Πότε να προετοιμάσετε τα καλοκαιρινά σας κρεβάτια – GoTo4Gardening

10
Πότε να προετοιμάσετε τα καλοκαιρινά σας κρεβάτια – GoTo4Gardening

(Άνοιξη) Καθαρισμός τώρα – Ετοιμάστε το καλοκαιρινό σας κρεβάτι

Ζιζάνιο, Ζιζάνιο, Ζιζάνιο!

Ζιζάνιο ανάμεσα σε καλοκαιρινούς βολβούς

Αν και το θερινό ηλιοστάσιο πρόκειται να κατέβει πάνω μας, τώρα είναι η ώρα να ολοκληρώσετε τον ανοιξιάτικο καθαρισμό της κηπουρικής σας. Η αρχή της άνοιξης είναι σίγουρα η κατάλληλη εποχή για να καθαρίσετε το σπίτι σας την άνοιξη, οι κήποι μας έχουν μηχανισμό αυτοκαθαρισμού εκείνη την περίοδο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα πολύ λίγα ζιζάνια καταφέρνουν να βλαστήσουν και οι παγετοί βοηθούν να σκοτωθούν τα ετήσια ζιζάνια του παρελθόντος. Αλλά τώρα στο τέλος της άνοιξης ήρθε η ώρα για ξεκαθάρισμα. Αν αφήσετε αυτά τα μικρά ζιζάνια να ξεπροβάλλουν ανάμεσα στα κλινοσκεπάσματα που φυτέψατε πρόσφατα ή στους εξελισσόμενους βολβούς γλαδιόλες σας, μπορείτε να ξεχάσετε την καλοκαιρινή σας εμφάνιση.

Αφαιρέστε το φύλλωμα λουλουδιών που πεθαίνει

αφαιρέστε το φύλλωμα των ανοιξιάτικων λουλουδιών

Ομοίως, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε το αντιαισθητικό φύλλωμα που πεθαίνει από όψιμους νάρκισσους και τουλίπες. Πόσο καιρό χρειάζονται να μείνουν στα κρεβάτια σας για να αναρρώσουν για να εξασφαλίσουν ποιοτικούς λαμπτήρες για την επόμενη χρονιά; Δεν είναι αρκετές έξι εβδομάδες; Το NHS δεν θα τους επέτρεπε να σηκώσουν κρεβάτι για τόσο καιρό!

Προσθέστε ένα πασπάλισμα κομπόστ

Αφού καθαρίσετε τα ανοιξιάτικα λουλούδια, προσθέστε λίγο επιπλέον λίπασμα και αρχίστε να ξαναγεμίζετε τα κρεβάτια με μερικά ποιοτικά φυτά για μια καλοκαιρινή έκθεση. Η γυναίκα μου επέλεξε Νέα Γουινέα Impatiens είναι ανθεκτικά στη βροχή όσο τίποτα άλλο. Ακόμη και μετά από μέρες καταρρακτώδους βροχής που βιώνουμε πρόσφατα στο Mancheser, παραμένουν ανθισμένα με περισσότερα μπουμπούκια να ανοίγουν καθημερινά. Είχαμε επισκέπτες που έρχονταν και θέλαμε ο κήπος να φαίνεται σωστός, έτσι δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τα βύσματα στο θερμοκήπιο να φτάσουν σε μέγεθος άνθισης, έτσι αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια πρακτική πολύ αρχάριου κηπουρού και κατεβήκαμε στο κέντρο του κήπου και στην πραγματικότητα αγόρασε φυτά που ήταν ήδη σε πλήρη άνθηση. (τι δεν κάνουμε για να επιδεικνύουμε!)

Κορυφαία συμβουλή όταν φυτεύετε φυτά πλήρους μεγέθους από το Garden Center

Ένα από τα προβλήματα με τη φύτευση φυτών πλήρους μεγέθους είναι ότι η ρίζα τους έχει ήδη σφίξει και δεν αλληλεπιδρά εύκολα με το νέο έδαφος αφήνοντας το φυτό να στεγνώσει πολύ γρήγορα. Για να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα, πριν φυτέψω κάθε φυτό αφού βγάλω το φυτό από τη γλάστρα του, έβαλα την αρχική άδεια γλάστρα στην τρύπα φύτευσης και τη γέμισα με νερό το οποίο στράγγιζε ολόκληρη τη φύτευση και μετά πείραξα όσες ρίζες. θα μπορούσε από τη σφριγηλή ρίζα, αυτό θα ενθαρρύνει τις ρίζες να βγουν από τον κύκλο τους και να ψάξουν μακρύτερα στο υγρό χώμα γύρω τους. Πρόσθεσα λίγο επιπλέον κομπόστ στον λάκκο φύτευσης και μετά φύτεψα το ανθισμένο φυτό . Η οθόνη φαινόταν πανέμορφη και έλαβε ένα μεγάλο μπράβο από τους επισκέπτες μας, (με τόσο λίγη προσπάθεια).

Καλή κηπουρική σε όλους σας,

Μπόρις.

Schreibe einen Kommentar