Η πρώτη φυλλώδης συγκομιδή χόρτων της σεζόν – You Grow Girl

0
Η πρώτη φυλλώδης συγκομιδή χόρτων της σεζόν – You Grow Girl

Ναι το έκανα, και σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα! Είναι επίσης πολύ καλό.

Υπάρχουν δύο λόγοι για την προχωρημένη συγκομιδή. Το ένα είναι ότι μέχρι στιγμής είχαμε έναν αρκετά ήπιο Μάρτιο. Οι θερμοκρασίες έχουν πέσει πάνω από το μηδέν Κελσίου αρκετές φορές, για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Ως αποτέλεσμα, τα φυτά που φυλάσσονται κάτω από το στεφάνι που εγκατέστησα το περασμένο φθινόπωρο κατάφεραν να βγουν νωρίς από τον λήθαργο και να παράγουν φρέσκα φύλλα. Η κατασκευή του στεφάνου που κατασκευάζω είναι πολύ προσιτή και εκπληκτικά ανθεκτική, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα. Ισοπεδώθηκε μερικές φορές κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα ισχυρών χιονοθύελλων και ο Davin χρειάστηκε σχεδόν να το ανακατασκευάσει πριν από περίπου ένα μήνα.

Λόγω κάποιων από τις πρώτες ζεστές μέρες, δεν κατάφερα να ποτίσω από κάτω και το λάχανο κάηκε. Διαφορετικά, έχει γίνει καλή δουλειά όπως πάντα και υπάρχουν ήδη μερικά αυτοφυή μαρούλια και χόρτα μουστάρδας που έρχονται εκτός από τα πολυετή και τα διετή φυτά που ήταν αρκετά προηγμένα για τη συγκομιδή.

Μια μικρή ποσότητα χόρτων προήλθε από θερμότερα μέρη του κήπου όπου ο ήλιος λάμπει πιο έντονα και το έδαφος είναι ψηλότερο. Για παράδειγμα, έβγαλα τροφή λίγη μουστάρδα σκόρδου που φυτρώνει στην αυλή των γειτόνων μου, αλλά έχει σπρώξει μέσα από τον φράχτη. Έχουν πολλά με το μέρος τους. Θα ήθελα πολύ να πάω εκεί για να το διαλέξω, αλλά δεν έχουμε τέτοιου είδους σχέση. Στα τέλη του φθινοπώρου εγκατέστησα μερικά κλοσέ και μικρότερα, αυτοσχέδια καταφύγια για τυχαία φαγώσιμα που καλλιεργούνταν τόσο στο χώμα όσο και στο έδαφος που ήθελα να συνεχίσω τη συγκομιδή από αργότερα στην εποχή ή να προστατέψω σε περίπτωση που δεν ήταν αρκετά ανθεκτικά για να επιβιώσουν. Και παράδειγμα είναι Κορεάτικο πολυετές σέλινο (Dystaenia takesimana). Αυτό το φυτό υποτίθεται ότι είναι ανθεκτικό, αλλά δεν ήμουν σίγουρος αν αυτό σήμαινε για τη ζώνη μου, που είναι περίπου 6 ετών. Έχω καλλιεργήσει μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά είδη σέλινων και μαϊντανού και αυτή είναι μακράν η πιο νόστιμη γεύση που έχω δοκιμάσει. Ήθελα πολύ να φτάσει μέχρι την άνοιξη. Το επόμενο φθινόπωρο θα ρισκάρω και θα ξεχειμωνιάσω έξω χωρίς προστασία, αλλά επειδή είμαι ήδη σε θέση να τρυγήσω από το φυτό που κάλυψα, δεν μετανιώνω που πήρα την επιπλέον προφύλαξη. Πήρα τον σπόρο από Δίκτυο Πειραματικού Αγροκτήματος.

Τι υπάρχει σε αυτή τη συγκομιδή: Κέιλ, κιχώριο (ραντίτσιο), τσουκνίδα, μουστάρδα σκόρδου, ρίγανη (Πουλάω σπόρους από τα φυτά μου), Mizspoona (σπόρος από Wild Garden Seed), Αιγυπτιακό κρεμμύδι περιπάτου (ένα πολυετές κρεμμύδι), σκόρδο σχοινόπρασο (πουλάω και εγώ αυτοί οι σπόροι), μαϊντανός με πλατύφυλλο και σγουρό φύλλο, πολυετές σέλινο Κορέας, αιματηρή αποβάθρα, πικραλίδα.

Αισθάνομαι τόσο ωραία που βγάζω τη σαλάτα για να πλύνω την πρώτη μου χορτονομή με χόρτα της σεζόν. Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια, τα φυλλώδη χόρτα είναι η πιο πολυπόθητη τροφή μου. Τα τρώμε σε αφθονία και βασίζομαι σε αυτά για να διαφοροποιήσω τη διατροφή μου και να αυξήσω την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών μετά από έναν χειμώνα με χαλαρά φύλλα από τα καταστήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος άνθρωπος αυτή τη στιγμή!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

– Ακολουθεί μια πλήρης λίστα με κάθε φυλλώδες πράσινο που καλλιεργήθηκε στη συγκομιδή μου το 2017. Κατά κάποιο τρόπο καταφέρνω να συνεχίσω να επεκτείνω αυτή τη λίστα κάθε χρόνο.

– Και εδώ είναι η φωτογραφική τεκμηρίωση κάθε συγκομιδής που έγινε εκείνη τη χρονιά. Προσπαθώ να αιχμαλωτίσω όσα περισσότερα μπορώ σε κάθε καλλιεργητική περίοδο και να τα δημοσιεύω στον λογαριασμό μου στο Instagram κάτω από το hashtag #yougrowgirlgreens.

– Πώς ετοιμάζω τα κρεβάτια για πρώιμη ανοιξιάτικη φύτευση

– Οδηγός καλλιέργειας μαρουλιού και λαχανικών σαλάτας

Schreibe einen Kommentar