Κατάστημα άνθρακα – Penraevon

4
Κατάστημα άνθρακα – Penraevon

Στο πλάι του σπιτιού μας υπάρχει μια προέκταση από πέτρα και τούβλα. Μπορείτε να το δείτε στους χάρτες του 1911 του σπιτιού, μαζί με τα σκαλιά του. Μέσα έχει σκαλοπάτια που δεν οδηγούν πουθενά (δεν έχουμε κελάρια). Τα σκαλιά έχουν γεμίσει με σκουπίδια οικοδομής με την πάροδο του χρόνου, επομένως δεν μπορέσαμε να το διερευνήσουμε πλήρως. Πιστεύουμε ότι ήταν το αρχικό κατάστημα άνθρακα και το κάρβουνο παραδόθηκε μέσω ενός αγωγού στο πλάι. Στη συνέχεια επεκτάθηκε αργότερα σε 3 σειρές τούβλων (δεν έχουμε άλλη εξωτερική τοιχοποιία στο σπίτι – μόνο πέτρα), έχει ηλεκτρικά φώτα (δεν λειτουργεί τώρα) και χοντρή οροφή από οπλισμένο σκυρόδεμα. Είναι ένα παράξενο και τα μερικώς κατεδαφισμένα τούβλα το κάνουν βλέμμα.

Καταφύγιο αεροπορικής επιδρομής

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το κάρβουνο πιθανότατα επεκτάθηκε και ενισχύθηκε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο για να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο αεροπορικής επιδρομής. Ο κ. Acfield (ο οποίος ήταν μηχανικός της πόλης Leeds) ζούσε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του Β ‚Παγκοσμίου Πολέμου και έχουμε μια αναφορά στην εφημερίδα που δίνει συμβουλές για το πώς να χτίσετε σωστά καταφύγια αεροπορικής επιδρομής. Φαίνεται ότι για την οικογένειά του επαναχρησιμοποιούσε την τρύπα του άνθρακα. Παρόλο που αυτό ήταν πολύ χρήσιμο κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ελπίζουμε ότι δεν θα το χρειαζόμαστε πια, επομένως το καταφύγιο αποθήκευσης άνθρακα σε αεροπορική επιδρομή είναι μια εξέλιξη που δεν θα διατηρήσουμε.

Καπνόσπιτο;

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες το επαναχρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο αεροπορικών επιδρομών, το οποίο δεν χρησιμοποιούμε, ωστόσο πάντα αστειευόμουν ότι θα ήθελα ένα καπνόσπιτο . Θα το χρησιμοποιούσα για να καπνίσω ψάρια, κρέας, αλάτι και βούτυρο. Πρακτικά όμως, νομίζω ότι μάλλον θα το χρησιμοποιήσουμε απλώς ως αποθήκευση κήπου. Ό,τι κι αν γίνει τελικά, χρειάζεται πολλή δουλειά για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Το πρώτο στάδιο της ανακαίνισης ήταν να αφαιρεθεί η οροφή από οπλισμένο σκυρόδεμα (μπετόν με μεταλλικές ράβδους να διατρέχουν). Θέλαμε να το αφαιρέσουμε επειδή ήταν άσχημο, αλλά ήταν επίσης χτισμένο πάνω από το περβάζι του παραθύρου και προκαλούσε ζημιά στο πλαίσιο του παραθύρου. Ευτυχώς είχαμε τους στεγάνους στο χώρο να επισκευάζουν το πίσω μέρος του σπιτιού και έτσι τους βάλαμε με σχοινί! Έκοβαν το σκυρόδεμα σε φέτες, σφυρήλωσαν με σφήνες για να σπάσουν το σκυρόδεμα σε κομμάτια και στη συνέχεια αφαιρούσαν κάθε κομμάτι. Δύο από αυτούς χρειάστηκαν μια ολόκληρη μέρα για να αφαιρέσουν τη τσιμεντένια πλάκα, αλλά έδειχναν να απολαμβάνουν την πρόκληση.

Κάτω από τη τσιμεντένια στέγη αποκαλύψαμε μια πανέμορφη παρθένα άθικτη οροφή με σημαία του Γιορκσάιρ με μια τρύπα αποστράγγισης και ίσως μια τρύπα καμινάδας; Ιδανικό για τη δημιουργία καπνόσπιτου.

Το εσωτερικό της κατασκευής είχε χρησιμοποιηθεί για την απόρριψη οικοδομικών ερειπίων από προηγούμενους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Τώρα κατεδαφίσαμε την υπόλοιπη επέκταση από τούβλα, αφήνοντας πάλι όλη την λιθοδομή παρθένα. Τα τούβλα δεν ήταν καθόλου δεμένα στην αρχική λιθοδομή. Τα τούβλα κατασκευάστηκαν από λάτρεις του Leeds που παρήγαγαν τούβλα σε αυτό το σχέδιο μεταξύ 1929 και 1949, το οποίο μαζί με τον τρόπο κατασκευής του τοίχου υποστηρίζει τη θεωρία μας ότι ήταν ένα καταφύγιο βομβών του Β ‚Παγκοσμίου Πολέμου και μια πρόσφατη προσθήκη στο σπίτι.

Θα φαίνεται πολύ χαριτωμένο όταν τα ερείπια έχουν φύγει!

Συνεχίζεται…

Τι θα γίνει λοιπόν; καπνιστήριο; περισσότερη αποθήκευση στον κήπο (έχουμε ήδη μια εξωτερική τουαλέτα); ένας κήπος σπήλαιο? Πρώτα όλα τα ερείπια πρέπει να καθαριστούν, που θα πρέπει να είναι στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar