Και το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου είναι… – Αλλά μόνο αν σήμερα είναι Σάββατο

0
Και το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου είναι… – Αλλά μόνο αν σήμερα είναι Σάββατο

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσδιορίσετε το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο.

Μία μέθοδος είναι η επιβατική κίνηση, ο συνολικός αριθμός των επιβατών που επιβιβάστηκαν και αποβιβάστηκαν, αλλά δεν υπήρξε πολύς αυτός πρόσφατα, οπότε ας το βάλουμε στην άκρη. Ένα άλλο είναι το σύνολο των φορτωμένων και εκφορτωμένων φορτίων και ταχυδρομείου. Το τρίτο είναι ο αριθμός των κινήσεων κυκλοφορίας, δηλαδή απογειώσεις και προσγειώσεις, σε ένα αεροδρόμιο.

Πράγματι, το Διεθνές Συμβούλιο των αεροδρομίων, ένας βιομηχανικός όμιλος που ιδρύθηκε το 1991, κωδικοποίησε όλα αυτά.

Τυπικά, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο με βάση τις κινήσεις αεροσκαφών ή τον αριθμό των πτήσεων καθώς και την επιβατική κίνηση θα ήταν το Hartsfield-Jackson Atlanta International, όπως ήταν για το 2019. Ιστορικά, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1950, το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης είχε τους περισσότερους επιβάτες και πτήσεις μέχρι που ξεπεράστηκε από το Chicago Midway, ενώ η Memphis International, η έδρα της FedEx, κατείχε τον τίτλο της μεγαλύτερης όταν μετρήθηκε με φορτωμένα και εκφορτωμένα φορτία από το 1993 έως το 2009.

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο, όλα τα στοιχήματα είναι κλειστά και – τουλάχιστον μερικά Σάββατα – το διεθνές αεροδρόμιο Ted Stevens Anchorage της Αλάσκας κατέχει την κορωνίδα του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου με βάση τις λειτουργίες πτήσεων, τον αριθμό των απογειώσεων και προσγειώσεων.

Το αεροδρόμιο είχε 744 πτήσεις στις 2 Μαΐου, ενώ το Chicago O’Hare είχε 579 και η Atlanta είχε 529, δήλωσε στο CNN ο διευθυντής του αεροδρομίου Jim Szczesniak.

Το αεροδρόμιο Anchorage άνοιξε το 1951 και εξυπηρετούνταν από τις Alaska Airlines Northwest Orient, Pacific Northern Airlines και Reeve Aleutian Airways και είδε αεροσκάφη που κυμαίνονταν από Douglas DC-3 έως Boeing 377 Stratocruisers. Χρησιμοποιήθηκε ως ενδιάμεσος σταθμός για πολλές αεροπορικές εταιρείες που πετούσαν από και προς την Ασία, επειδή οι αεροπορικές εταιρείες είχαν απαγορευθεί να πετούν πάνω από την Κίνα, τη Σοβιετική Ένωση και τις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ και τα πρώιμα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών πρώτης γενιάς αεριωθούμενων αεροσκαφών και αεροσκαφών ευρείας ατράκτου, δεν είχαν κυμαίνονται για να πετάξουν ασταμάτητα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το αεροδρόμιο μετονομάστηκε για να τιμήσει τον γερουσιαστή Τεντ Στίβενς το 2000. Ο Στίβενς είχε επιβιώσει από ένα δυστύχημα στο αεροδρόμιο το 1978 που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της συζύγου του.

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar