Πυκνώστε το γκαζόν σας: Ήρθε η ώρα για επίβλεψη!

1
Πυκνώστε το γκαζόν σας: Ήρθε η ώρα για επίβλεψη!

υπερσπορά

Επίβλεψη, μερικές φορές ονομάζεται επανασπορά, είναι η διαδικασία διανομής σπόρων γρασιδιού σε υπάρχον γκαζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από το Pennington Seed, υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τη σπορά του υπάρχοντος χλοοτάπητα με αυτόν τον τρόπο. Πρώτον, είτε για να αναζωογονήσετε ένα αποσπασματικό ή αραιωμένο γκαζόν είτε για να αποτρέψετε ένα. Πολλοί τύποι χόρτου θα αραιώσουν ως μέρος της φυσικής διαδικασίας ωρίμανσης. Ο χλοοτάπητας σας μπορεί επίσης να αναπτύξει αραίωση ή γυμνά σημεία λόγω των πιέσεων της έντονης κυκλοφορίας καθώς και ορισμένων ασθενειών ή παρασίτων. Με απλά λόγια, εάν το γκαζόν σας υποχωρεί, σκεφτείτε να κάνετε επανασπορά.

Σκοπός της επίβλεψης ενός γκαζόν

Οι επαγγελματίες περιποίησης γκαζόν θα χρησιμοποιούν συχνά την υπερσπορά ως προληπτικό μέτρο. Αντί να περιμένουν να εμφανιστούν οι λεπτές περιοχές ή τα γυμνά σημεία, θα φυτέψουν ξανά το γρασίδι έτσι ώστε τα νέα φυτά χόρτου να εμφανιστούν πριν μπορέσουν να αναπτυχθούν οι αδύναμες περιοχές. Αντί να φτιάξετε ένα γκαζόν με κακή εμφάνιση, αυτή η προληπτική προσέγγιση διατηρεί τον χλοοτάπητα γεμάτο, πράσινο και υγιή.

Ο δεύτερος λόγος για την υπερσπορά είναι να αναδειχθεί το χρώμα όταν τα χόρτα της ζεστής εποχής αδρανούν το χειμώνα. Αυτό γίνεται με τη σπορά του χλοοτάπητα της θερμής εποχής με ένα μείγμα σπόρων γρασιδιού δροσιάς εποχής που θα παράγει χρώμα κατά τους μήνες εκείνους που τα χόρτα της θερμής εποχής είναι αδρανείς. Μπορεί να φαίνεται παράξενο να φυτέψετε σπόρους γρασιδιού δροσερής εποχής σε γρασίδι ζεστής εποχής, αλλά οι ίδιες οι συνθήκες που κάνουν το γρασίδι της θερμής εποχής να αδρανεί—ηπιότερες συνθήκες ημέρας και ψυχρότερες νυχτερινές θερμοκρασίες—θα επιτρέψουν στο δροσερό γρασίδι της εποχής να ευδοκιμήσει, έστω και προσωρινά. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι πράσινο χρώμα όλο το χρόνο.

Πώς και πότε να επανασποράσετε

Μέχρι στιγμής έχουμε εξετάσει τι είναι η υπερσπορά και γιατί να το κάνουμε. Τώρα ας δούμε πότε και πώς. Τα χόρτα δροσερής εποχής των βόρειων περιοχών εισέρχονται σε μια περίοδο έντονης ανάπτυξης στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου. Το έδαφος είναι ακόμα αρκετά ζεστό για να βλαστήσει ο σπόρος και οι ψυχρότερες θερμοκρασίες, μαζί με τις υγρές συνθήκες, διεγείρουν την ανάπτυξη. Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να φυτέψετε ένα βόρειο γκαζόν, με την άνοιξη να είναι η δεύτερη καλύτερη.

Συγκριτικά, τα χόρτα της θερμής εποχής βιώνουν την ενεργό ανάπτυξή τους στα τέλη της άνοιξης, γεγονός που καθιστά την καλύτερη στιγμή για να επιτηρήσετε ένα αραιωμένο γκαζόν ή να αποτρέψετε ένα τέτοιο. Αν ο στόχος είναι το χειμωνιάτικο χρώμα σε ένα νότιο γκαζόν, το φθινόπωρο είναι η ώρα – ακριβώς όπως το υπάρχον γρασίδι της ζεστής εποχής αρχίζει να γίνεται καφέ και να κοιμάται.

Χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία και εκτέλεση, μπορεί κανείς να ξοδέψει πολλά χρήματα για την υπερσπορά και να μην δει εξαιρετικά αποτελέσματα. Για να γίνει ο σπόρος του γρασιδιού πρέπει να έχει την ευκαιρία να βλαστήσει και να ευδοκιμήσει. Η απλή διανομή σπόρων, ακόμη και καλών σπόρων, πάνω από ένα γκαζόν μπορεί να μην είναι αρκετά καλή, ειδικά εάν το έδαφος είναι συμπιεσμένο, υπάρχει υπερβολικό στρώμα αχύρου ή και τα δύο.

Βελτιώστε το γκαζόν σας με αερισμό πυρήνα

Οι σπόροι χόρτου που δεν μπορούν να εισέλθουν στο έδαφος και να λάβουν την απαραίτητη υγρασία και θρεπτικά συστατικά έχουν πολλές πιθανότητες να γίνουν τροφή για τα πτηνά. Η υπηρεσία αερισμού πυρήνα της Spring-Green διαταράσσει την επιφάνεια του χλοοτάπητα και το χώμα κάτω από αυτό, αφαιρώντας βύσματα χώματος και φυτικού υλικού και στη συνέχεια εναπόθεσή τους στην επιφάνεια του γκαζόν. Αυτή η διαδικασία βοηθά στη χαλάρωση του συμπιεσμένου εδάφους και στη διάσπαση της αχύρου, επιτρέποντας στο νερό, τα θρεπτικά συστατικά και τους σπόρους του γρασιδιού να διεισδύσουν στο έδαφος. Για το λόγο αυτό, συνιστούμε να προγραμματίσετε τον αερισμό του πυρήνα και την υπερσπορά σε συνδυασμό.

Η σωστή επιλογή σπόρων είναι επίσης σημαντική. Χρησιμοποιήστε ένα ποιοτικό μείγμα σπόρων που ταιριάζει καλά με την περιοχή ανάπτυξής σας καθώς και με τον στόχο της επίβλεψης. Ένας στόχος μπορεί να είναι η πυκνότητα ενός υπάρχοντος χλοοτάπητα χωρίς ουσιαστική αλλαγή του τύπου του γρασιδιού. Ένας άλλος είναι να αυξήσετε τον χλοοτάπητα εισάγοντας επιπλέον τύπους γρασιδιού σε αυτόν, όπως η εισαγωγή σπόρων γρασιδιού δροσιάς εποχής σε ένα γρασίδι ζεστής εποχής, προκειμένου να ενισχυθεί το χρώμα του χειμώνα.

Οι πρακτικές ποτίσματος, σίτισης και ελέγχου ζιζανίων κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μετά τον αερισμό του πυρήνα και την υπερσπορά μπορεί επίσης να διαφέρουν ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες του χλοοτάπητά σας. Επικοινωνήστε με τον επαγγελματία περιποίησης γκαζόν της γειτονιάς σας στο Spring-Green για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες, να κάνετε ερωτήσεις ή να προγραμματίσετε αυτήν την υπηρεσία.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar