Διαχωρίζοντας τον κήπο – Penraevon

6
Διαχωρίζοντας τον κήπο – Penraevon

Ο σχεδιασμός δωματίων δεν είναι μόνο για μέσα στο σπίτι, θέλουμε επίσης να δημιουργήσουμε δωμάτια έξω από το σπίτι.

Ο κήπος μας έχει σχήμα «L». Είναι κυρίως γκαζόν με παρτέρια μέχρι τις άκρες. Το κύριο μέρος του κήπου (που είναι στο πλάι) ήταν ένα γήπεδο τένις, ένα μεγάλο επίπεδο γκαζόν. Λίγα χρόνια αφότου χτίστηκε το σπίτι μας το 1881, οι ιδιοκτήτες αγόρασαν το οικόπεδο δίπλα για να εξασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα χτίσει πάνω του και για να δημιουργήσουν ένα γήπεδο τένις. Δεν ξέρουμε πόσο κράτησε το γήπεδο τένις, αλλά αναφέρεται στην ειδοποίηση πώλησης στη δεκαετία του 1890 (και εξακολουθούμε να βρίσκουμε στοιχεία όταν σκάβουμε).

Ιστορικό

Όταν μετακομίσαμε στον κήπο έμοιαζε με εταιρικό πάρκο. Δεν υπήρχαν κάγκελα γύρω από την άκρη και υπήρχε μόνο ένα μεγάλο κρεβάτι μπροστά με κατάφυτους θάμνους. Το τεράστιο γκαζόν αποτελούνταν κυρίως από βρύα. Πολλοί από τους θάμνους είχαν μεγαλώσει σε δέντρα με πολλά στελέχη και σκίαζαν. Το τελευταίο μας σπίτι είχε έναν μικροσκοπικό κήπο, οπότε αυτός ο τεράστιος χώρος ήταν αρχικά υπερβολικός

Μαθαίνοντας για τον κήπο

Τα τελευταία δύο χρόνια, εξημερώσαμε και τελειοποιήσαμε τον κήπο, ενώ συνεχώς μελετούσαμε πώς άλλαξε με τις εποχές και μαθαίναμε ποια φυτά θα έπρεπε να μείνουν και ποια είχαν ξεπεράσει την υποδοχή τους. Έχουμε τα προσωπικά μας αγαπημένα φυτά αλλά ο κήπος έχει τον τελευταίο λόγο, αν το έδαφος ή οι συνθήκες φωτός δεν είναι αυτό που ταιριάζει στο φυτό τότε θα πρέπει απλώς να το θαυμάσουμε από μακριά. Ο κήπος βρίσκεται στα βόρεια του σπιτιού στο πλάι και στα ανατολικά του σπιτιού στο μπροστινό μέρος. Ωστόσο ο κήπος είναι μεγάλος και οι διπλανοί γείτονες είναι αρκετά μακριά.

Ο πλαϊνός κήπος φαίνεται καλύτερα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Το καλοκαίρι ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό και ο πλαϊνός κήπος λούζεται από τον ήλιο από την αυγή μέχρι το σούρουπο, από το φθινόπωρο αυτό έχει αλλάξει έτσι ώστε να παίρνει ήλιο μόνο από το μεσημέρι μέχρι το τέλος της ημέρας. Το χειμώνα και τις αρχές της άνοιξης ο ήλιος είναι χαμηλά στον ουρανό και δεν φτάνει πάνω από το ύψος του σπιτιού αφήνοντας τον κήπο Side στη σκιά για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Ο ανατολικός μπροστινός κήπος φαίνεται καλύτερα την Άνοιξη, ο ήλιος λάμπει σε αυτό το μέρος του κήπου από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Οι ψηλές λεύκες και όλα τα άλλα ώριμα δέντρα δεν είναι σε φύλλα, οπότε δεν σκιάζουν. Μέχρι το καλοκαίρι, ο κήπος με ανατολικό προσανατολισμό κάνει τον ήλιο πρώτα μέχρι το μεσημέρι, αλλά μετά είναι στη σκιά για το απόγευμα.

Βρισκόμαστε σε αργιλώδες έδαφος, αλλά καθώς είμαστε περιτριγυρισμένοι από ψηλά ώριμα δέντρα, έχει μείνει πολλή οργανική ύλη στο έδαφος, η οποία έχει ενσωματωθεί στο έδαφος για να γίνει αρκετά πλούσιο. Η ψηλή οξιά και το όμορφο Yew ρουφούν και τα δύο το έδαφος από κάτω τους και δημιουργούν πολλή σκιά για οτιδήποτε μπορεί να ανταγωνιστεί.

Ένα άλλο ζήτημα είναι το δανεικό τοπίο, συνήθως αυτό σημαίνει ότι ενσωματώνετε όμορφη θέα στο τοπίο στον κήπο σας, έχουμε μερικά υπέροχα δέντρα και κτίρια στη γειτονιά στα οποία θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή, ωστόσο έχουμε επίσης ένα κτίριο γραφείων στα δυτικά του σπιτιού και είναι απλό κόκκινο τούβλο πρόσοψη σας τραβάει το βλέμμα όταν δεν το θέλουμε. Θέλουμε να μειώσουμε την εξέχουσα θέση του στο μάτι σας.

Το σχέδιο

Χωρίστε τον κήπο σε δωμάτια που, αντίθετα, ελπίζουμε να κάνουν τον κήπο να αισθάνεται μεγαλύτερος καθώς και να μειώσει τη μονοκαλλιέργεια που είναι, (γρασίδι ένδοξο γρασίδι).

  • Ένας μεγάλος καλοκαιρινός κήπος προστατευμένος από όλες τις πλευρές από τοίχους και φράκτες. Αυτή θα είναι μια ταραχή από λουλούδια και χόρτα που θα αποδίδουν καλύτερα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.
  • Ένας ένδοξος ανοιξιάτικος κήπος με βολβούς, ελαιβόρους, παιώνιες, κεράσια για να επευφημούν την Άνοιξη που ξεθωριάζει απαλά σε έναν σκιερό δασικό καλοκαιρινό φθινοπωρινό κήπο με ορτανσίες και αειθαλή.
  • ένας διάδρομος άγριας ζωής για να παρέχει τροφή και βιότοπο για τους γούνινους, αιχμηρούς και φτερωτούς φίλους μας
  • Ένας σκιερός δασικός κήπος και τραχύς
  • μια περιοχή λιμνούλας

Ξεκινήσαμε βελτιώνοντας τις δομές που διαθέτει ο κήπος. Φυτέψαμε φράχτη κατά μήκος της περιμέτρου, βάλαμε κάγκελα. Το μπροστινό κρεβάτι και το πίσω κρεβάτι τσακώθηκαν ξανά σε χρήση. Στη συνέχεια ξεκινήσαμε να φυτεύουμε δέντρα και να δημιουργούμε κρεβάτια στη μεγάλη έκταση του γκαζόν.

Επιλέξαμε να φυτέψουμε ασημένιες σημύδες κατά μήκος του πίσω τοίχου με ένα διακοσμητικό αχλάδι για να αγκυροβολήσουμε τη βορειοδυτική γωνία. Στο μπροστινό μέρος έχουμε φυτέψει μια μηλιά και μια δαμασκηνιά. Στο κέντρο έχουμε φυτέψει ένα κράταιγο, μια μουσμουλιά, μια σορβιά και ένα καβουρόμηλο. Αυτά με την πάροδο του χρόνου θα περιβάλλονται από παρτέρια.

Έχουμε δημιουργήσει ένα σχέδιο για κάγκελα για να χωρίσουν τη μέση του κήπου που θα χρησιμοποιηθούν για να χωρίσουν τον χώρο. Θα έχει εκτός κέντρου πύλη για τη σύνδεση των χώρων. Θα φυτέψουμε έναν φράκτη στα κάγκελα στη μία πλευρά και θα χρησιμοποιήσουμε τα κάγκελα για να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο στην άλλη πλευρά για αναρρίχηση φυτών.

Εδώ είναι ο κήπος πριν από το μεγάλο χάσμα – μπορείτε να δείτε πού φυτέψαμε δέντρα σε κάτι που έμοιαζε με τη μέση του γκαζόν.

Και μετά – όπου έχουμε δημιουργήσει το μεγάλο κρεβάτι στα δεξιά όπου θα πάνε ο φράχτης και τα κάγκελα, και το κεντρικό κρεβάτι στη μέση με το Rowan στο ένα άκρο και το Hawthorn στο άλλο. Το Malus (Επάνω δεξιά) είναι επίσης μέρος του μεγάλου κρεβατιού στα δεξιά. Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει αν θα φέρουμε το Medlar (κάτω δεξιά) και στο κρεβάτι – προς το παρόν είναι ακόμα μόνο του στο Lawn

Δείτε την ανάρτηση σχετικά με τα γιγάντια κιγκλιδώματα με κρίκο

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar