Βοηθήστε το παιδί σας να πλοηγηθεί σε μια αόρατη ασθένεια

Βοηθήστε το παιδί σας να πλοηγηθεί σε μια αόρατη ασθένεια

Juli 22, 2021 0 Von admin

ο Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ εκτιμά ότι το 96% όλων των χρόνιων ασθενειών θεωρούνται «αόρατες». Δυστυχώς, εκατομμύρια άνθρωποι ζουν μαζί τους κάθε μέρα – συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Οι αόρατες ασθένειες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά πολλούς τομείς της ζωής, από τις φιλίες και το σχολείο μέχρι την ικανότητα εστίασης και σωστής λειτουργίας κατά τη διάρκεια έργων και εργασιών.

Για τα παιδιά, αυτοί οι αγώνες μπορεί να είναι ακόμη χειρότεροι.

Ως γονιός, μπορεί να είναι απίστευτα αποκαρδιωτικό να βλέπεις το παιδί σου να περνάει κάτι έξω από τον έλεγχό του. Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε; Πώς μπορείτε να υποστηρίξετε το παιδί σας και να του λάβετε τη βοήθεια που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει μια αόρατη ασθένεια;

Βρίσκοντας τη σωστή φροντίδα

Η πρώτη σας προτεραιότητα πρέπει πάντα να είναι να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει πρόσβαση στη φροντίδα που χρειάζεται. Διαφορετικές χρόνιες παθήσεις απαιτούν διαφορετικούς τύπους θεραπείας. Μερικές από τις πιο κοινές αόρατες ασθένειες περιλαμβάνουν:

  • Αλλεργίες
  • Αρθρίτιδα
  • Καρκίνος
  • Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης
  • Διαβήτης
  • Πεπτικές διαταραχές
  • Καρδιακά ελαττώματα

Σχεδόν όλες αυτές οι παθήσεις απαιτούν κάποιο είδος ειδικού που αντιμετωπίζεται επαρκώς. Δεν είναι μόνο σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας επισκέπτεται τον σωστό γιατρό, αλλά και ότι λαμβάνει τις σωστές θεραπευτικές λύσεις. Ως γονέας, είναι επίσης καλή ιδέα να εξοικειωθείτε με το είδος της θεραπείας που χρειάζεται το παιδί σας. Για παράδειγμα, εάν έχουν μια πεπτική διαταραχή όπως η ΓΟΠΝ, θα πρέπει να κατανοήσετε τη σημασία της τα διάφορα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του. Η συμμετοχή του εαυτού σας στη διαδικασία θεραπείας όσο το δυνατόν περισσότερο θα σας επιτρέψει να υποστηρίξετε καλύτερα το παιδί σας και να απαντήσετε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχει.

Όντας Δικηγόρος

Τα παιδιά με αόρατες ασθένειες μπορεί να φοβούνται, να μπερδεύονται, ακόμη και να παλεύουν με κάποιες διαταραχές ψυχικής υγείας ως αποτέλεσμα της φυσικής τους κατάστασης. Είναι στο χέρι σας να είστε συνήγορος για την ασθένειά τους. Αυτό ξεκινά με τη συνεργασία με τους γιατρούς και τους παιδίατρους τους.

Για παράδειγμα, εάν το παιδί σας δυσκολεύεται RLS (σύνδρομο ανήσυχων ποδιών), δεν χρειάζεται επίσης να μένετε ξύπνιοι κάθε βράδυ, αγωνιώντας για την ταλαιπωρία τους. Να είναι επικοινωνιακός με τον γιατρό τους για πράγματα όπως:

  • Συνήθη συμπτώματα
  • Ποιότητα ζωής
  • Διαφορετικές επιλογές θεραπείας

Η υπεράσπιση μπορεί να πάει πολύ πέρα ​​από το νοσοκομείο και το ιατρείο. Μιλήστε σε άλλους για την ασθένεια του παιδιού σας. Γίνετε μέλος ή ξεκινήστε έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Μιλήστε με δασκάλους, φίλους και γείτονες. Όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τις λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση του παιδιού σας, τόσο περισσότερη υποστήριξη θα χτίσετε στην κοινότητά σας.

Επιπλέον, κατανοήστε ότι είναι εντάξει να αφήσετε το παιδί σας να είναι παιδί! Είναι δελεαστικό να τους «κρατήσετε πίσω» από πράγματα που θα τους εμπλουτίσουν ή πράγματα που μπορεί να απολαμβάνουν, όπως αθλήματα ή άλλες σωματικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ασθένειά τους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική τους κατάσταση και να τους κάνει να αγωνίζονται όταν πρόκειται να αισθάνονται ανεξάρτητοι, να έχουν αυτοπεποίθηση ή ακόμα και να δημιουργούν υγιείς φιλίες.

Τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν είναι ενημερωμένοι για αυτές τις συνθήκες. Έτσι σχηματίζονται τα στίγματα και μπορούν να εμποδίσουν τους ανθρώπους να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται. Τώρα είναι η ώρα να γίνετε η φωνή του παιδιού σας και να υπερασπιστείτε το – και την ασθένειά του. Όσο περισσότεροι άνθρωποι εκπαιδεύονται σχετικά με διαφορετικές καταστάσεις, τόσο πιο εύκολο θα είναι να καταπολεμήσετε τα στίγματα και να βρείτε ποιοτικές επιλογές θεραπείας.

Εμφάνιση υποστήριξης

Τα παιδιά δεν έχουν ανοσία σε αγώνες ψυχικής υγείας. Αν δυσκολεύονται να κάνουν ή να κρατήσουν φίλους, έχουν δυσκολίες στο σχολείο ή απλά δεν αισθάνονται καλά, αναμφίβολα θα επηρεάσει αρνητικά την ψυχική τους υγεία.

Αγγίσαμε το να είσαι συνήγορος του παιδιού σου. Αλλά, αυτό ξεκινά με το να είναι ένα σύστημα υποστήριξης για αυτούς στο σπίτι. Μιλήστε στο παιδί σας συχνά για αυτό που νιώθει. Όλοι θέλουν να ακούγονται και η επικύρωση των συναισθημάτων τους μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην κατάσταση της ευημερίας τους. Ίσως ακόμη και να μπορέσετε να τους «σώσετε» από το να πέσουν σε κατάθλιψη ή να παλέψουν με το άγχος.

Είναι εύκολο να εστιάσετε αποκλειστικά στη σωματική υγεία του παιδιού σας όταν έχει μια αόρατη ασθένεια. Αλλά, μην υποθέτετε απλώς ότι η σωματική φροντίδα τους είναι πάντα αρκετή. Συχνά μπορεί να αξίζει τον κόπο για αυτούς να συνεργαστούν με έναν σύμβουλο ή θεραπευτή. Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να βρει τη «ριζική αιτία» τυχόν αρνητικών συναισθημάτων και να τα αντιμετωπίσει με παραγωγικό, αποτελεσματικό τρόπο.

Δεν θα είναι ποτέ εύκολο να δεις το παιδί σου να αντιμετωπίζει μια αόρατη ασθένεια. Όμως, είστε η πρώτη πηγή υποστήριξής τους. Επομένως, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις λεπτομέρειες της κατάστασής τους, πώς να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους και να τους υποστηρίζουμε όταν δεν μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι.
Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, θα βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει την ασθένειά του και να μάθει πώς να το χειρίζεται. Θα τους δώσετε ένα θετικό παράδειγμα, ώστε να μπορέσουν τελικά να διαχειριστούν την ασθένειά τους μόνοι τους, από αυτορρύθμιση για το άγχος να είναι σε θέση να συνεχίσει τη φυσική θεραπεία για όσο διάστημα χρειαστεί.