κήπος γούρνας νερού – Penraevon

4
κήπος γούρνας νερού – Penraevon

Θέλουμε να εισάγουμε ένα υδάτινο στοιχείο στον κήπο της αυλής, παρόλο που έχει νότια όψη είναι μια σκιερή περιοχή το καλοκαίρι λόγω δύο πολύ μεγάλων πλατάνια στον διπλανό κήπο που φέρνουν ευπρόσδεκτη σκιά και δροσιά στο ύψος του καλοκαιριού. Ευτυχώς στις αρχές της άνοιξης και στα τέλη του φθινοπώρου δεν υπάρχουν φύλλα στα δέντρα και στον κήπο, και οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού ξεφεύγουν από αυτή τη σκιά.

Δείτε τον πίνακα διάθεσης μας για το πώς θέλουμε να είναι

Έχουμε κάποιες ανησυχίες για τους κήπους με νερό

  • Με τσιμπάει κανένα έντομο, οπότε δεν θέλω να αυξήσω κανένα κουνούπι ή σκνίπες
  • Μην θέλετε μια βρώμικη βρώμικη λίμνη νερού
  • Μην θέλετε να καθαρίζετε συνεχώς τα φύλλα.

Η Γούρνα του Νερού

Το δοχείο που επιλέξαμε είναι μια ατσάλινη γούρνα νερού. Προφανώς έψαξα στο ebay για παλιά λουτρά κασσίτερου κλπ, αλλά αυτά είχαν συχνά τρύπες και οι άνθρωποι ζητούσαν πάρα πολλά για αυτά. Αντ‘ αυτού, επιλέξαμε μια ολοκαίνουργια γεωργική γούρνα.

Θα κάθεται κάτω από το παράθυρό μας και είναι νότια και μακριά από τα δέντρα.

Ανησυχώ για τον πνιγμό βατράχων, οπότε θα βάλουμε μερικούς βράχους και μια σκάλα βατράχου για να βοηθήσουμε οτιδήποτε να ξεφύγει καθώς η γούρνα του νερού είναι αρκετά βαθιά.

Οι γούρνες νερού είναι από γαλβανισμένο χάλυβα και είναι πολύ φθηνότερες από τις εκδόσεις κήπου. Αν και οι γούρνες από χάλυβα Corten είναι σίγουρα πολύ ελκυστικές αν είναι δαπανηρές.

Θα είχαμε ιδανικά μια μεγάλη πέτρινη γούρνα αλόγων, αλλά το βάρος της θα σήμαινε ότι θα ήταν αδύνατο να τοποθετηθεί (έχουμε πολύ δύσκολη πρόσβαση στα σκαλάκια) και το κόστος θα ήταν σημαντικό. Άλλες εναλλακτικές λύσεις είναι να δημιουργήσουμε μια τσιμεντένια γούρνα, αλλά αυτό δεν θα ήταν σωστό με το σπίτι μας.

Φύτευση υδάτινου κήπου

Ο James Wong αποτελεί έμπνευση για τη μοντέρνα φύτευση νερού, ρίξτε μια ματιά στο instagram ή στο twitter για εκπληκτικές εσωτερικές λιμνούλες. Στον Guardian έγραψε

«Αυτός είναι ο οδηγός μου για τους καλύτερους υποψήφιους για να κατοικήσουν σε υπαίθριες μίνι λιμνούλες σε μισά βαρέλια, γλάστρες ή τεφροδόχους, τα οποία θα διατηρούν επίσης το νερό κρυστάλλινο όλο το καλοκαίρι.

Υπάρχουν δύο ομάδες φυτών που όποιος επιχειρεί ένα υδάτινο τοπίο σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να λάβει υπόψη του: καλύμματα επιφανειών και οξυγονωτές. Αυτά εκτελούν βασικές βιολογικές λειτουργίες που βοηθούν στο να διατηρείται το νερό καθαρό καταστέλλοντας την ανάπτυξη των φυκιών. Τα φυτά που καλύπτουν την επιφάνεια θωρακίζουν το νερό από τις ακτίνες UV, εμποδίζοντας την πηγή καυσίμου που χρειάζεται η πράσινη ουσία για να αναπτυχθεί. Ενώ τα τροπικά «πλωτά» φυτά, όπως το μαρούλι, θα κάνουν καλή δουλειά σε αυτό βραχυπρόθεσμα, θα σκοτωθούν από τον παγετό τον χειμώνα. Για οικόπεδα σε ηλιόλουστες θέσεις, τα νούφαρα είναι μια καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση, που επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο με το πρόσθετο πλεονέκτημα των εκθαμβωτικών λουλουδιών.

Για μια λίμνη κοντέινερ 60 εκατοστών, το καθαρό λευκό νούφαρο «Helvola», το ροζ πορτοκαλί «Aurora» και το παραπλανητικά ονομαζόμενο ροζ «Perry’s Baby Red» είναι όλα υπέροχες επιλογές σούπερ-νάνου που θα ταιριάζουν τέλεια, με ένα μόνο φυτό σε μια γλάστρα που καλύπτει τουλάχιστον 50% της επιφάνειας. Για όσους βρίσκονται σε λίγο πιο σκιά, το Cape pondweed Απονογετών διστάχυοςείναι αρκετά απαραίτητο για την εκπλήρωση της ίδιας λειτουργίας, χωρίς να απαιτείται ένα απίστευτα ηλιόλουστο σημείο.

Οι οξυγονωτές είναι φυτά που ζουν κάτω από την επιφάνεια και ανταγωνίζονται τα φύκια για το ζωτικό διοξείδιο του άνθρακα και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Στο βιβλίο μου, το καλύτερο για ακόμα μίνι λιμνούλες είναι το εγγενές hornwort Ceratophyllum demersum, που μπορείτε να αγοράσετε σε τσαμπιά και να τα ρίξετε γύρω από τα νούφαρα.

Διάφορα περιθωριακά φυτά (όρθια λουλούδια που αναπτύσσονται έξω από το νερό) θα προσθέσουν στο αισθητικό αποτέλεσμα προσθέτοντας ύψος και δομή ως προαιρετικά πρόσθετα. Iris versicolor, Anemopsis californica και Butomus umbellatus είναι όλα όμορφα ανθισμένα είδη για ηλιόλουστα σημεία, ενώ Cyperus involucratus και Isolepis cernua είναι υπέροχες αρχιτεκτονικές επιλογές για πιο σκιερά μέρη.»

Ο κηδεμόνας

Αυτό είναι ταξινομημένο μετά θέλω νούφαρο Aurora και λίγο κέρατο συν Anemopsis και Botumus.


Γέμισμα της γούρνας του νερού

Η γούρνα πρέπει να γεμίσει με νερό της βροχής. Όλοι οι αγωγοί μας είναι από χυτοσίδηρο. Ήμασταν πολύ περήφανοι για αυτό και επιμείναμε ότι η οροφή του πούλμαν είχε σωλήνες αποχέτευσης από χυτοσίδηρο. Δεν λειτουργούν τόσο εύκολα με το νερό αλλά. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κιτ εκτροπής από χυτοσίδηρο ή δοκιμάζουμε αυτό νέο πράγμα. Είναι ακριβό, αλλά φθηνότερο από έναν εκτροπέα από χυτοσίδηρο, υποτίθεται ότι απλά ανοίγετε μια τρύπα στον σωλήνα αποχέτευσης και έχει φίλτρο και απενεργοποιείται. Τους τηλεφωνήσαμε να ελέγξουν ότι θα δουλεύει με μαντέμι και μας είπαν ότι θα κάνει (σας στέλνουν ένα τρυπάνι)

Εκσυγχρονίζω

Η γούρνα έφτασε όπως και ο εκτροπέας νερού, οπότε πρέπει απλώς να τα συνδυάσουμε όλα μαζί

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar