Οι αεροπορικές εταιρείες, όταν τάσσονται υπέρ μιας εντολής μάσκας, το ξεπερνούν

1
Οι αεροπορικές εταιρείες, όταν τάσσονται υπέρ μιας εντολής μάσκας, το ξεπερνούν

Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο

Απαιτούνται μάσκες προσώπου σε όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού ενός ατόμου, αλλά αυτό θα μπορούσε σύντομα να αλλάξει. Με την υποστήριξη των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών και του πληρώματος καμπίνας, ο Πρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν εξέδωσε εντολή για μάσκα λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, η οποία απαιτεί από τους επιβάτες σε αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία και τραμ να καλύπτουν το πρόσωπο.

Οι μάσκες περιορίζουν την έκθεση του χρήστη σε σταγονίδια του αναπνευστικού και μεγάλα σωματίδια του ιού και μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της διάδοσης του ιού από άτομα που έχουν Covid-19. Συνεχίζουν να παίζουν ρόλο στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ειδικά με μεταλλάξεις υψηλής μεταδοτικότητας, όπως η παραλλαγή της Ινδίας ή του Δέλτα.

Η εντολή μάσκας επρόκειτο να λήξει τον Μάιο, αλλά παρατάθηκε έως τις 13 Σεπτεμβρίου, και πάλι με υποστήριξη αεροπορικών εταιρειών και ομάδων εργασίας εργαζομένων.

Αλλά οι αεροπορικές εταιρείες μπορεί να μην θέλουν άλλη παράταση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Southwest Airlines, Gary Kelly, ο οποίος υπηρετεί ως πρόεδρος της Airlines for America, ενός βιομηχανικού εμπορικού ομίλου που εκπροσωπεί μεγάλους αερομεταφορείς των ΗΠΑ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η αεροπορική του εταιρεία, καθώς και η A4A, δεν σκοπεύουν να ζητήσουν από τον πρόεδρο άλλη παράταση.

Η Kelly, κατά τη διάρκεια της απάντησης σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη της αεροπορικής εταιρείας την Πέμπτη, είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες υποστηρίζουν τις τρέχουσες οδηγίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Αυτή η οδηγία λέει ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα προσώπου σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, αλλά τα μη εμβολιασμένα άτομα πρέπει.

Η καθοδήγηση του CDC εκδόθηκε με την κατανόηση ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φορούν μάσκες σε διάφορα μέσα μεταφοράς, ωστόσο, και θα μπορούσε να ζητήσει μάσκες στα αεροπλάνα, ακόμη και όταν η εντολή λήγει.

Ο Κέλι είπε ότι δεν γνωρίζει εάν η εντολή θα παραμείνει ή θα φύγει: «Αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα, ως ένα βαθμό», είπε.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση μελετά επί του παρόντος το θέμα, δεδομένης της αύξησης των υποθέσεων λόγω της παραλλαγής της Ινδίας, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει ότι «υπάρχουν προσπάθειες» για συγκεκριμένη παράταση της εντολής αυτή τη στιγμή.

Οι αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του Southwest, πιθανότατα θα προτιμούσαν να μην βρίσκονται σε μια κατάσταση που απαιτεί από τους αεροσυνοδούς να λειτουργούν ως αστυνομικοί με μάσκα. Έχουν αναφερθεί εκατοντάδες καβγάδες και διαφωνίες σε πτήσεις για το θέμα και πολλοί επιβάτες έχουν συλληφθεί και επιβληθεί πρόστιμο για μη συμμόρφωση.

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar