Κριτική: Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski Munich, Μόναχο, Γερμανία

1
Κριτική: Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski Munich, Μόναχο, Γερμανία

Joël Belouet, Tea Sommelier στο Four Seasons

Ακριβώς όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο δεν μπορεί να κορυφώσει τις εμπειρίες του παρελθόντος, συμβαίνει. Αλλά επιτρέψτε μου να στήσω το σκηνικό.

Μετά από μια σύντομη πτήση από το Λονδίνο στο British Airways Club Europe, έφτασα στο αεροδρόμιο του Μονάχου και πήρα τον S-Bahn στο κέντρο της πόλης. Ήταν μια λαμπρή φθινοπωρινή μέρα και η βόλτα από τον S-Bahn Haltestelle της Marienplatz στο ξενοδοχείο στην πολυσύχναστη Maximilianstraße με έκανε να νιώσω ξανά σαν στο σπίτι μου.

Η είσοδος στο λόμπι του Vier Jahreszeiten μοιάζει με το περπάτημα σε μια ζωντανή χρονοκάψουλα, μια κάψουλα που σας τοποθετεί μέσα σε ένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ευρώπης, περιμένοντας σχεδόν να καθίσει ο Δρ Otternschlag εκεί. «Ο κόσμος έρχεται. Οι άνθρωποι πηγαίνουν, τίποτα δεν συμβαίνει ποτέ», λέει στην κλασική ταινία «Grand Hotel».

IMG_7198 (1)

Όσες φορές κι αν μπαίνω στο λόμπι, σταματώ για να δω τη μωσαϊκό γυάλινη οροφή που απεικονίζει τις τέσσερις εποχές, το όνομα του ξενοδοχείου στα γερμανικά, που γίνεται μόνο καλύτερο με την ηλικία.

Το check in στην υπέροχη ρεσεψιόν είναι πάντα μια εμπειρία. Το προσωπικό υποδέχεται έναν ως επίτιμο επισκέπτη, είτε πρόκειται για πρώτη διαμονή είτε για 50ο (στην περίπτωσή μου είναι πιο κοντά στον 50ο σε αυτό το σημείο). «Herzlichen Willkommen, κύριε Spira», είπε ο διευθυντής της ρεσεψιόν.

Τότε ενημερώθηκα για μια νέα ευκολία που προσφέρει το ξενοδοχείο στους επισκέπτες του, η οποία είναι η χρήση μιας από τις δύο AMG Mercedes του ξενοδοχείου (από τότε, το ξενοδοχείο συνεργάζεται με την BMW και τώρα προσφέρει ολοήμερες δοκιμές του BMW i8).

Πρώτα όμως προχώρησα στο δωμάτιό μου, με τα γρανάζια να αναδεύονται ενώ σχεδίαζα μια ημερήσια εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ.

Κάντε κλικ εδώ για να συνεχίσετε στη σελίδα 2 – Grand Deluxe Δωμάτιο και Τοποθεσία Ξενοδοχείου

Σελίδες: 1 2 3 4

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar