Κορυφαία κόλπα για έναν μικρό κήπο – GoTo4Gardening

0
Κορυφαία κόλπα για έναν μικρό κήπο – GoTo4Gardening

ΕΝΑ μικρό κήπο μπορεί να είναι δύσκολο να δουλέψεις. Οι μικροί κήποι, οι βεράντες, τα αίθρια και τα μπαλκόνια μπορεί να χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια για να φτάσουν σωστά από τους μεγαλύτερους χώρους, αλλά ακόμη και ο μικρότερος κήπος μπορεί να μετατραπεί σε έναν όμορφο χώρο.

Οι μικροί κήποι έχουν πολλά οφέλη. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι συχνά έχουν χαμηλότερη συντήρηση από έναν μεγάλο κήπο. Είναι υπέροχοι χώροι για να είστε δημιουργικοί, καθώς ακόμη και μικρές αλλαγές κάνουν μεγάλη διαφορά.

Είτε θέλετε να φτιάξετε ένα όμορφο μπαλκόνι, είτε θέλετε να στριμώξετε μερικά έπιπλα κήπου είτε θέλετε να περιτριγυριστείτε από πράσινο, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά από αυτά τα κόλπα.

Προσθήκη επιπέδων

Μπορείτε να προσθέσετε ενδιαφέρον σε έναν μικρό χώρο βάζοντας διαφορετικά επίπεδα. Θα μπορούσατε να φτιάξετε μια βυθισμένη βεράντα, με υπερυψωμένο γκαζόν, ή ένα κατάστρωμα ή αίθριο στο ίδιο επίπεδο με το σπίτι, με χαμηλότερο γκαζόν. Η τοποθέτηση επιπέδων βοηθά στην αλλαγή των τρόπων χρήσης του εξωτερικού σας χώρου. Τα επίπεδα σάς δίνουν διαφορετικούς χώρους για καθίσματα, φυτά ή παιχνίδι.

Γίνετε δημιουργικοί με ράφια και γάντζους

Τα ράφια και τα άγκιστρα δεν είναι μόνο για εσωτερικούς χώρους. Μπορείτε να καθαρίσετε περισσότερο χώρο στο δάπεδο τοποθετώντας ράφια για φώτα ή γλάστρες. Χτίστε ράφια σε έναν υπάρχοντα τοίχο ή φράχτη. Οι γάντζοι είναι το ιδανικό μέρος για να κρεμάσετε φωτιστικά εξωτερικού χώρου ή να κρεμάσετε γλάστρες για φυτά. Τα φυτά και τα φώτα στον τοίχο μπορούν να φαίνονται όμορφα ως μέρος του α σχεδιασμός κήπου κατά παραγγελία.

Πηγαίνετε κάθετα με τη φύτευσή σας

Χρησιμοποιήστε τον κάθετο χώρο σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο που έχετε σε έναν μικρό κήπο. Ακόμα κι αν ο χώρος του δαπέδου σας είναι περιορισμένος, πιθανότατα έχετε πολλούς τοίχους ή φράχτη. Προσθέτοντας φυτά, μπορείτε να μετατρέψετε την πλευρά ενός βαρετού υπόστεγου σε έναν όμορφο ζωντανό τοίχο.

Ένας ζωντανός τοίχος όπως αυτός θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει σε ένα τμήμα γυμνού φράχτη ή τοίχου ή στο πλάι ενός μπαλκονιού. Ό,τι είδος μικρού εξωτερικού χώρου έχετε, μπορείτε να τον μετατρέψετε σε κάθετο κήπο, για μικρότερα φυτά σε γλάστρες και όμορφα καλάθια.

Στύψτε σε ένα μικρό τραπέζι

Το να έχετε έναν μικρό κήπο δεν χρειάζεται να σας εμποδίσει να τον απολαύσετε ως υπαίθριο χώρο τραπεζαρίας. Επενδύστε σε μια συμπαγή επιλογή τραπεζαρίας για τον κήπο σας, όπως ένα τραπέζι μισού μεγέθους που θα ακουμπάει στον τοίχο. Αναζητήστε ένα τραπέζι μολύβδου που μπορεί να βιδωθεί στον τοίχο και στη συνέχεια να διπλωθεί από τη μέση όταν δεν το χρειάζεστε και να το τοποθετήσετε όταν το θέλετε. Οι πτυσσόμενες καρέκλες μπορούν επίσης να αποθηκευτούν τακτοποιημένα μακριά όταν δεν χρησιμοποιούνται, αλλά να διπλωθούν γρήγορα όταν το κάνετε.

Ζωνοποιήστε τη διάταξή σας

Μπορείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι έχετε περισσότερο χώρο χωρίζοντας σε ζώνες τη διάταξη του κήπου σας. Χρησιμοποιήστε ένα διακοσμητικό χαλί εξωτερικού χώρου ή τοποθετήστε μερικά πάνελ από πέργκολα ή φράχτη, για να καθορίσετε με σαφήνεια ένα καθιστικό ή τραπεζαρία, ακόμη και σε έναν μικρότερο κήπο. Πράγματα όπως αυτό θα λειτουργήσουν ως σημείο αγκύρωσης, ώστε να μπορείτε να τακτοποιήσετε τα έπιπλά σας γύρω από αυτό.

Schreibe einen Kommentar