Διασκεδαστικές ιδέες κηπουρικής για παιδιά

2

Είμαι ένθερμος υποστηρικτής της εμπλοκής των παιδιών στο εξωτερικό περιβάλλον, το περιβάλλον και τους κήπους τους. Υπάρχουν ατελείωτες διασκεδαστικές ιδέες κηπουρικής για παιδιά που θα σας βοηθήσουν ως γονείς, δάσκαλοι, παππούδες και γιαγιάδες και οικογένεια να δώσετε στα παιδιά μια καλή εισαγωγή στις χαρές της κηπουρικής.

Μερικές φορές σκέφτομαι αυτές τις μέρες της σύγχρονης τεχνολογίας, των υπολογιστών, της εικονικής πραγματικότητας και των διαδικτυακών δραστηριοτήτων ότι τα παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν τη φυσική τους σύνδεση με την ύπαιθρο. Αυτή την εποχή του χρόνου, οι μέρες είναι μεγαλύτερες και πιο ζεστές. Υπάρχουν πολλές φορές που χρειάζεται να διασκεδάσετε τα παιδιά και να τα απασχολήσετε. Βγάλτε τα έξω στον καθαρό αέρα και τη φύση και ο κήπος θα πάρει από τα υπόλοιπα. Θα βρουν τόσα πολλά για να κορυφώσουν το ενδιαφέρον και τη φυσική τους περιέργεια.

Υπάρχουν πολλά που μπορούν να μάθουν και να απολαύσουν από το να είναι έξω με τη φύση, επίσης η ευημερία και η γενική τους υγεία και φυσική κατάσταση βασίζονται σε υπαίθριες δραστηριότητες. Τα παιδιά λατρεύουν να είναι σε εξωτερικούς χώρους παίζοντας, τρέχοντας και διασκεδάζοντας, γι‘ αυτό ας το ενθαρρύνουμε. κηπουρική-για-ευεξία-γιατί-η κηπουρική-είναι-καλή-για-την-υγεία σου/

Θα πρέπει να τους εμφυσήσουμε την αγάπη για την άγρια ​​ζωή, τη φύση και τα λουλούδια και να τους διδάξουμε πώς να καλλιεργούν όλα τα είδη φυτών, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών. Για κάποιους αυτό θα μετατραπεί, τουλάχιστον σε ένα δια βίου, ενδιαφέρον χόμπι και το πολύ, θα μπορούσε να είναι μια ανταποδοτική και ικανοποιητική καριέρα.

Διασκεδαστικές ιδέες κηπουρικής για παιδιά

Από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά είναι φυσικά περίεργα, είναι ατρόμητα και πρόθυμα να ασχοληθούν με τα πάντα. Σε έναν κήπο υπάρχουν μυριάδες τρόποι για να διασκεδάσετε το παιδί σας. Μυστρί, πιρούνια, τσουγκράνες και φτυάρια σε μέγεθος παιδιού, με έντονα χρώματα θα βοηθήσουν να ξεκινήσει το ενδιαφέρον τους.

Αφήστε τους να επιλέξουν τα δικά τους εργαλεία κηπουρικής.

Αυτό θα ήταν τέλειο για μικρούς βοηθούς.

Αυτό το πλήρες σετ είναι ιδανικό για τους εκκολαπτόμενους, κηπουρούς νέους.

Έργα που θα απολαύσουν τα παιδιά

 • Αφήστε τους να σκάβουν… Εάν φυτεύετε νέα φυτά για παράδειγμα, αφήστε το παιδί σας να βοηθήσει, του αρέσει να σκάβει στο χώμα και να λασπώνει! Μπότες Welly, ένα ποτιστήρι και ένα παιδικό μυστρί ίσες ώρες διασκέδασης για ένα μικρό παιδί.
 • Σφάλματα και έντομα… Δείξτε τους πώς να βρίσκουν διαφορετικά ζωύφια και έντομα. Διδάξτε τους τι είναι και πόσο σημαντικό είναι να έχετε αυτά τα πλάσματα του κήπου. Εξηγήστε για τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές. Πώς να τα αναγνωρίσετε. Πασχαλίτσες, μέλισσες, πεταλούδες, βατράχια, τρίτωνες, σαλιγκάρια, σκαντζόχοιροι και πολλά άλλα.
 • Σπείρε τους σπόρους του ενδιαφέροντος… Σπείρε τον σπόρο του ενδιαφέροντος και δες τον να μεγαλώνει. Δείξτε τους πώς να φυτεύουν σπόρους, παραδείγματα εύκολων σπόρων στην καλλιέργεια που θα λατρέψουν τα παιδιά είναι οι ηλίανθοι, τα γλυκά μπιζέλια, τα μπιζέλια, τα ραπανάκια, οι κατιφέδες, τα νυστέρια και οι κολοκύθες. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά για να κρατήσετε το παιδί σας ενδιαφέρον και αφοσιωμένο.
  Ιδέες κηπουρικής με πτερύγια για παιδιά

  Τονώστε επίσης τις αισθήσεις τους, αφή, όσφρηση, γεύση, απαλά λουλούδια και φύλλωμα, το άρωμα των θάμνων θα προκαλέσει την περιέργεια του παιδιού.

 • Δώστε τους τον δικό τους κήπο… Εάν μπορείτε να αφήσετε το παιδί σας να έχει μέρος του κήπου για να το αποκαλέσει δικό του, θα ενθαρρύνονται περισσότερο να τον φροντίσουν, θα αποκτήσουν την κυριότητα του δικού τους χώρου. Ή αν ο χώρος είναι περιορισμένος τότε αρκούν μερικές γλάστρες. Εάν δεν έχετε κήπο, αναζητήστε πάρκα και χώρους πρασίνου στη γειτονιά σας όπου μπορείτε να πάρετε τα παιδιά. Η φύτευση λαχανικών τους διδάσκει από πού προέρχεται το φαγητό, γιατί είναι υγιεινό και καλό να τρώνε. Το να σας βοηθάει το παιδί σας να καλλιεργείτε λαχανικά είναι ένας σίγουρος τρόπος για να το κάνετε να απολαμβάνει περισσότερο την κατανάλωση λαχανικών. Συμβουλή… τα πολύχρωμα, ασυνήθιστα λαχανικά όπως οι πατάτες… και τα ντοματίνια τα κάνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα προϊόντα.
 • Φτιάξτε μια λίμνη άγριας ζωής… Συμμετάσχετε τα παιδιά στη δημιουργία μιας λίμνης άγριας ζωής.

Κρατήστε τους ενδιαφέρον

Φτιάξτε ένα κουίζ εύρεσης και ονόματος… απλά συναρμολογήστε μερικές κάρτες με έντομα, ζωύφια, λουλούδια κ.λπ. και στείλτε τα παιδιά σας να τα βρουν.

Το να σχεδιάζετε και να ζωγραφίζετε λουλούδια, ζωύφια, πλάσματα κ.λπ. θα βοηθήσει επίσης τα παιδιά να σχετιστούν με τα πλάσματα του κήπου και να τα εκτιμήσουν.

Τοποθετήστε κιβώτια φωλιάς πουλιών και ταΐστρες. Αυτό δίνει στα παιδιά έναν άλλο λόγο να επικεντρωθούν σε αυτό που συμβαίνει στον κήπο. Σύντομα θα μάθουν πώς να αναγνωρίζουν τα πουλιά του κήπου. Καταμετρήστε πόσα πουλιά θα βρείτε στον κήπο και ποιον τύπο.

Βοηθήστε τα παιδιά να φτιάξουν κάτι για τον κήπο

Λίμνη άγριας ζωής.

 • Μια λιμνούλα μπορεί εύκολα να γίνει με μια μικρή μπανιέρα, κουβά ή μπολ πλυσίματος.
 • Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθαρίσετε μια μικρή περιοχή του κήπου από ζιζάνια και σκουπίδια.
 • Σκάψτε μια τρύπα, ελαφρώς μεγαλύτερη από τον κουβά/μπανιέρα σας και όσο βαθιά, τοποθετήστε τον κουβά σας στην τρύπα, ο κάδος σας πρέπει να κάθεται στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος.
 • Γεμίστε πίσω τυχόν κενά γύρω από τον κάδο.
 • Τοποθετήστε μερικές πέτρες και βότσαλα διαφόρων μεγεθών γύρω από τον κουβά και αν σας αρέσουν και μερικά μεγαλύτερα βότσαλα στον κουβά.
 • Γεμίστε τον κάδο με νερό.
 • Προσθέστε μερικά φυτά στη γύρω περιοχή.
 • Προσθέστε μερικά μικρά φυτά νερού στη λίμνη.

Τα ξενοδοχεία με σφάλματα είναι πολύ δημοφιλή στα παιδιά.

Φτιάξτε ένα σωρό κορμών για ζωύφια και έντομα.

Φυτέψτε μια γλάστρα με βότανα ή λουλούδια.

Σχολική ή Τοπική Λέσχη Κηπουρικής

Πολλά σχολεία έχουν πλέον τον δικό τους κήπο, όπου τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με την εκμάθηση πώς να μεγαλώνουν πράγματα.

Εάν υπάρχει μια σχολική λέσχη κήπου, εγγράψτε τα παιδιά σας σε αυτήν, θα μάθουν κοινωνικές δεξιότητες, υπομονή, πώς να αλληλεπιδρούν με άλλα παιδιά, καθώς και πώς να μεγαλώνουν και να φροντίζουν τα φυτά και να διασκεδάζουν, ενώ θα επωφελούνται από το να είναι έξω. στον καθαρό αέρα!

Οι κοινοτικοί κήποι και/ή τα χωράφια είναι επίσης εξαιρετικά μέρη για να μαθαίνουν τα παιδιά και να αλληλεπιδρούν με άλλους.

Αληθινή ιστορία…

Ένας από τους πελάτες μου πριν από μερικά χρόνια ρώτησε αν θα με πείραζε αν ο εγγονός της Τζος με βοηθούσε στον κήπο όταν δεν πήγαινε στο σχολείο. Ήταν περίπου 7 ή 8 ετών τότε.

Θα ήθελε πολύ να με βοηθήσει να τακτοποιήσω και να ξεριζώσω. Θα βοηθούσε να βάλουμε όλα τα σκουπίδια σε κάδους ή κάδους κομποστοποίησης. Του έμαθα πώς να παίρνει μοσχεύματα από φυτά και πώς να καλλιεργεί σπόρους.

Είχαμε πολλά μοσχεύματα, φυτά κ.λπ. στο θερμοκήπιο μέχρι το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών του στο σχολείο.

Τώρα, θα σας πω ότι ο Τζος είναι βαρήκοος και έχει μαθησιακές δυσκολίες, ωστόσο λατρεύει την κηπουρική. Όταν πήγε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρακολούθησε ένα ειδικό σχολείο για κωφά παιδιά, ήταν τόσο ενθουσιασμένος που μου είπε ότι υπήρχε ένας κήπος στο νέο του σχολείο.

Τα παιδιά εκεί έμαθαν πώς να καλλιεργούν κυρίως λαχανικά, τα οποία στη συνέχεια διδάχτηκαν πώς να μαγειρεύουν. Καλλιέργησαν αρκετά προϊόντα για να προμηθεύουν τις κουζίνες του σχολείου.

Ο Τζος κέρδισε ένα βραβείο νεαρού κηπουρού και τώρα έχει πάει στο κολέγιο φυτοκομίας. Είμαι τόσο περήφανος για αυτόν.

Το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας είναι ότι η διδασκαλία των παιδιών από νεαρή ηλικία σχετικά με την κηπουρική, την άγρια ​​ζωή και τη φύση είναι ένας καλός τρόπος για να τους δώσετε μια σταθερή γείωση στους εξωτερικούς τους χώρους.

Πραγματικά δεν υπάρχει δικαιολογία. Ελάτε όλοι να εμπλέξουμε την επόμενη γενιά κηπουροί. Βγάλτε τα παιδιά σε εξωτερικούς χώρους, μαθαίνουν, παίζουν, φυτεύουν, μεγαλώνουν, κάνουν κηπουρική και διασκεδάζουν. Ποιος ξέρει πού μπορεί να οδηγήσει. Η κηπουρική έχει πολλές διαφορετικές επιλογές σταδιοδρομίας.

Τοπίο, κέντρα κήπου, φυτώρια φυτών, περιβαλλοντικά και επιστημονικά για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Καλή Κηπουρική.

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας ήταν χρήσιμο. Παρακαλούμε μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένεια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μου αρέσει να ακούω από τους αναγνώστες μου, γι‘ αυτό παρακαλώ προσθέστε τυχόν σχόλια στο παρακάτω πλαίσιο σχολίων. Σας ευχαριστώ.

.

Ακολουθήστε και σας αρέσει το PlantsBulbsSeeds

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar