Η Voltswagen είναι νεκρή. «Ζήτω η Volkswagen» λέει η αυτοκινητοβιομηχανία μετά την αποτυχία της πρωταπριλιάς ακροβατικής

0
Η Voltswagen είναι νεκρή.  «Ζήτω η Volkswagen» λέει η αυτοκινητοβιομηχανία μετά την αποτυχία της πρωταπριλιάς ακροβατικής

Σε μια κίνηση που θυμίζει τότε που ο International House of Pancakes είπε ότι άλλαζε το όνομά του σε IHOb, το International House of Burgers, ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων που τράβηξε μεγάλη προσοχή στη συγκεκριμένη μάρκα, η Volkswagen Αμερικής δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα αλλάξει το όνομά της στο εξής σε Voltswagen.

Η κίνηση, είπε η αυτοκινητοβιομηχανία, ήταν να επιστήσει την προσοχή στη νέα της σειρά ηλεκτρικών οχημάτων.

Ενώ η VW σκόπευε αυτό να είναι μια πρωταπριλιάτικη φάρσα, στην πραγματικότητα έγινε πρωταπριλιάτικη καταστροφή για την εταιρεία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Βόλφσμπουργκ διέρρευσε τη Δευτέρα „κατά λάθος“ ένα δελτίο τύπου που ανήγγειλε την αλλαγή, αλλά μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, η εταιρεία είχε ξεκαθαρίσει και παραδέχτηκε ότι ήταν απλώς ένα λάθος, λογοπαίγνιο που προοριζόταν, παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον ένα εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η αλλαγή ήταν πραγματική.

«Η Volkswagen της Αμερικής δεν θα αλλάξει το όνομά της σε Voltswagen», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που εστάλη στο Frequent Business Traveler. «Η μετονομασία σχεδιάστηκε για να είναι μια ανακοίνωση στο πνεύμα της Πρωταπριλιάς, υπογραμμίζοντας την κυκλοφορία του πλήρως ηλεκτρικού SUV ID.4 και σηματοδοτώντας τη δέσμευσή μας να φέρουμε την ηλεκτρική κινητικότητα σε όλους».

Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι «θα παράσχει πρόσθετες ενημερώσεις σχετικά με αυτό το θέμα σύντομα».

Στην ανακοίνωση της Τρίτης, η VW είπε ότι θα χρησιμοποιούσε το όνομα Voltswagen σε διαφημίσεις και σε σήματα χρωμίου στο πίσω μέρος των ηλεκτρικών της οχημάτων. Δεν υπήρχαν σχέδια για χρήση του ονόματος σε κανένα όχημα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ανέφερε η εταιρεία στο δελτίο τύπου.

Σε ένα δελτίο τύπου της πρώτης Απριλίου που δεν φαίνεται να είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα, η Volkswagen ανακοίνωσε το καλύτερο πρώτο τρίμηνο από το 2013, με πωλήσεις να αυξάνονται κατά 21% από έτος σε έτος. Επιπλέον, ο Μάρτιος ήταν ο καλύτερος μήνας της αυτοκινητοβιομηχανίας από το 2012.

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar