Ξεπήδησε επιτέλους η Άνοιξη; Συμβουλές για το γκαζόν σας αυτή την ανοιξιάτικη σεζόν!

1
Ξεπήδησε επιτέλους η Άνοιξη;  Συμβουλές για το γκαζόν σας αυτή την ανοιξιάτικη σεζόν!

συμβουλές γκαζόν για την άνοιξη

Η άνοιξη έχει πάρει τη γλυκιά της ώρα για να φτάσει για τις περισσότερες ΗΠΑ. Η λήψη λίγου χιονιού αυτή την εποχή του χρόνου δεν είναι ασυνήθιστο για αυτούς τους ανθρώπους.

Ακόμη και οι χλοοτάπητες στις θερμότερες περιοχές των ΗΠΑ πρασινίζουν με πολύ πιο αργό ρυθμό από το κανονικό. Τα χλοοτάπητα θερμής εποχής, όπως οι Βερμούδες ή τα Zoysia, συχνά γίνονται καφέ κατά τους χειμερινούς μήνες και δεν αρχίζουν να αναπτύσσονται έως ότου οι θερμοκρασίες είναι σταθερά πάνω από 70 βαθμούς. Υπήρξαν ζεστές μέρες, αλλά όχι αρκετές στη σειρά για να αρχίσουν να φυτρώνουν ξανά αυτά τα χόρτα.

Συμβουλές για να προετοιμάσετε το γκαζόν σας για την άνοιξη

Εκτός από τους χλοοτάπητες στον μεγάλο λευκό βορρά, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το γρασίδι και το τοπίο σας για να ξεκινήσετε τη χρονιά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε μια βόλτα γύρω από το γκαζόν σας και να ψάξετε για τυχόν περιοχές όπου το γρασίδι μπορεί να είναι μπερδεμένο.

Αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της κίνησης με τα πόδια στο γρασίδι, των υπερβολικών επιπέδων χιονιού ή ακόμα και κάποιας μούχλας χιονιού που μπορεί να έχει αναπτυχθεί στα τέλη του χειμώνα, στις αρχές της άνοιξης. Ως επί το πλείστον, το ελαφρύ τσουγκράνισμα της περιοχής για να αφρατέψει το γρασίδι είναι το μόνο που χρειάζεται. Φροντίστε να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει λίγο το γκαζόν πριν τσουγκράψετε. Η τσουγκράνα σε βρεγμένο χλοοτάπητα θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόσυρση της νέας ανάπτυξης.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το χορτοκοπτικό σας, τον ηλεκτρικό εξοπλισμό και τα εργαλεία κηπουρικής σε περίπτωση που χρειαστεί να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν.

Πρέπει να αερίσω το γκαζόν μου αυτή την άνοιξη;

Ο πυρήνας αερισμός του γκαζόν σας την άνοιξη είναι καλό να κάνετε, αλλά ο συγχρονισμός είναι σημαντικός. Για περιοχές με ζεστή εποχή, είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι ο χλοοτάπητας να αρχίσει να πρασινίζει. Οι ρίζες αναπτύσσονται καλύτερα όταν οι θερμοκρασίες είναι μεταξύ 80˚ και 95˚ F. Οι ρίζες των χόρτων της θερμής εποχής αναπτύσσονται περισσότερο την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες του εδάφους είναι μεταξύ 75˚ και 85˚ F.

Για χόρτα δροσιάς εποχής, όπως το Perennial Ryegrass και το Bluegrass, οι ρίζες αναπτύσσονται καλύτερα όταν οι θερμοκρασίες είναι μεταξύ 60 και 75˚ F και οι ρίζες αναπτύσσονται καλύτερα όταν οι θερμοκρασίες του εδάφους είναι μεταξύ 50 και 65˚ F. Ο πυρήνας αερισμός για τα δροσερά χόρτα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε το γρασίδι τώρα, αλλά είναι καλύτερο να περιμένετε μερικές εβδομάδες ακόμα πριν αερίσετε τα χόρτα της ζεστής εποχής.

Οι περισσότεροι χλοοτάπητες δεν χρειάζονται σπορά την άνοιξη. Ακόμη και ένα αραιωμένο γκαζόν θα βελτιωθεί δραματικά τους επόμενους δύο μήνες. Επίσης, εάν σπαρθεί ένας χλοοτάπητας την άνοιξη, θα είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να καταπολεμηθούν ετήσια χλοώδη ζιζάνια όπως το καβουρόχορτο ή να καταπολεμηθεί η βλάστηση πλατύφυλλων ζιζανίων όπως οι πικραλίδες.

Η ανοιξιάτικη λίπανση είναι επίσης σημαντική για να ξεκινήσετε καλά το γκαζόν σας και να «ξυπνήσετε» από τον λήθαργο. Επικοινωνήστε με τον τοπικό επαγγελματία περιποίησης γκαζόν της γειτονιάς σας στο Spring-Green για να προγραμματίσετε τη σημαντική θεραπεία ανοιξιάτικης λίπανσης για έναν πράσινο, υγιή χλοοτάπητα αυτή τη σεζόν. Φροντίστε να μάθετε περισσότερα για τις πρόσθετες υπηρεσίες μας, όπως ο αερισμός πυρήνα, που πρέπει να προσφέρουμε για να σας βοηθήσουμε να απολαύσετε το γκαζόν και το τοπίο σας αυτή την άνοιξη!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar