτερη απάντηση; Δεν μπορείς να το αναγκάσεις. Ο ευκολότερος τρόπος για να τους βοηθήσετε είναι να τους δώσετε προσοχή. Αναζητήστε αυτή τη «σπίθα» μέσα τους όταν βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο μέρος ή κάνουν κάτι που αγαπούν.

Γνωρίζετε το παιδί σας καλύτερα από τον καθένα και γνωρίζετε τις αντιδράσεις του. Παρακολουθώντας τους, θα μάθετε πώς εκείνα τα πράγματα που ανάβουν φωτιά μέσα τους μπορούν τελικά να μετατραπούν σε ένα επιτυχημένο, ικανοποιητικό μέλλον.