Με 80 δισεκατομμύρια δολάρια, η Amtrak θέλει να είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση για τις πτήσεις και την οδήγηση

0
Με 80 δισεκατομμύρια δολάρια, η Amtrak θέλει να είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση για τις πτήσεις και την οδήγηση

Αίθουσα τρένου Moynihan στην πόλη της Νέας Υόρκης

Η Amtrak, η οποία λαμβάνει 80 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος του πακέτου υποδομής των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου Τζόζεφ Μπάιντεν, δημοσίευσε ένα 14ετές σχέδιο που περιγράφει λεπτομερώς πώς σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι σαφές ότι ο σιδηρόδρομος θέλει οι ταξιδιώτες να το λαμβάνουν υπόψη κατά τον σχεδιασμό μικρές πτήσεις καθώς και μεγάλες διαδρομές.

Το σχέδιο προβλέπει δεκάδες νέα δρομολόγια καθώς και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δρομολογίων, πολλά από τα οποία έχουν επιδεινωθεί εδώ και δεκαετίες.

Τα νέα δρομολόγια στο πλαίσιο του σχεδίου περιλαμβάνουν υπηρεσία που συνδέει την Ατλάντα με το Chattanooga, το Nashville και το Montgomery. υπηρεσία που συνδέει το Milwaukee με το Green Bay, το Madison και το Eau Claire. Νέα υπηρεσία από την Indianapolis με σύνδεση με το Louisville. Νέα δρομολόγια από το Λος Άντζελες προς το Λας Βέγκας και το Φοίνιξ. και νέα δρομολόγια από τη Νέα Υόρκη προς το Scranton και το Allentown καθώς και από το Μανχάταν προς την κομητεία Nassau. Το σχέδιο προβλέπει επίσης την ανανέωση του δικτύου της Amtrak στο Τέξας, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης υπηρεσίας που συνδέει το Ντάλας με το Χιούστον.

Ο σιδηρόδρομος προτείνει πάνω από 30 νέες διαδρομές συνολικά, και αυτές θα μπορούσαν να συνδέσουν 160 επιπλέον κοινότητες στη χώρα.

Εκτός από τις νέες διαδρομές, το σχέδιο του προέδρου προβλέπει την επισκευή μεγάλων σηράγγων και γεφυρών κατά μήκος του Βορειοανατολικού Διαδρόμου, πολλών άνω του ενός αιώνα, και την αποκατάσταση σταθμών.

«Το σχέδιο υποδομής του Προέδρου Μπάιντεν είναι αυτό που περίμενε αυτό το έθνος», δήλωσε ο Μπιλ Φλιν, διευθύνων σύμβουλος του σιδηροδρόμου. «Η Amtrak πρέπει να ανοικοδομήσει και να βελτιώσει τον Βορειοανατολικό Διάδρομο, το Εθνικό μας Δίκτυο και να επεκτείνει τις υπηρεσίες μας σε περισσότερη Αμερική».

Προκειμένου να προετοιμάσει την τελική προβλεπόμενη λίστα νέων ζευγαριών πόλεων, ο σιδηρόδρομος είπε ότι εξέτασε εκείνες με το χαμηλότερο πιθανό κόστος λειτουργίας και διαβουλεύτηκε με τις κυβερνήσεις των πολιτειών, οι οποίες θα μπορούσαν με τη σειρά τους να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της λειτουργίας τέτοιων νέων δρομολογίων.

Η λίστα των διαδρομών γενικά ακολουθεί τις συστάσεις της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Σιδηροδρόμων, μιας υπηρεσίας που ανήκει στο Υπουργείο Μεταφορών που είναι αρμόδιο για την επιβολή των κανονισμών ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών καθώς και για τη διεξαγωγή έρευνας για την υποστήριξη της εθνικής πολιτικής σιδηροδρομικών μεταφορών. Είναι επίσης υπεύθυνο για τη διασφάλιση της αποκατάστασης της σιδηροδρομικής εξυπηρέτησης επιβατών του Βορειοανατολικού Διαδρόμου.

Ο FRA, σε πολλές εκθέσεις, έχει πει ότι η αύξηση του πληθυσμού και η συμφόρηση των αυτοκινητοδρόμων και των αεροδρομίων θα πρέπει να τονώσουν τις βελτιώσεις στις σιδηροδρομικές συνδέσεις. Ένα μοντέλο FRA έδειξε ότι η δημιουργία περισσότερων διασυνδεδεμένων σιδηροδρομικών υπηρεσιών στα νοτιοδυτικά «θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για το σύστημα αυτοκινητοδρόμων».

Στα βορειοανατολικά, η Amtrak ελπίζει να κατασκευάσει μια νέα σήραγγα που θα συνδέει το Νιου Τζέρσεϋ με την πόλη της Νέας Υόρκης και να αντικαταστήσει μια σήραγγα κάτω από τη Βαλτιμόρη που άνοιξε λίγο μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο. Τη Δευτέρα, η Amtrak ανακοίνωσε την επέκταση της υπηρεσίας τρένων υψηλής ταχύτητας Acela που συνδέει την Ουάσιγκτον, το DC, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη, προσθέτοντας δύο τρένα μετ‘ επιστροφής καθημερινά. Ο Βορειοανατολικός Διάδρομος είναι ο πιο πολυσύχναστος του σιδηροδρόμου στη Βόρεια Αμερική, με περίπου 2.200 τρένα που λειτουργούν σε κάποιο τμήμα της διαδρομής Βοστώνη-Ουάσιγκτον, DC, πραγματοποιώντας 18 εκατομμύρια ταξίδια ετησίως.

Η σιδηροδρομική υπηρεσία Acela, η οποία λειτουργεί μόνο στον Βορειοανατολικό Διάδρομο εξυπηρετώντας εννέα πολιτείες και 16 σταθμούς, είναι η ταχύτερη στο δυτικό ημισφαίριο. Είναι ικανό να φτάσει τα 150 mph (241 km/h) σε ορισμένα τμήματα της διαδρομής του μεταξύ Βοστώνης και New Haven και 135 mph (217 km/h) μεταξύ Νέας Υόρκης και Ουάσιγκτον, DC Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την Amtrak, τα ταξίδια με τρένο παράγει 67% λιγότερες εκπομπές ανά επιβάτη σε σχέση με τις πτήσεις.

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar