Ζημιά από ελάφια – Προστατέψτε το τοπίο σας αυτόν τον χειμώνα

3
Ζημιά από ελάφια – Προστατέψτε το τοπίο σας αυτόν τον χειμώνα

Τα ελάφια είναι όμορφα ζώα και ένα αξιοθέατο όταν ανακαλυφθούν στη φύση. Μπορεί επίσης να είναι ενοχλητικοί ανεπιθύμητοι επισκέπτες στον κήπο σας, προκαλώντας ζημιά στο γκαζόν, στα φυτά σας, ακόμη και στην ιδιοκτησία σας. Το να αποθαρρύνετε τα ελάφια να νιώθουν άνετα στο γκαζόν σας καλύπτεται από ιστορίες, συμβουλές και μύθους. μερικά που ισχύουν, και μερικά που είναι πραγματικό χάσιμο χρόνου. Σε αυτόν τον οδηγό, θα αποσυσκευάσουμε τις συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να κρατήσετε τα ελάφια μακριά από το γκαζόν σας και να τα αποτρέψετε από το να βλάψουν το υπαίθριο καταφύγιό σας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την πρόληψη Ζημιά από ελάφια

1. Τα φυτά μου προσελκύουν ελάφια; Η απάντηση είναι πιθανή, ναι. Στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές που οι ιδιοκτήτες σπιτιού ή οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν προβλήματα με την προσέλκυση ελαφιών και η προκύπτουσα ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν σχετίζεται με τα φυτά και τα λουλούδια. Μερικά παραδείγματα δέντρων, θάμνων και φυτών που αγαπούν τα ελάφια περιλαμβάνουν το Blackberry, το Spicebush, το Juniper, το Hawthorn, το Flowering Dogwood, τα οπωροφόρα δέντρα και τα Rhododendrons. Τα ανθοφόρα φυτά που προσελκύουν ελάφια περιλαμβάνουν τους Αστέρες, το Τριφύλλι, τους Ηλίανθους, τη Βερβένα, την Άγρια Φράουλα και τα Γεράνια.

2. Υπάρχουν μυρωδιές που μπορούν να απωθήσουν τα ελάφια; Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Η μεγαλύτερη απάντηση είναι ότι μπορείτε είτε να φτιάξετε το δικό σας είτε να αγοράσετε απωθητικά για τα ελάφια για να κρατήσετε τα ελάφια μακριά από το γκαζόν σας. Τόσο οι επιλογές από το κατάστημα όσο και οι σπιτικές επιλογές μπορεί να λειτουργήσουν καθώς τα ελάφια έχουν ισχυρή όσφρηση και τη χρησιμοποιούν ως μια μορφή προστασίας από τον κίνδυνο. Το βάλσαμο λεμονιού, για παράδειγμα, είναι ένα εξαιρετικό απωθητικό ελαφιού που αφήνει ένα άρωμα που είναι ευχάριστο στους περισσότερους ανθρώπους.

3. Λειτουργούν τα απωθητικά ελαφιών DIY; Το να κρατάτε τα ελάφια μακριά από τον κήπο σας δεν χρειάζεται να εξαντλήσετε τις οικονομίες σας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά κόλπα «φτιάξ‘ το μόνος σου» που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τη ζημιά των ελαφιών υπό έλεγχο. Ίσως ακόμη και να μπορείτε να κρατήσετε τα ελάφια μακριά από τα φυτά και τα δέντρα σας με συστατικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας:

  • Επιλογή 1: Σπιτική συνταγή απωθητικού ελαφιού – Ένα φλιτζάνι γάλα, ένα αυγό, μία κουταλιά μαγειρικό λάδι, μία κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων, Τέσσερα φλιτζάνια νερό, κανάτα ενός γαλονιού, μπουκάλι ψεκασμού
  • Επιλογή 2: Συνταγή απωθητικού ελαφιού με κόκκινο πιπέρι – Ένα γαλόνι νερό, Τρεις κουταλιές της σούπας νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, Δύο κουταλάκια του γλυκού υγρό σαπούνι Καστίλλης, Μπουκάλι ψεκασμού
  • Επιλογή 3: Κατανάλωση καφέ που προσφέρει πολλά πρόσθετα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της λίπανσης του εδάφους και της απώθησης άλλων ανεπιθύμητων παρασίτων και ζώων, όχι μόνο των ελαφιών.

Μπορείτε να φτιάξετε αυτές τις σπιτικές ενώσεις απωθητικών ελαφιών που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και ασφαλείς στην αυλή σας και να είστε σίγουροι ότι δεν θα βλάψετε τα ελάφια αλλά θα τα κρατήσετε έξω από την αυλή σας. Απλώς δημιουργήστε όποια επιλογή επιλέξετε και εφαρμόστε γενναιόδωρα στις άκρες της αυλής σας. Εφαρμόστε ξανά αρκετές φορές το μήνα για να κρατήσετε μακριά τα ελάφια.

4. Μπορώ να φυτέψω κάτι για να κρατήσω τα ελάφια μακριά;? Για να αποτρέψετε τα ελάφια από το να νιώθουν άνετα στην αυλή σας, φυτέψτε χόρτα και θάμνους που είναι πικρά, αγκαθωτά ή ισχυρά. Τα ελάφια αποφεύγουν να τρώνε φυτά με δυσοσμία και πικρή γεύση, όπως τα φασκόμηλα και τα βότανα. Εστιάστε ιδιαίτερα στη φύτευση αυτών των φυτών που αποτρέπουν τα ελάφια γύρω από την περίμετρο της αυλής σας.

5. Λειτουργούν τα ηλεκτρονικά απωθητικά ελαφιών; Τα ηλεκτρονικά απωθητικά ελαφιών είναι συσκευές υπερήχων που εκπέμπουν ήχους σε μήκη κύματος που μόνο τα ζώα μπορούν να ακούσουν. Τα αποτελέσματα είναι μικτά σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτών των συσκευών και μπορεί να είναι ακριβά σε σύγκριση με άλλες επιλογές πρόληψης ελαφιών. Ειδικά στις προαστιακές περιοχές, τα ελάφια μαθαίνουν γρήγορα να συντονίζουν τους θορύβους που δεν αποτελούν πραγματική απειλή για αυτά.

Τα ελάφια είναι όμορφα ζώα, χωρίς αμφιβολία. Ποιος δεν αγαπά το Bambi, σωστά; Αλλά, όταν πρόκειται για το όμορφο γρασίδι και το τοπίο που σας πήρε χρόνια για να τελειοποιήσετε, η ζημιά από τα ελάφια είναι κάτι που πρέπει να αποφύγετε με κάθε κόστος. Μπορεί, χωρίς καν να προσπαθήσετε, να προσελκύσετε ελάφια φυτεύοντας φυτά που αγαπούν και όχι κάνοντας κάποιες απλές ενέργειες για να τα κρατήσετε μακριά. Από φυτά ανθεκτικά στα ελάφια μέχρι απωθητικά κόλπα για τα ελάφια, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κρατήσετε τα ελάφια έξω από την αυλή σας.

αυλή ελαφιών

Στην Spring-Green, μας αρέσει να εξαλείφουμε τις εικασίες για τους πελάτες μας και να προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας για να τους βοηθήσουμε να βρουν τον ευκολότερο τρόπο για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αυτές οι συμβουλές για την πρόληψη της ζημιάς από τα ελάφια μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το υπαίθριό σας τοπίο, αλλά, φυσικά, τα πλεονεκτήματα του Spring-Green είναι εδώ εάν χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με το πώς να αποτρέψετε τη ζημιά από ελάφια ή να επισκευάσετε ζημιές από ελάφια, επικοινωνήστε με την Spring-Green σήμερα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar