Γιατί τα χαμηλά πρότυπα καταστρέφουν τα σχολεία μας

Γιατί τα χαμηλά πρότυπα καταστρέφουν τα σχολεία μας

September 10, 2022 0 Von admin

έξυπνη διαχείριση της τάξης: γιατί τα χαμηλά πρότυπα καταστρέφουν τα σχολεία μας

Πρόσφατα παρατήρησα ανώνυμα μια ημέρα ανάπτυξης προσωπικού.

Η εστίαση ήταν σε όλα εκτός από τους ακαδημαϊκούς. Αντίθετα, ήταν το συνηθισμένο συνονθύλευμα κοινωνικής και συναισθηματικής ευημερίας.

Αυτό οδήγησε σε μια απόφαση για μείωση των προτύπων σε όλο το σχολείο.

«Οι μαθητές μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα και να φύγουν από την τάξη όποτε θέλουν».

«Η κατάργηση των προθεσμιών θα βοηθήσει όλους τους μαθητές να επιτύχουν».

«Τα παντελόνια γιόγκα είναι καλά για παιδιά σχολικής ηλικίας».

«Κατά την κρίση του δασκάλου, οι μαθητές μπορούν πλέον να ακούν μουσική κατά τη διάρκεια του μαθήματος».

Δεν ήταν έκπληξη, το σχολείο ήταν επίσης βρώμικο και ακατάστατο.

Δεν νομίζω όμως ότι κάτι που παρατήρησα είναι σπάνιο. Ένα από τα οφέλη της λειτουργίας του SCM είναι ότι ακούω από δασκάλους από όλο τον κόσμο.

Η μείωση των προτύπων επιταχύνθηκε ραγδαία μετά την πανδημία.

Μην με παρεξηγείτε, πιστεύω στο να βοηθάω τους μαθητές αν δυσκολεύονται ψυχικά. Η δημιουργία σκληρών, έξυπνων, ώριμων, με κίνητρα και ευγενικές ψυχές εμπεριέχεται σε όλα όσα προτείνουμε εδώ στο SCM.

Η κοινωνική και συναισθηματική ευημερία είναι σημαντική, χωρίς αμφιβολία. Απλώς διαφωνώ με τον τρόπο που το κάνουν τα σχολεία.

Η μείωση των προτύπων καταργεί τον σκοπό. Αποδυναμώνει την υπερηφάνεια για την αριστεία. Ενθαρρύνει τους μαθητές να μην νοιάζονται και τροφοδοτεί την αυξανόμενη αδιαθεσία και την ανησυχητική κακή συμπεριφορά που μολύνει τα σχολεία μας.

Τα κάνει όλα χειρότερα, όχι καλύτερα.

Η απάντηση στην τελική έξοδο από την πανδημία, και όλη η ανωριμότητα και η χαμένη μάθηση ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να είναι ανύψωση των προτύπων. Θα πρέπει να είναι επείγουσα ανάγκη και λεπτομέρεια και η επιδίωξη της αριστείας.

Θα πρέπει να είναι η πίστη στους μαθητές και στην ικανότητά τους να ξεπερνούν τα εμπόδια και να χρησιμοποιούν τις προκλήσεις του παρελθόντος ως εφαλτήριο για μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και επιτυχία.

Το καλύτερο πράγμα για την ψυχική υγεία είναι να έχεις σκοπό. Είναι να έχουν στόχους και φιλοδοξίες μεγαλύτερες από τους εαυτούς τους και υψηλά πρότυπα για να αγωνίζονται. Όταν το αφαιρείς αυτό από τους μαθητές και τους διευκολύνεις, τους αφήνεις χωρίς πηδάλιο.

Αφαιρείτε τη βαθιά ικανοποίηση να τα πάτε καλά. Αποδυναμώνετε την αξία του σχολείου, αφήνοντάς το και εκείνους χωρίς νόημα και ολοκλήρωση.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μαθητές θα αναζητήσουν το σκοπό αλλού – είτε στο διαδίκτυο, σε συμμορίες ή ναρκωτικά, είτε σε ακραία κακή συμπεριφορά που γεννιέται από απογοήτευση και κενό. Όσοι δεν το βρίσκουν παλεύουν με την κατάθλιψη, το άγχος και την αίσθηση του μηδενισμού.

Υπάρχει μια λεγεώνα διευθυντών σχολείων και δασκάλων που μειώνουν τα πρότυπα και χτυπούν τον εαυτό τους στην πλάτη.

Κολλάνε παγώνι, ψηλά στη δική τους στρεβλή αντίληψη της ενσυναίσθησης, προσποιούμενοι ότι σώζουν τον κόσμο και απολαμβάνουν τη σημασία τους για τον εαυτό τους. Τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους είναι.

Αλλά όλη την ώρα συνθλίβουν τους μαθητές μας. Εξουδετερώνουν τα κίνητρά τους και κάθε χαρά της μάθησης. Κατευνάζουν και δικαιολογούν όσους αναστατώνουν και εκφοβίζουν και αφήνουν πολλούς μαθητές φοβισμένους, σιωπηλούς και αποθαρρυμένους.

Πώς πρέπει λοιπόν να είναι μια ημέρα επαγγελματικής εξέλιξης;

Θα πρέπει να επικεντρώνεται στον τρόπο αναβάθμισης των προτύπων, βελτίωσης της γνώσης περιεχομένου των εκπαιδευτικών, διδασκαλίας συναρπαστικών μαθημάτων και αποτελεσματικής διαχείρισης μιας τάξης.

Αυτό είναι.

Κάνουμε τη δουλειά μας ως εκπαιδευτικοί και είναι ειδικοί σε αυτούς ακριβώς τους τομείς είναι πολύ καλύτερο για την ψυχική υγεία των μαθητών μας, για να μην αναφέρουμε το μέλλον τους, από χίλιες ώρες ψυχο-μπαζών που μπορεί να έχουν νόημα για τους ανενημέρωτους αλλά ΤΙΠΟΤΑ δεν βοηθούν πραγματικά τους μαθητές.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ – Το νέο μου βιβλίο Εμπνέω θα είναι διαθέσιμο στις 4 Οκτωβρίου.

Επίσης, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε μαζί μας. Είναι δωρεάν! Κάντε κλικ ΕΔΩ και αρχίστε να λαμβάνετε άρθρα διαχείρισης τάξης όπως αυτό στο email σας κάθε εβδομάδα.