Προστασία σπιτιών από σεισμούς — μια νέα σειρά ιστολογίων

2
Προστασία σπιτιών από σεισμούς — μια νέα σειρά ιστολογίων

Οκτώβριος είναι Μήνας Αντισεισμικής Ετοιμότητας, και 15 Οκτωβρίου είναι το Εξαιρετική Σκορπίζω άσκηση σεισμού. Σε αυτή τη σειρά blog, νομίζαμε ότι θα το κάναμε μοιραστείτε μερικά βήματα ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου ζημιών από σεισμούς. Εξαρτάται από η τοποθεσία σου, εσύ ενδέχεται βρείτε περισσότερες πληροφορίες και πόρους στο τέλος κάθε ιστολογίου Θέση, με Σύνδεσμοςμικρό σε τοπικές πόλεις που συμμετέχουν στο resilΕγώσχέδια για ιδιοκτήτες κατοικιών και εργολάβους.

Αν γινόταν σεισμός αυτή ακριβώς τη στιγμή, είστε σίγουροι ότι είναι το σπίτι σας κοστούμιΤηλέφωνο κατασκευασμένο για να αντέχεικαι είναι δυνάμεις?

Εξαρτάται από ποιο μέρος της χώρας μουζεις σε, καθώς επί πως και πότε το σπίτι σου χτίστηκε, ένας σεισμός θα μπορούσε να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο yοσωματική και οικονομική σας υγεία.

Στη δυτική Uμικρό όπου είναι οι περισσότεροι σεισμοί συχνάζω εξαιτίας του ενεργές γραμμές σφαλμάτων, νέες μονοκατοικίες και πολυΟι οικογενειακές μονάδες κυριαρχούν επίσης στην αγορά, με περίπου το 80%. όλα κτίρια κατασκευασμένο από ξύλο. ΤΑυτά τα νεότερα σπίτια και κτίρια είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν ζημιές από σεισμό επειδή έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με αυστηρούς οικοδομικούς κανόνες και με συνεχή διαδρομή φορτίου μια μέθοδος κατασκευής που ουσιαστικά δένει ένα σπίτι μεταξύ τους, από τη στέγη μέχρι το θεμέλιο, χρησιμοποιώντας μεταλλικούς συνδετήρες, διατμητικούς τοίχους και συνδετήρες. Μια συνεχής διαδρομή φορτίου λειτουργεί για να ανακατανέμει τις δυνάμεις ενός σεισμού σε ολόκληρο το πλαίσιο ενός σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων της στέγης, των τοίχων, των δαπέδων και των θεμελίων, κάτι που επιτρέπει σε ένα σπίτι να αντισταθεί καλύτερα στις ζημιές.

Ωστόσο, μοποιεσδήποτε υπάρχουσες κατοικίες και πολυκατοικίες κατασκευάστηκαν πριν από τις απαιτήσεις των νέων αντισεισμικών κτιρίων. Τείναι κλειδί για την προστασία αυτά τα παλαιότερα σπίτια και κτίρια απόΜ σεισμόςμικρό είναι μετασκευή. Μετασκευή προσθέτει στήριγμα και ενίσχυση στις κρίσιμες συνδέσεις μέσα σε ένα σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του βιδώματος του σπιτιού στα θεμέλιά του.

Η προστασία και η ενίσχυση του σπιτιού σας δεν είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται. Ανάλογα με το στυλ και την ηλικία του σπιτιού, ένας έμπειρος δημιουργός μπορεί να μετασκευάσει το σπίτι του για μερικές εκατοντάδες δολάρια. Πρόσληψη επαγγελματία, αδειούχου εργολάβου μετασκευής και δομικού μηχανικού είναι συνιστάται, αλλά δεν απαιτείται. Ορισμένες πόλεις και ασφαλιστικές εταιρείες θα προσφέρουν κίνητρα ή εκπτώσεις σε ιδιοκτήτες κατοικιών που τα ανακαινίζουν σπίτια.

Πρέπει να ανακαινίσετε το σπίτι σας;

ντοορισμένων τύπων κατοικιών είναι πιο πιθανό να χρειαστούν σεισμική μετασκευή από άλλα. Εάν απαντήσετε ναι σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναβαθμίσετε το σπίτι σας.

 1. Ζω σε περιοχή επιρρεπή σε σεισμούς;
  Μάθετε αν ζείτε σε περιοχή μέτριας ή υψηλής σεισμικής έντασης. Καλέστε το τοπικό σας τμήμα κτιρίων και ρωτήστε εάν ανήκετε στην Κατηγορία Σεισμικού Σχεδιασμού D, E ή F. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το ΜΑΣ Ιστοσελίδα του Γεωλογικού Ινστιτούτου και αναθεώρηση των χαρτών σεισμικής επικινδυνότητάς του.
 2. Το σπίτι μου χτίστηκε πριν από το 1985;
  Τα σπίτια που κατασκευάστηκαν πριν από το 1985 είναι συνήθως πιο ευάλωτα σε ζημιές από σεισμό. Τα περισσότερα σπίτια που κατασκευάστηκαν μετά το 1985 έχουν σχεδιαστεί για να συμμορφώνονται με αυστηρότερους οικοδομικούς κώδικες και είναι πιθανότατα καλύτερα εξοπλισμένα για να αντισταθούν στη δύναμη ενός σεισμού.
 3. Είναι το σπίτι μου χτισμένο σε υπερυψωμένα θεμέλια;
  Εάν το σπίτι σας δεν είναι χτισμένο σε πλάκα από σκυρόδεμα, το πιθανότερο είναι ότι είναι χτισμένο σε υπερυψωμένη βάση (αυτά τα σπίτια έχουν συνήθως χώρο ανίχνευσης). Αυτή η δομή στήριξης κάτω από το σπίτι μπορεί να μην έχει κατασκευαστεί για να αντιστέκεται στις σεισμικές δυνάμεις, και Η ιστορία έχει αποδείξει αυτού του τύπου τα σπίτια ενδέχεται να είστε πολύ ευαίσθητοισε δομική αστοχία σε σεισμό.Είναι το σπίτι μου σε υπερυψωμένα θεμέλια
 4. Είναι το σπίτι μου χτισμένο σε πλαγιά λόφου;
  Τα σπίτια που είναι χτισμένα στην πλαγιά ενός λόφου συνήθως έχουν ανυψωμένα θεμέλια και τείνουν να έχουν πιο σοβαρές αστοχίες, επειδή το δομικό πλαίσιο που στηρίζει το σπίτι – στύλοι και ανάπηροι τοίχοι – ποικίλλει σε ύψος.
 5. Έχω γκαράζ;
  Τα ανοίγματα γκαραζόπορτας δημιουργούν ευάλωτες περιοχές σε ένα σπίτι. Τα στενά τοιχώματα εκατέρωθεν της γκαραζόπορτας πρέπει να είναι προσεκτικά σχεδιασμένα για να αντέχουν σε σεισμούς. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό εάν υπάρχει χώρος διαβίωσης πάνω από το γκαράζ, επειδή οι χώροι διαβίωσης συνήθως προσθέτουν βάρος που πρέπει να υποστηρίζει το πλαίσιο του γκαράζ. (Σημείωση: Εάν ζείτε σε ένα παλαιότερο σπίτι στην πλαγιά ενός λόφου ή με χώρο διαβίωσης πάνω από το γκαράζ, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν αδειούχο δομικό μηχανικό για σχεδιαστικές λύσεις.) Γκαράζ καταρρέει κατά τη διάρκεια σεισμού

Οτο επόμενο blog σας θα βοηθησε σεu καθορίστε τα επόμενα βήματά σας εάν απάντησηεκδ Ναί σε οποιαδήποτε από αυτές τις πέντε ερωτήσεις. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες πριν από τότε, επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους που είναι πιο κατάλληλα για τη γεωγραφική σας περιοχή. Αυτοί οι σύνδεσμοι θα σας παρέχουν πόρους που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε, να προετοιμάσετε και να εκτελέσετε μια μετασκευή στο σπίτι σας είτε το κάνετε μόνοι σας είτε έχετε έναν επαγγελματία ανάδοχο να εκτελέσει την εργασία.

Πόροι σεισμικής αναβάθμισης:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar