Πώς να σταματήσετε την υπερβολική ομιλία

Πώς να σταματήσετε την υπερβολική ομιλία

September 4, 2022 0 Von admin

έξυπνη διαχείριση της τάξης: πώς να σταματήσετε την υπερβολική ομιλία

«Οι μαθητές μου είναι κοινωνικές πεταλούδες».

«Η συνομιλία είναι το στυλ μάθησής τους».

«Είναι ένα εκφραστικό, δημιουργικό μάτσο».

Αυτές οι δηλώσεις και άλλες παρόμοιες λέγονται ως τρόπος εξήγησης. Είναι οι λόγοι για τους οποίους ο δάσκαλος διακόπτεται συχνά.

Και γιατί η τάξη είναι τόσο θορυβώδης.

Λέγονται ως γεγονός, σαν να υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορεί να κάνει ο δάσκαλος για αυτό. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που συνεχίζει να συμβαίνει.

Βλέπεις, όποια κακή συμπεριφορά δικαιολογείς, την αποδέχεσαι. Εάν βλέπετε να μιλάτε αντί να ακούτε ή να εστιάζετε στην εργασία ως ακριβώς ποιοι είναι οι μαθητές σας, τότε δεν θα σταματήσει ποτέ.

Επειδή αφαιρείτε τη δύναμή σας να κάνετε οτιδήποτε γι‘ αυτό.

Εδώ στο SCM, πιστεύουμε ότι όλη η υπόθεση ότι οι μαθητές είναι όπως ακριβώς είναι, ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά τους, είναι βαρετή. Εσείς αποφασίζετε πώς θα συμπεριφέρονται οι μαθητές μας και όχι το αντίστροφο.

Η αλήθεια είναι ότι οι παραπάνω δηλώσεις λέγονται από καθηγητές που δεν ξέρουν τι να κάνουν για αυτό. Άρα δικαιολογούνται. Το διαγράφουν ως εκτός ελέγχου.

Αλλά όπως κάθε τομέας της διαχείρισης της τάξης, η εξάλειψη της ανεπιθύμητης ομιλίας είναι απλώς συνάρτηση της γνώσης. Είναι θέμα να ξέρεις τι να κάνεις και μετά να το κάνεις.

Αυτό είναι.

Στην περίπτωση ομιλίας, η λύση είναι η εξής:

Βήμα 1 – Ορίστε πότε δεν επιτρέπεται.

Βήμα 2 – Εξηγήστε γιατί δεν επιτρέπεται.

Βήμα 3 – Μοντελοποιήστε τι κάνει η σιωπή και τι δεν μοιάζει.

Βήμα 4 – Δείξτε, μέσω του σχεδίου CM, τι θα συμβεί εάν παραβιαστεί ο κανόνας.

Βήμα 5 – Επιβολή.

Είναι σημαντικό να επισημάνετε ότι η δέσμευσή σας προς τους μαθητές σας και η προστασία του δικαιώματός τους να μαθαίνουν χωρίς παρεμβολές – καθώς και η πίστη σας σε αυτούς – είναι που ενδυναμώνει ό,τι λέτε και κάνετε.

Όταν ξέρετε ότι η προσέγγισή σας είναι σωστή και καλύτερη για αυτούς, και ξέρετε ότι δεν θα δεχτείτε τίποτα λιγότερο, τότε θα το γνωρίζουν και οι μαθητές σας. Θα το ακούσουν στη φωνή σου και θα το δουν στο πρόσωπό σου. Θα το νιώσουν στον αέρα και θα το βιώσουν στη συνέπειά σας.

Δεν μπορεί να παραποιηθεί, ούτε να αρνηθεί. Θα το πιστέψουν, θα το αποδεχτούν και θα αγοράσουν.

Το να μιλάτε όταν οι μαθητές σας υποτίθεται ότι ακούνε ή εργάζονται ανεξάρτητα δεν είναι «απλώς αυτό που είναι». Δεν είναι στυλ μάθησης ή χαρακτηριστικό προσωπικότητας. Δεν είναι μια χαριτωμένη κοινωνική ιδιορρυθμία ή μια αποδεκτή δικαιολογία.

Έτσι τους επέτρεψες να είναι.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ – Το νέο μου βιβλίο Inspire θα είναι διαθέσιμο στις 4 Οκτωβρίου.

Επίσης, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε μαζί μας. Είναι δωρεάν! Κάντε κλικ ΕΔΩ και αρχίστε να λαμβάνετε άρθρα διαχείρισης τάξης όπως αυτό στο email σας κάθε εβδομάδα.