Γιατί είναι σημαντική η ανθεκτικότητα της κοινότητας;

2
Γιατί είναι σημαντική η ανθεκτικότητα της κοινότητας;

Η ανθεκτικότητα της κοινότητας είναι η έννοια που μπορούμε να σχεδιάσουμε και να χτίσουμε καλύτερα για να μειώσουμε την ευαισθησία σε καταστροφές. Η ιδέα της δημιουργίας ανθεκτικότητας βρίσκεται στο DNA του Simpson Strong-Tie και γι‘ αυτό θεωρούμαστε κορυφαίοι στην έρευνα, τις δοκιμές και την καινοτομία δομικών συστημάτων. Αυτή η δέσμευση για οικοδόμηση ανθεκτικότητας είναι ο λόγος που συνεργαζόμαστε με άλλους ηγέτες στον τομέα, όπως το Κέντρο Επιστήμης και Κοινωνίας της Δρ. Lucy Jones.

Η αποστολή του Κέντρου είναι να αξιοποιήσει τη δύναμη της επιστήμης για τη δημιουργία πιο ανθεκτικών κοινοτήτων, συνεργαζόμενος με επιστήμονες, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και ηγέτες επιχειρήσεων και πολιτών. Ο Δρ. Τζόουνς έγραψε πρόσφατα ένα άρθρο για το ιστολόγιο Δομικής Μηχανικής μας σχετικά με γιατί ο μετριασμός είναι σημαντικός για τη δημιουργία ανθεκτικότητας της κοινότητας. Οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές αναμφίβολα κάνουν πολλούς από εμάς να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα και να σκληρύνουμε τις κοινότητες όχι μόνο για να επιβιώσουν από την καταστροφή, αλλά και να ανακάμψουν πιο γρήγορα. Το άρθρο της είναι μια εξαιρετική αρχή για το πώς ο μετριασμός σώζει ζωές, χρήματα και κοινότητες.

Για παράδειγμα, ο Δρ Τζόουνς γράφει:

«Χρειαζόμαστε σπίτια και γραφεία στα οποία μπορούμε να επιστρέψουμε μετά την καταστροφή. Η αξία ενός κτιρίου που δεν έχει υποστεί ζημιά σε μια καταστροφή είναι πολύ μεγαλύτερη από την αξία του κτιρίου και το κόστος επισκευής του. Ένα άθικτο κτίριο σημαίνει ενοικιαστές που δεν τραυματίστηκαν και δεν χρειάζεται να πληρώσουν ιατρικούς λογαριασμούς. Σημαίνει διατήρηση της στέγασης για τους κατοίκους και όχι αύξηση του προβλήματος των αστέγων. Σημαίνει επιχειρήσεις που μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές και τοπική οικονομία που παραμένει ενεργή. Σημαίνει γείτονες που δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουν το δικό τους (χωρίς ζημιά) κτίριο λόγω του κινδύνου να καταρρεύσει αργότερα το κτίριο. Σημαίνει ότι οι αξίες των ακινήτων της γειτονιάς δεν μειώνονται λόγω της μάστιγας των μη επισκευασμένων κτιρίων».

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την ανθεκτικότητα της κοινότητας αφού διαβάσετε το άρθρο του Δρ. Τζόουνς, ελπίζουμε να παρακολουθήσετε δύο βίντεο που δημιουργήσαμε το 2019 σχετικά με αυτό το σημαντικό θέμα.

Το πρώτο βίντεο εξετάζει τον αντίκτυπο του τυφώνα Μάικλ της κατηγορίας 5 του 2018 στη βορειοδυτική Φλόριντα. Στείλαμε μια ομάδα μηχανικών στην περιοχή για να μιλήσουμε με ιδιοκτήτες σπιτιού, εργολάβους και μηχανικούς.

Ένας εμπειρογνώμονας που πήραμε συνέντευξη ήταν ο Cody Thomas της Florida Retrofits, ο οποίος είπε «μετά τον τυφώνα εδώ στην παραλία του Μεξικού, βγήκαμε έξω και κάναμε μόνοι μας μια εκτίμηση ζημιών. Εκεί [were] Σε 113 σπίτια είχαμε προσθέσει ιμάντες τυφώνα Simpson Strong-Tie και είχαμε μηδενική ζημιά στα σπίτια όπου προσθέσαμε τους ιμάντες τυφώνα. Αλλά μετά οδηγείς ένα τετράγωνο κάτω από το δρόμο και βλέπεις σπίτια με την οροφή εντελώς χαμένη».

Στο δεύτερο βίντεο, ταξιδέψαμε στη Φλόριντα και τη Νότια Καρολίνα για να μιλήσουμε με κορυφαίους ειδικούς του κλάδου. Περάσαμε χρόνο με τους ειδικούς για να κατανοήσουμε καλύτερα την κατασκευή πέρα ​​από τον ελάχιστο κώδικα για ανθεκτικότητα.

Σύμφωνα με την Anne Cope, αρχιμηχανικό για ο Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για Επιχειρήσεις & Ασφάλεια Κατοικίας (IBHS): «Οι οικοδομικοί κώδικες είναι υπέροχοι γιατί προστατεύουν τους ανθρώπους. Ο κόσμος επιζεί από το γεγονός. Θέλουμε να επιβιώσει και το κτίριο και οι άνθρωποι να συνεχίσουν τη ζωή τους».

Αυτός είναι ο στόχος της προσπάθειας για πιο ανθεκτικές κοινότητες — να βοηθήσουμε τους επιζώντες να αποκαταστήσουν τη ζωή και τις επιχειρήσεις τους και να ευδοκιμήσουν με ελάχιστη αναστάτωση ή ανοικοδόμηση. Πιστεύουμε ότι είναι ένα μέλλον για το οποίο αξίζει να χτιστεί.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar