Η επιστροφή της μεγαλύτερης πτήσης στον κόσμο

0
Η επιστροφή της μεγαλύτερης πτήσης στον κόσμο

Ένα Airbus A380 της Singapore Airlines στο αεροδρόμιο Changi

Τις ημέρες, μήνες και χρόνια πριν από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, οι αεροπορικές εταιρείες αγωνίστηκαν για να είναι ο χειριστής της «μεγαλύτερης πτήσης στον κόσμο». Ο κορωνοϊός έβαλε τέλος σε αυτό καθώς οι αεροπορικές εταιρείες μείωσαν δραστικά τις πτήσεις.

Πράγματι, οι περιορισμοί στα ταξίδια οδήγησαν σε κάποια παράξενα, όπως μια χρονική περίοδο κατά την οποία η Air Tahiti Nui, μια γαλλική εταιρεία με έδρα την Ταϊτή με στόλο τεσσάρων Boeing 787 Dreamliners, πραγματοποίησε μια πτήση 9.775 μιλίων (15.731 χιλιομέτρων) από την Papeete προς Παρίσι και κατείχε τον τίτλο. Αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει συνήθως μια στάση στο Λος Άντζελες για ανεφοδιασμό με καύσιμα και πρόσθετους επιβάτες, αλλά οι περιορισμοί κατέστησαν αδύνατη αυτή τη στάση.

Τώρα η Singapore Airlines, η οποία κατείχε τον τίτλο μέχρι την έναρξη της πανδημίας, θα συνεχίσει τις πτήσεις από τη Σιγκαπούρη στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο.

Η πτήση – από το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης προς το αεροδρόμιο Newark Liberty – διήρκεσε 18 ώρες και διένυσε 9.534 μίλια (15.434 χιλιόμετρα).

Όταν η πτήση επιστρέψει τον Νοέμβριο, ωστόσο, θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη καθώς η πτήση θα εκτελείται από το Changi προς το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy, με απόσταση 9.536,5 μιλίων (15.347,5 χιλιομέτρων) αλλά μικρή αλλαγή στον χρόνο πτήσης.

Η αλλαγή είναι να «φιλοξενήσει καλύτερα έναν συνδυασμό επιβατών και φορτίου… στο τρέχον λειτουργικό κλίμα», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε δήλωση.

Η πτήση θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας ένα Airbus A350-900 με 42 θέσεις business-class, 24 premium-economy θέσεις και 187 θέσεις πούλμαν.

Η πτήση από τη Σιγκαπούρη προς το JFK θα διαρκέσει 18 ώρες και 5 λεπτά, ενώ η πτήση της επιστροφής θα διαρκέσει 18 ώρες και 40 λεπτά.

Οι αεροσυνοδοί θα φορούν γυαλιά, γάντια και μάσκες και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου όταν δεν τρώνε ή πίνουν.

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar