Μήνας Ασφάλειας Κτιρίων 2021: Πρόληψη, Προετοιμασία, Προστασία

2
Μήνας Ασφάλειας Κτιρίων 2021: Πρόληψη, Προετοιμασία, Προστασία

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τον Μάιο; Λουλούδια Μαΐου (από τα μπάνια του Απριλίου); Ιπποδρομίες (το Ντέρμπι του Κεντάκι και το Preakness); Αγώνες αυτοκινήτου (το Indianapolis 500); Τι θα λέγατε για κάποιες ειδικές ημέρες, όπως η Ημέρα της Μητέρας, η Ημέρα Μνήμης, η Ημέρα Εκτίμησης Δασκάλων ή η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων;

Οι μητέρες, οι δάσκαλοι και τα μέλη του στρατού αξίζουν σίγουρα όλη την αναγνώριση που μπορούν να λάβουν. Τι γίνεται όμως με την ασφάλειά σας; Υπάρχουν δύο μήνες εορτασμούς τον Μάιο που αξίζουν επίσης κάποια προσοχή: Μήνας Ασφάλειας Κτιρίων και Μήνας Ασφάλειας Καταστρώματος.

Η οικοδομική βιομηχανία γιορτάζει κάθε Μάιο ως Μήνα Ασφάλειας Κτιρίων. Το Διεθνές Συμβούλιο Κώδικα και οι εταίροι του θέλουν να σκεφτείτε τα κτίρια στα οποία μένετε, εργάζεστε, ψωνίζετε, γευματίζετε και διαφορετικά ζείτε τη ζωή σας. Θέλουν επίσης να σκεφτείτε τους ανθρώπους που βοηθούν να διασφαλιστεί ότι αυτά τα κτίρια είναι ασφαλή. Το ICC λέει, «Ο Μήνας Ασφάλειας Κτιρίων είναι μια διεθνής εκστρατεία που λαμβάνει χώρα τον Μάιο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια των κτιρίων. Αυτή η εκστρατεία ενισχύει την ανάγκη για υιοθέτηση σύγχρονων, τακτικά επικαιροποιημένων οικοδομικών κωδίκων και βοηθά τα άτομα, τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τι χρειάζεται για τη δημιουργία ασφαλών και βιώσιμων δομών».

Κάθε εβδομάδα του Μήνα Ασφάλειας Κτιρίων εστιάζει σε ένα γενικό θέμα που σχετίζεται με την ασφάλεια του κτιρίου. Τα θέματα εστίασης των τεσσάρων εβδομάδων είναι η Ενέργεια και η Καινοτομία, η Εκπαίδευση της Επόμενης Γενιάς, η Ασφάλεια του Νερού και η Ετοιμότητα για Καταστροφές.

Εβδομάδα πρώτη: Ενέργεια και Καινοτομία

Την πρώτη εβδομάδα, τα επιμέρους θέματα είναι Ενεργειακή απόδοση και μείωση άνθρακα, ανθεκτικότητα, αειφορία και καινοτομία. Το Συμβούλιο Κώδικα μας λέει ότι οι Αμερικανοί ξοδεύουν περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε λογαριασμούς ενέργειας και ότι τα κτίρια και οι κατασκευές κτιρίων ευθύνονται για πάνω από το ένα τρίτο της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας και σχεδόν το 40 τοις εκατό του CO2 εκπομπών. Η ανάπτυξη και η υιοθέτηση κτιρίων ενεργειακών κωδίκων μπορεί να μειώσει τους λογαριασμούς ενέργειας, να βελτιώσει την υγεία των ενοίκων και της κοινότητας, να βελτιώσει ελαστικότητακαι μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου. Αυτή η εβδομάδα εστιάζει επίσης στη βιωσιμότητα και το ICC ελπίζει να δείξει πώς γίνεται η χρήση του Διεθνής Πράσινος Κατασκευαστικός Κώδικας μπορεί να οδηγήσει σε πιο βιώσιμα, ανθεκτικά κτίρια υψηλής απόδοσης. Τέλος, αυτή η εβδομάδα εστιάζει στην καινοτομία στην κατασκευή κτιρίων και στον τρόπο με τον οποίο πολλές θυγατρικές της ICC συμβάλλουν στην επιτάχυνση της καινοτομίας. Αυτά περιλαμβάνουν το ICC-ES για την πιστοποίηση καινοτόμων δομικών προϊόντων· IAS Εργαστήρια διαπίστευσης· Οργανισμοί επιθεώρησης και οικοδομικά τμήματα· και το Γενικός Κώδικας για να βοηθήσουν τις τοπικές κυβερνήσεις να διατηρήσουν τους κωδικούς τους οργανωμένους.

Εβδομάδα Δεύτερη: Εκπαίδευση της επόμενης γενιάς

Το 2014, το Εθνικό Ινστιτούτο Οικοδομικών Επιστημών βρέθηκαν ότι πάνω από το 80% του υπάρχοντος επαγγελματικού εργατικού δυναμικού του κώδικα σχεδιάζει να εγκαταλείψει τον κλάδο έως το 2029. Εάν συμβαδίζετε με τον κατασκευαστικό κλάδο, γνωρίζετε ότι έλλειψη των εργαζομένων εκεί. Το ICC προσπαθεί να βοηθήσει στη στρατολόγηση και την εκπαίδευση νέων μελών του επαγγέλματος της ασφάλειας κτιρίων μέσω του Safety 2.0 πρόγραμμα.

Εβδομάδα Τρίτη: Ασφάλεια νερού

Αυτή η εβδομάδα εστιάζει στην ασφάλεια του νερού σε δύο βασικά θέματα — το νερό που πίνουμε και το νερό που χρησιμοποιούμε για αναψυχή. Όλοι χρειαζόμαστε καθαρό νερό για να πίνουμε. Ξέρω ότι μετά τη χειμερινή καταιγίδα εδώ στο Τέξας, δεν θεωρώ πλέον δεδομένο το καθαρό, πόσιμο νερό που ρέει από τη βρύση μου. Οι Κτίριοι, Υδραυλικά και Πράσινοι Κώδικες ICC διασφαλίζουν ότι το νερό στα κτίριά μας θα είναι ασφαλές και καθαρό και ότι θα χρησιμοποιείται αποτελεσματικά. Με τον ζεστό καιρό να πλησιάζει, αυτή είναι μια καλή στιγμή για να φέρετε το θέμα της πισίνας και της αυλής ασφάλεια στο μυαλό των ανθρώπων. Μπορείτε να βρείτε τις δέκα συμβουλές τους για ασφάλεια στην πίσω αυλή και στην πισίνα εδώ.

Εβδομάδα Τέταρτη: Ετοιμότητα για καταστροφές

Πλήρης αποκάλυψη: Ο Simpson Strong-Tie είναι ο χορηγός αυτής της εβδομάδας του Μήνα Ασφάλειας Κτιρίων, επομένως το θεωρούμε πολύ σημαντικό.

Το ICC έχει εντοπίσει τέσσερα βήματα που μπορούν να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες σπιτιού να προετοιμαστούν για καταστροφές: Δημιουργήστε σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους κώδικες, προετοιμάστε την οικογένειά σας, προστατέψτε το σπίτι σας και εργαστείτε για να αυξήσετε την ανθεκτικότητα της κοινότητάς σας. Η χρήση σύγχρονων οικοδομικών κωδίκων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους μείωσης των επιπτώσεων των καταστροφών στα κτίρια. Πρόσφατες μελέτες από FEMAκαι το Εθνικό Ινστιτούτο Οικοδομικών Επιστημών έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα των οικοδομικών κωδίκων στη μείωση των απωλειών από φυσικούς κινδύνους. Επειδή μαθαίνουμε συνεχώς νέους τρόπους για την πρόληψη ζημιών από φυσικούς κινδύνους, είναι σημαντικό οι εγκεκριμένοι κωδικοί να ενημερώνονται στις πιο πρόσφατες εκδόσεις.

Το επόμενο βήμα στην ετοιμότητα για καταστροφές είναι να προετοιμάσετε την οικογένειά σας. Μερικές από τις πιο σημαντικές ενέργειες που πρέπει να κάνετε είναι να προσδιορίσετε τον κίνδυνο. να αναπτύξει ένα σχέδιο οικογενειακής καταστροφής. συγκεντρώστε και αποθηκεύστε σημαντικά έγγραφα σε ασφαλές μέρος. αναπτύξτε μια διαδρομή εκκένωσης και βρείτε ένα καταφύγιο έκτακτης ανάγκης και βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας το γνωρίζει. να είστε ενήμεροι και να βρείτε καταφύγιο όταν είναι απαραίτητο. και επανεξετάζετε τακτικά το σχέδιό σας. Εδώ είναι τα δέκα βήματα του ICC για την ασφάλεια και τον μετριασμό των καταστροφών. Σε περίπτωση που δεν το είδατε, εδώ είναι η ανάρτησή μας στο blog σχετικά με την ετοιμότητα για τους τυφώνες από πέρυσι.

Το τρίτο βήμα είναι να προστατέψετε το σπίτι σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι δομικά υγιές, να βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον του σπιτιού σας δεν θα το καταστρέψει κατά τη διάρκεια μιας φυσικής καταστροφής και να βεβαιωθείτε ότι η ασφαλιστική σας κάλυψη είναι ενημερωμένη σε περίπτωση που συμβεί κάποια καταστροφή. Δείτε εδώ για την ανάρτηση του ιστολογίου μας σχετικά με τα βήματα για ένα ασφαλέστερο και πιο ανθεκτικό στις καταιγίδες σπίτι και εδώ για άλλους πόρους των ιδιοκτητών σπιτιού για αντίσταση στον υψηλό άνεμο.

Μήνας Ασφάλειας Καταστρώματος

Ωστόσο, η σημασία της διασφάλισης της δομικής ασφάλειας στην ιδιοκτησία μας δεν σταματά στην εξώπορτά μας. Καθώς η άνοιξη ζεσταίνεται και οι οικογένειες επιθυμούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες σπιτιού να γνωρίζουν ότι πολλά υπάρχοντα καταστρώματα έχουν ήδη περάσει την ωφέλιμη ζωή τους και μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλή όσο φαίνονται. Επομένως, είναι σκόπιμο ο Μάιος να είναι επίσης Μήνας Ασφάλειας Καταστρώματος. NADRA, η North American Deck and Railing Association, πρωτοστατεί στην προσπάθεια να εκπαιδεύσει τους ιδιοκτήτες καταστρωμάτων για το πώς να εξασφαλίζω ότι τα εξωτερικά τους καταστρώματα είναι ασφαλή. Οι τρεις λέξεις εστίασής τους είναι «Εκπαίδευση, Επιθεώρηση, Διόρθωση». Έχουν αναπτύξει ένα 10άρι Λίστα ελέγχου καταναλωτή για να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες καταστρώματος να αξιολογήσουν τα καταστρώματα τους. Η ομάδα THINK WOOD έχει επίσης αναπτύξει ένα έγγραφο για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες σπιτιού που καλούνται Έλεγχος καταστρώματος! Ασφάλεια καταστρώματος Q+A. Φυσικά, το Simpson Strong-Tie έχει επίσης πολλές πληροφορίες για την ασφάλεια του καταστρώματος, μεταξύ των οποίων 5 πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα υπάρχον κατάστρωμα και το δικό μας Οδηγός σύνδεσης και στερέωσης καταστρώματος. Εάν χτίζετε ένα νέο κατάστρωμα, ένα από τα πιο χρήσιμα έγγραφα είναι το American Wood Council Προδιαγραφικός οδηγός κατασκευής ξύλινων καταστρωμάτων κατοικιών (DCA6).

Προετοιμάστε την ηρεμία σας

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι στιγμές που φυσικά κοιτάμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ένα διάλειμμα από όλη τη σκληρή δουλειά μας στη δουλειά και στο σχολείο. Αλλά είναι πιο εύκολο να απολαμβάνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας όταν γνωρίζουμε ότι έχουμε λάβει τις κατάλληλες προφυλάξεις. Όσον αφορά τη δομική ασφάλεια, μια μικρή προετοιμασία μπορεί να εγγυηθεί μήνες ψυχικής ηρεμίας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar