Ετοιμαστείτε για ένα φωτεινότερο μέλλον: Στα αυτοκίνητα, δεν υπάρχει πια «Κανένα χρώμα όσο είναι μαύρο»

1
Ετοιμαστείτε για ένα φωτεινότερο μέλλον: Στα αυτοκίνητα, δεν υπάρχει πια «Κανένα χρώμα όσο είναι μαύρο»

2013 VW Beetle TDI Convertible σε κόκκινο Tornado

Αν οδηγείτε ένα έντονο κόκκινο αυτοκίνητο, είστε στη μειοψηφία, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα σε μια θάλασσα από ασπρόμαυρα και γκρίζα οχήματα που πλαισιώνουν τους αμερικανικούς δρόμους.

Πράγματι, οι αγοραστές επιλέγουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία μαύρα ή λευκά οχήματα έναντι άλλων πιο ζωντανών επιλογών, παρόλο που η επιλογή του χρώματος βαφής καθορίζει την εμφάνιση ενός αυτοκινήτου ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Από το 2020, το λευκό ήταν παγκοσμίως η πιο δημοφιλής χρωματική επιλογή για δέκατη συνεχή χρονιά.

Η τάση προς τα βαρετά χρώματα ανάγεται στον Henry Ford και στο Model T, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1908 και αναφέρεται συχνά ως „Tin Lizzie“. Η δημοτικότητα του Model T οφειλόταν εν μέρει στη χαμηλή του τιμή, η οποία με τη σειρά της κατέστη δυνατή από τη διαδικασία παραγωγής της γραμμής συναρμολόγησης της Ford, η οποία χρησιμοποιούσε ψημένα σμάλτα με βάση την άσφαλτο αντί για σκευάσματα επίστρωσης με βάση το λάδι που ήταν κοινά σε άμαξες με άλογα και παλαιότερα αυτοκίνητα .

«Οποιοσδήποτε πελάτης μπορεί να βάφει ένα αυτοκίνητο σε όποιο χρώμα θέλει, αρκεί να είναι μαύρο», δήλωσε η Ford.

Η δεκαετία του 1920 είδε λαμπρές αποχρώσεις στα αυτοκίνητα. Ο Alfred P. Sloan, ο επί χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της General Motors που εισήγαγε την ετήσια αλλαγή έτους μοντέλου, τη διαφοροποίηση της μάρκας, τη σχεδίαση και το στυλ του αυτοκινήτου και την προγραμματισμένη απαξίωση, πίστευε ότι οι αγοραστές οχημάτων χαμηλότερου κόστους, όπως το Oakland, θα εκτιμούσαν γκάμα χρωματικών επιλογών και ευχαρίστως υποχρεώθηκε.

Η Ford, ωστόσο, αντιστάθηκε, απειλώντας να ακυρώσει την εγγύηση οποιουδήποτε μοντέλου Τ που είχε ξαναβαφτεί σε άλλο χρώμα.

Γρήγορα προς τα εμπρός στο 2021, μια εποχή που ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά το βάψιμο των αυτοκινήτων σε οποιοδήποτε χρώμα εκτός από μαύρο, και δίνει μια παύση για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων σήμερα είναι τόσο ασπρόμαυρα.

Η Volkswagen, η οποία έχει ιστορία να προσφέρει τα οχήματά της σε αρκετά δραματικά χρώματα όπως Jade Green, Pearl White και Ruby Red για το Microbus Type 2 και Yukon Yellow, Bahama Blue και Jade Green για τα Beetles της δεκαετίας του 1960, λέει ότι υπάρχει μια «λάμψη ελπίδας» για όσους προτιμούν τα αυτοκίνητά τους να είναι πιο χρωματιστά.

«Το χρώμα αλλάζει πάντα και η χρωματική μας αντίληψη πάντα εξελίσσεται ανάλογα με το τι βλέπουμε, τι παρατηρούμε και με τι ζούμε», δήλωσε ο ανώτερος σχεδιαστής χρωμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, Jung Lim Park, σε πρόσφατη δήλωση.

«Δουλεύοντας στον κόσμο των χρωμάτων, έμαθα ότι η Ασία-Ειρηνικός, η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική έχουν πολύ ξεχωριστές χρωματικές προτιμήσεις», είπε η Park. Η Park λέει ότι η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι η «λιγότερο πολύχρωμη» και ότι, στην Ευρώπη, σε σύγκριση με τη Βόρεια Αμερική, το γκρι και το μπλε ήταν πάντα πιο δημοφιλή από το ασημί, το οποίο είναι πιο δημοφιλές στη Βόρεια Αμερική.

«Οι χρωματικές προτιμήσεις αντικατοπτρίζουν πραγματικά τις μοναδικές κοινωνικές και πολιτιστικές τάσεις, ακόμη και τη γεωγραφία [of the region one lives in]», σημείωσε η Παρκ.

Η Park πιστεύει ότι οι αγοραστές αυτοκινήτων, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας βλέπουν μεγάλο μέρος του κόσμου από τις οθόνες των smartphone, των φορητών υπολογιστών και των tablet, θα θέλουν στην πραγματική ζωή χρώματα που «σκάνε» με τον ίδιο τρόπο που τα χρώματα αναδύονται σε εικονικές ρυθμίσεις.

«Το μέλλον γίνεται πολύχρωμο, σίγουρα», δήλωσε.

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar