Η ασφάλεια του Κάστρου του Χάικλιφ ενισχύθηκε πριν από την επιστροφή των εκθεμάτων

4
Η ασφάλεια του Κάστρου του Χάικλιφ ενισχύθηκε πριν από την επιστροφή των εκθεμάτων

Φωλιάζει στα σύνορα του Ντόρσετ και του Χάμσαϊρ, κάθεται στην κορυφή των βράχων στο Highcliffe. είναι το κάστρο Grade I Listed Highcliffe. Χτίστηκε μεταξύ 1831 και 1835 από τον Charles Stuart, 1αγ Baron Stuart de Rothesay και είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό σωζόμενο σπίτι του ρομαντικού και γραφικού στυλ αρχιτεκτονικής.

Το σχέδιο, από ένα ιδρυτικό μέλος της RIBA, τον William Donthome, περιελάμβανε πολλές σωζόμενες λαξευμένες μεσαιωνικές λιθοδομές, οι οποίες στάλθηκαν κατά μήκος της Μάγχης για το έργο. Το υπέροχο κτίριο ενσωματώνει περισσότερα αρχιτεκτονικά θραύσματα στο 18ου Γαλλικό στυλ αιώνα λόγω του ότι ο Λόρδος Stuart έγινε γαλλόφιλος, συλλέγοντας λιθοδομή, βιτρό παράθυρα, 18ου αιώνα Γαλλικές επενδύσεις, ταπετσαρίες και βιβλία, κατά την περίοδο του στην Πρεσβεία του Παρισιού.

Το Κάστρο του Χάικλιφ παρέμεινε οικογενειακό σπίτι μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν πουλήθηκε για να γίνει αναρρωτήριο για παιδιά, αλλά έκλεισε το 1952. Το 1966, πριν πουληθεί το Κάστρο για ανάπλαση, μια πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλο μέρος του εξωτερικού. Μια άλλη πυρκαγιά ένα χρόνο μετά την πώληση την άφησε να καταστραφεί. Μόλις το 1994 ξεκίνησε το σταδιακό πρόγραμμα (το οποίο είναι ακόμη σε εξέλιξη) για την επισκευή και τη συντήρηση του κτιρίου. Χρηματοδοτούμενος από το Συμβούλιο του δήμου Christchurch, την English Heritage και το Lottery Heritage Fund, ο στόχος της τρέχουσας φάσης των εργασιών είναι να μετατρέψει την Ανατολική Πτέρυγα σε ένα δυναμικό Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το τελευταίο έργο αποκατάστασης γνωστό ως «The Phoenix Files» αναλαμβάνεται από την Greendale Construction Limited, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό. Μόλις αποκατασταθεί η ανατολική πτέρυγα και η ιστορική κουζίνα, οι επισκέπτες θα έχουν και πάλι πλήρη πρόσβαση στο κάστρο. Ως μέρος του 18μηνου οικοδομικού έργου, ο Greendale επικοινώνησε με την Selectaglaze, τον κορυφαίο ειδικό στο σχεδιασμό, την κατασκευή και την εγκατάσταση δευτερευόντων υαλοπινάκων για λύσεις θερμικής και ασφάλειας για τους νέους εκθεσιακούς χώρους του κάστρου. Αυτό απαιτούσε πρώτα μια γενική επισκευή των προηγουμένως επισκευασμένων παραθύρων καθώς και τη διατήρηση της υπάρχουσας εκτεθειμένης πλινθοδομής.

Σε στενή συνεργασία με τον Greendale και τους αρχιτέκτονες Rodney Melville and Partners. Η Selectaglaze παρείχε στο Κάστρο μια προσαρμοσμένη λύση για να συμπληρώσει την αποκατάσταση των δωματίων που πληρούν τα αποδεκτά μουσειακά πρότυπα και επίπεδα. υγρασία, φως και ασφάλεια. Αυτό θα επιτρέψει την επιστροφή των περισσότερων από τα έπιπλα Marshal Ney που βρίσκονται επί του παρόντος στο Μουσείο V&A, όπου η Selectaglaze εγκατέστησε προηγουμένως δευτερεύουσες μονάδες υαλοπινάκων στην πτέρυγα Henry Cole. Καθώς το κάστρο είναι καταγεγραμμένο, όλα τα μέτρα ασφαλείας που λήφθηκαν έπρεπε να συνάδουν με την κομψότητα και την ιστορική σημασία των κτιρίων. Καθώς το δευτερεύον τζάμι είναι μια διακριτική και αναστρέψιμη προσαρμογή, είναι ιδανικό για καταχωρημένες ιδιότητες και μπορεί να προσφέρει ένα αόρατο επίπεδο ασφάλειας σε οποιοδήποτε ακίνητο.

Η Selectaglaze εγκατέστησε 3 Οριζόντιες μονάδες ολίσθησης σειράς 85 2 υαλοπινάκων υψηλής ασφάλειας, επικαλυμμένες με αντιληπτικό γυαλί Tecdur 12 mm, οι οποίες πιστοποιήθηκαν με LPS 1175 SR2.

Συνολικά, τα πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένα για να στεγάσουν αντικείμενα υψηλής αξίας. Η δευτερεύουσα εργασία υαλοπινάκων έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες ασφαλείας του κάστρου, αυξάνοντας την προστασία των αντικειμένων που επιστρέφουν. Η Selectaglaze είναι περήφανη που συμμετείχε σε ένα έργο που δεν αφορούσε μόνο την αποκατάσταση, αλλά και τη δημιουργία μιας διαρκούς κληρονομιάς για το Christchurch. υποστηρίζοντας ένα αξιοθέατο που θα υποστηρίξει την τοπική οικονομία και τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών για όσους επισκέπτονται το Δήμο.

Απολαύσαμε τη συνεργασία με την Selectaglaze στο έργο Highcliffe και είμαστε εντυπωσιασμένοι με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα ασφαλείας τους.» Chris Cave, Contracts Manager, Greendale Construction Limited

Η Royal Warrant Holder Selectaglaze, που ιδρύθηκε το 1966, έχει αυξήσει τη φήμη της ως κορυφαίος ειδικός δευτερογενών υαλοπινάκων, προσφέροντας μόνωση θορύβου υψηλής απόδοσης, βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση κτιρίου, περιβαλλοντικό έλεγχο και πιστοποιημένη ασφάλεια.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Selectaglaze στο 01727 837271/e mail: [email protected] ή επισκεφθείτε: www.selectaglaze.co.uk

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar