Ενημέρωση κήπου – Άνοιξη 2019

4
Ενημέρωση κήπου – Άνοιξη 2019

Πριν από τέσσερα χρόνια μετακομίσαμε στο Penraevon. Ήταν μέσα Δεκεμβρίου και το χιόνι ήταν απειλητικό. Γνωρίζαμε ότι το σπίτι χρειαζόταν «λίγη ανακαίνιση», αλλά και ότι είχε έναν μεγάλο κήπο που ήταν απλώς γκαζόν, πέτρες και παλαιούς θάμνους, αλλά με μερικά υπέροχα δέντρα. Όπως μπορείτε να δείτε…ένας κενός καμβάς που χρειαζόταν απλώς ένα σχέδιο.

Το πρώτο πράγμα που κάναμε (παραπάνω) ήταν να φυτέψουμε το πορτογαλικό Laurel Hedge. Εκ των υστέρων το πρώτο πράγμα που έπρεπε να είχαμε κάνει ήταν να πάρουμε μια υπαίθρια βρύση και λάστιχο τότε φυτέψτε τον φράκτη. Λίγα εργοστάσια αντικατάστασης και τελικά λειτούργησε.

Τότε, αν είχατε τη σωστή γωνία και τα φύλλα ήταν έξω, σίγουρα φαινόταν όμορφο. Αλλά δεν ήταν παρά ένα μεγάλο γκαζόν.

Ήταν καιρός να ξεκινήσουμε τη διαδικασία σχεδιασμού με κάποια δομή… δέντρα. (Εντάξει σε αυτό το σημείο είχαμε επίσης καθαρίσει και φυτέψει το μεγάλο κρεβάτι στο πίσω μέρος, τακτοποιήσαμε την παλιά τρύπα από κάρβουνο, ξαναχτίσαμε τον πέτρινο τοίχο δίπλα στον πάγκο και προσθέσαμε κιγκλιδώματα για να διατηρήσουμε τον φράκτη.)

Έπειτα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τα δέντρα σε νησιωτικά κρεβάτια και να χωρίσουμε τον κήπο με ένα άλλο μεγάλο κρεβάτι και μερικά γιγάντια κιγκλιδώματα.

Έτσι γεννήθηκε ένας κήπος – φαινόταν υπέροχος όλο το περασμένο καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Εμφανίστηκε ένα πέτρινο τραπέζι και επίσης τα δέντρα που ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερα/ψηλότερα/παχύτερα έκαναν μεγάλη διαφορά.

Το θέμα με τα κρεβάτια είναι ότι μπορούν και πρέπει να είναι πάντα μεγαλύτερα. Έτσι, φέτος τον χειμώνα έχουμε επεκτείνει τα κρεβάτια. Και χωρίς αμφιβολία τον επόμενο χειμώνα θα κάνουμε ακόμη περισσότερα. (Αυτό το μεσαίο κρεβάτι μπορεί σίγουρα να αναπτυχθεί περισσότερο προς τα κάτω αριστερά!)

Και τελικά αυτό το Σαββατοκύριακο βάλαμε ένα μονοπάτι από το μπροστινό μέρος του σπιτιού για να συνδεθεί με τον πλαϊνό κήπο και επίσης δώσαμε τελικά στον πάγκο στη γωνία το δικό του κομμάτι χαλίκι.

Επόμενη στάση, φυτεύοντας όλα αυτά τα καφέ κομμάτια με μερικά υπέροχα νέα φυτά μέχρι τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Μπορείτε να δείτε πώς είναι το καλοκαίρι του 2019 εδώ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar