Κριτική: Εστιατόριο Zirbelzimmer, Hotel Sacher Salzburg, Αυστρία

0
Κριτική: Εστιατόριο Zirbelzimmer, Hotel Sacher Salzburg, Αυστρία

Το Hotel Sacher της Βιέννης είναι γνωστό για το Sachertorte του, που επινοήθηκε το 1832 από τον Franz Sacher για τον πρίγκιπα Metternich, τον θρυλικό διπλωμάτη. Το Sachetorte είναι ίσως μια από τις διάσημες από όλες τις αυστριακές σπεσιαλιτέ – συναγωνιζόμενος με τον Wiener Schnitzel και, για όσους γνωρίζουν, τον Mozartkugel και το Salzburger Nockerl. Ο γιος του Sacher, Eduard, άνοιξε το Hotel Sacher στη Βιέννη το 1876 και η τούρτα πιστεύεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση της φήμης του ξενοδοχείου.

Σήμερα, το Sachertorte συνεχίζει να εξυπηρετείται στο Hotel Sacher στη Βιέννη καθώς και στο θυγατρικό του ξενοδοχείο, το Hotel Sacher Salzburg.

Το Hotel Sacher Salzburg χτίστηκε μεταξύ 1863 και 1866 ως Ξενοδοχείο Österreicher Hof από τον Αυστριακό οικοδόμο Carl Freiherr von Schwarz. , απέκτησε τη δομή και πραγματοποίησε μια πλήρη ανακαίνιση που άφησε το ακίνητο ως το κορυφαίο πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης.

IMG_7417 2

Έφτασα στο Σάλτσμπουργκ νωρίτερα εκείνη την ημέρα, που ήταν η Reformationstag ή Ημέρα Μεταρρύθμισης τόσο στη Γερμανία όσο και στην Αυστρία, 90 μίλια (144 χιλιόμετρα) με το αυτοκίνητο από το Μόναχο. Μετά από μια ευχάριστη βόλτα γύρω από το Altstadt, το οποίο ήταν αρκετά ήσυχο λόγω των διακοπών, διέσχισα τον ποταμό Salzach για να φτάσω στο Hotel Sacher Salzburg.

Το Sacher προσφέρει πολλά μέρη για φαγητό για επισκέπτες και επισκέπτες, όπως το κομψό Roter Salon, το Salzachgrill (το οποίο έκλεισε λόγω ανακαίνισης κατά την επίσκεψή μου) και το Restaurant Zirbelzimmer, το οποίο έχει διατηρήσει ανέπαφη την παραδοσιακή του ατμόσφαιρα από τότε που άνοιξε το ξενοδοχείο.

Το Zirbelzimmer, με τα κομψά ροζ τραπεζομάντιλα Sacher, την πλούσια ξύλινη επένδυση και τα γεμιστά κεφάλια ζώων, ήταν σε μεγάλο βαθμό άδειο όταν έφτασα, αν και αρκετά εστιατόρια έφτασαν λίγο μετά.

Κάντε κλικ εδώ για να συνεχίσετε στη σελίδα 2 – Όχι Sachertorte, παρακαλώ!

Σελίδες: 1 2

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar