Εκπλήξεις κατανομής τέλους σεζόν – GoTo4Gardening

0
Εκπλήξεις κατανομής τέλους σεζόν – GoTo4Gardening

Φτάνουμε σιγά σιγά στο τέλος αυτού που θα έλεγα ένα μέσο βρετανικό καλοκαίρι, είχαμε πολύ λίγες πραγματικά ζεστές μέρες και ζήσαμε πολλές βροχερές μέρες κατά τους μήνες που το χρειαζόμασταν λιγότερο (Ιούλιο και Αύγουστο). Υποθέτω ότι μπορώ ήδη να αφαιρέσω τα φυτά αγγουριού μου στο σωρό κομποστοποίησης, καθώς είναι απίθανο να κόψουν κάτι σημαντικό, και οι ντομάτες εξωτερικού χώρου θα γεμίσουν τα βάζα με το τσάτνεϊ αντί για τη σαλατιέρα – αλλά είμαι τζογαδόρος όπως κάθε κηπουρός, και Θα τα δοκιμάσω ξανά του χρόνου (και του χρόνου) γιατί εγώ μια φοράείχε μια πολύ καλή καλλιέργεια αυτών των δύο λαχανικών σε εξωτερικούς χώρους και ποιος έχει την κρυστάλλινη μπάλα για να μάθει τι μας επιφυλάσσει ο καιρός τα επόμενα χρόνια!

Παρ‘ όλα αυτά, δεν υπάρχει επίσκεψη στο κτήμα χωρίς εκπλήξεις – είναι η πρώτη χρονιά που κατάφερα να καλλιεργήσω διπλό κολοκυθάκι – απλώς καμαρώνω – γιατί είναι αδύνατο να καλλιεργήσω σκόπιμα διπλό κολοκυθάκι, έρχεται τυχαία, εγώ έψαχνα τα φυτά κολοκυθιού μου (με τα γάντια μου, καθώς τα κοτσάνια είναι πάντα τόσο φραγκοσυκιά) και ξαφνικά παρατήρησα αυτό το ασυνήθιστο πράσινο καμπυλωτό αντικείμενο να βρίσκεται στο έδαφος. [Cutting Tip – I  always cut courgettes off with a knife as I find that if you pull them off, part of them stays behind on the bush and both the courgette and the tip left on the plant, will rot .] διπλό κολοκυθάκι
Μια άλλη πρώτη φορά φέτος, ήταν ότι το 10χρονο δέντρο μου ακτινίδιο αποφάσισε να καρποφορήσει! Για χρόνια το εκπαιδεύω στο πολυτούνελ για να του δώσω αυτή την επιπλέον ζεστασιά για να το ενθαρρύνω να ανθίσει και να καρποφορήσει, αλλά καθώς έκοψα την υπερβολική ανάπτυξη αυτού του ορειβάτη «μίλι το λεπτό». εξω απο το πολυτούνελ, ιδού ματσάκια ακτινίδια ήταν εκεί για να με χαιρετήσουν! Φαίνεται ότι αυτές οι γούνινες μπάλες προτιμούν την παραμέληση!
Τα πουλιά στην ανάλογή μου φαίνονται επίσης να γίνονται πιο εξωτικά – αντί να φτιάξουν τη φωλιά τους στη γηγενή φυλή και φυτά, κέρασαν τα μικρά τους σε ένα καλάθι Μωυσής με μεσογειακή τροπή. Τα γονικά πουλιά έμοιαζαν να έχουν στριμωχτεί από το κενό στο πολυτούνελ μου και να έχουν φτιάξει μια φωλιά στη συκιά!

Ένα άλλο κύμα ενθουσιασμού αντέξαμε την περασμένη εβδομάδα, όταν διαπιστώσαμε ότι μια μηλιά που φυτεύτηκε μόλις πέρυσι είχε ήδη μια σοδειά μεγάλων μήλων. Πάντα ήθελα ένα μήλο μαγειρικής που θα ωρίμαζε τον Αύγουστο και δεν θα χρειαζόταν να περιμένω το Bramley του Οκτωβρίου. Αφού διάβασα τους καταλόγους, βρήκα ένα μήλο που ονομάζεται Grenadier, το οποίο ταξινομήθηκε ως βαρύ καλλιεργητή, ανθεκτικό σε υγρά κλίματα, μαγειρεύεται σε χλωμό πουρέ και το πιο σημαντικό – ωριμάζει τον Αύγουστο. Ακουγόταν ακριβώς αυτό που έψαχνα, οπότε αγόρασα και φύτεψα μια μηλιά Grenadier τον Ιανουάριο του ’16 και φέτος έχει ήδη βγάλει μερικά πραγματικά μεγάλα μήλα στα μέσα Αυγούστου!

Εάν η εταιρεία κατανομής σας έχει μια παράσταση στο τέλος του έτους – φροντίστε να παρευρεθείτε. Πάντα να μπαίνετε με κάτι που έχετε μεγαλώσει μόνοι σας, για να τονώσετε την αυτοεκτίμησή σας. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν καλλιεργήσατε το μακρύτερο καρότο ή το πιο όμορφο μεδούλι – τα σόου και οι διαγωνισμοί είναι όλα μέρος της διασκέδασης του να έχετε και να μοιράζεστε ένα μερίδιο – και συχνά έχω ανακαλύψει ότι ένα λεπτό ατρακτοειδές δείγμα κατάφερε να κερδίσει την τάξη – απλά γιατί δεν υπήρχαν άλλες συμμετοχές σε εκείνη την τάξη!
Συμπερασματικά – η κηπουρική παραμένει συγκρίσιμη με τα ψιλά γράμματα σε όλες τις άλλες επενδύσεις –
«Προσοχή – οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ένδειξη μελλοντικής ανάπτυξης» γιατί ποιος ξέρει τι είδους εκπλήξεις σας περιμένουν στην επόμενη επίσκεψή σας στον κήπο σας; Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και πείτε μας για αυτά – [email protected]goto4gardening.co.uk
Συνεχίστε τη συγκομιδή
Μπόρις

Schreibe einen Kommentar