Η Boeing, αντιμετωπίζει βυθιζόμενες παραδόσεις, μπορεί να χάσει τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή αεροπλάνων στην Airbus

2
Η Boeing, αντιμετωπίζει βυθιζόμενες παραδόσεις, μπορεί να χάσει τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή αεροπλάνων στην Airbus

Η ανακοίνωση της Boeing την Τρίτη ότι οι παραδόσεις του δεύτερου τριμήνου μειώθηκαν κατά 54% σε ετήσια βάση μπορεί να σημαίνει ότι η ανταγωνιστική Airbus είναι έτοιμη να πάρει τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή αεροσκαφών στον κόσμο για πρώτη φορά από το 2012.

Η εταιρεία με έδρα το Σικάγο είπε ότι είχε αποστείλει 239 αεροσκάφη τους πρώτους έξι μήνες του έτους σε σύγκριση με 378 την ίδια περίοδο πέρυσι. Ανέφερε ότι πάνω από 150 από τα πολιορκημένα τζετ 737 Max παραμένουν σταθμευμένα σε αποθήκες.

Η Boeing δεν έχει παραδώσει κανένα από τα αεροσκάφη της 737 Max αφού οι ρυθμιστικές αρχές σε πολλές χώρες καθήλωσαν το αεροσκάφος μετά τη δεύτερη από τις δύο απώλειες κύτους μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Η Boeing συνεχίζει να παραδίδει ένα παλαιότερο μοντέλο 737, έχοντας αποστείλει 24 το δεύτερο τρίμηνο του 2019, μαζί με 42 787 Dreamliners, 12 777, δέκα 767 και δύο 747.

Η Airbus, εν τω μεταξύ, φαίνεται έτοιμη για ένα έτος ρεκόρ παραδόσεων, έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία πολλαπλά ζητήματα παραγωγής. Η εταιρεία με έδρα την Τουλούζη της Γαλλίας παρέδωσε 389 αεροσκάφη το πρώτο εξάμηνο του 2019, έναντι 303 την ίδια περίοδο το 2018.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι θα κατασκευάσει από 880 έως 890 αεροσκάφη το 2019. Εάν η Airbus πετύχει τον στόχο της για το έτος, πιθανότατα θα στείλει περισσότερα αεροσκάφη από την Boeing, η οποία είχε αρχικά δηλώσει ότι θα κατασκευάσει 905 φέτος. Η Boeing ανέστειλε την καθοδήγηση παράδοσης ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κρίσης Max.

Τόσο η Boeing όσο και η Airbus έκλεισαν πολλές προσφορές στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού τον περασμένο μήνα. Επιπλέον, προσφορές που ανακοινώθηκαν μετά την έκθεση, συμπεριλαμβανομένης μιας παραγγελίας για 30 αεροσκάφη Airbus A320neo από τη θυγατρική της Σαουδικής Αραβίας, Flyadeal, η οποία αποχώρησε από μια δοκιμαστική συμφωνία με την Boeing για έως και 50 737 Max jets. Η Boeing ανακοίνωσε συμφωνία με τη μητρική IAG της British Airways μετά την έκθεση στο Παρίσι για 200 αεροσκάφη 737 Max, μια συμφωνία που δεν έχει ακόμη αντικατοπτριστεί στις κρατήσεις της Boeing.

Πέρυσι, η Boeing ξεπέρασε την Airbus ως τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αεροπλάνων στον κόσμο με μόλις έξι τζετ, αφού και οι δύο εταιρείες συνέχισαν να βουίζουν τα εργοστάσιά τους κατά τη διάρκεια των διακοπών του τέλους του έτους.

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar