Πώς να χειριστείτε τους δικαιούχους μαθητές

Πώς να χειριστείτε τους δικαιούχους μαθητές

September 17, 2022 0 Von admin

έξυπνη διαχείριση της τάξης: πώς να χειρίζεστε τους δικαιούχους μαθητές

Οι γοητευτικοί, κομψοί και συχνά ταλαντούχοι αθλητικοί μαθητές πιστεύουν ότι είναι ξεχωριστοί και δεν υπόκεινται στα ίδια όρια και προσδοκίες με τους άλλους.

Έτσι, παραβιάζουν τους κανόνες. Κάνουν λιγότερη δουλειά. Μιλούν και κινούνται λες και η πριγκιπική μεταχείριση είναι το βασιλικό τους δικαίωμα.

Και κανείς δεν τους καλεί σε αυτό.

Είτε από φόβο είτε από ενθουσιασμό, οι δάσκαλοι, οι διαχειριστές και οι προπονητές στη ζωή τους τους δίνουν ένα δωρεάν πάσο.

«Σε κατάλαβα, Αντώνη».

«Κανένα πρόβλημα, Κλόε».

«Αυτό είναι αρκετά καλό για μένα».

Είναι τρομερό για αυτούς. Μια μέρα ο αυλητής θα τηλεφωνήσει απαιτώντας δεξιότητες, πειθαρχία και σκληρή δουλειά και δεν θα έχει τίποτα από αυτά. Στο τέλος πληρώνουν. Και το πληρώνουν ακριβά.

Αλλά μπορείτε να το σταματήσετε. Μπορείς να είσαι το μόνο άτομο που βλέπει μέσα από την παρωδία και νοιάζεται αρκετά για να πει, «Όχι άλλο. Τελειώνει με εμένα.“

Ναι, μπορεί να είναι δύσκολο.

Σε όλους μας αρέσει η ειδική μεταχείριση και θα παλέψουμε σαν ύαινες για να την κρατήσουμε. Θα λάβετε απώθηση. Θα έχετε βλέμματα μίσους και ασέβεια. Θα λάβετε καταιγιστικά σχόλια και σχόλια κάτω από την ανάσα.

Αλλά αυτό μπορεί να μετριαστεί με μερικές οδηγίες.

1. Κάντε το από την αρχή.

Όταν δεσμεύεστε για το σχέδιο διαχείρισης της τάξης σας και τις υψηλές προσδοκίες που έχετε για την τάξη σας εκ των προτέρων, είναι πολύ πιο εύκολο από το να επιστρέψετε και να ανακαλύψετε εκ νέου ή να επιβεβαιώσετε ξανά τον εαυτό σας.

Υποσχεθείτε ότι θα συνεχίσετε για όλους τους μαθητές από την πρώτη μέρα, φτου τις τορπίλες και τα παντα γίνεται πολύ πιο εύκολο.

2. Μην τους μιλάτε προσωπικά.

Εάν θέλετε οι δικαιούχοι μαθητές να αρχίσουν να συμπεριφέρονται όπως όλοι οι άλλοι, τότε πρέπει να τους συμπεριφέρεστε όπως όλους τους άλλους. Μην τους εξηγείς τον εαυτό σου. Μην τους τραβάτε στην άκρη για ειδικές συζητήσεις.

Απλώς γίνε άνθρωπος του λόγου σου, και τελικά θα σε σεβαστούν και θα σε θαυμάσουν γι‘ αυτό. Επιπλέον, θα στείλει το μήνυμα στην τάξη σας ότι δεν παίζετε τα αγαπημένα.

3. Μην απαντάτε στη γοητεία τους.

Θα συμπεριφέρονται θυμωμένοι για λίγο και όταν αυτό δεν λειτουργεί, θα ξαπλώσουν στη γοητεία. Πρέπει να αντισταθείς. Το να χαμογελάς είναι καλό, αλλά μην λες πολλά όταν αρχίζουν να δικαιολογούν, να κοροϊδεύουν και να παρακαλούν.

Πείτε ότι καταλαβαίνετε – όπως, καταλαβαίνετε τι λένε – αλλά στη συνέχεια μείνετε στην αποφασιστικότητά σας. Πείτε τους ότι όλοι οι μαθητές αξίζουν να τους φέρονται δίκαια.

4. Ακολούθησε με τόλμη.

Το να είσαι καλός δάσκαλος στη σημερινή εποχή απαιτεί ψυχική σκληρότητα. Το να σκάβετε βαθιά στο σθένος σας κατά τη διάρκεια δύσκολων στιγμών όλη την ημέρα αποδίδει μεγάλα μερίσματα.

Φέρνει ηρεμία στην τάξη σας και ανακουφίζει από ένα πέλαγος άγχους. Γι‘ αυτό να είστε τολμηροί. Εάν ένας δικαιούχος μαθητής παραβεί έναν κανόνα, εφαρμόστε τον χωρίς δισταγμό. Ενημερώστε τους και την τάξη σας ότι εννοείτε αυτό που λέτε.

5. Πείτε γεια.

Αφήστε εκείνους τους μαθητές που έχουν παραπλανηθεί ως προς το δικαίωμα να γνωρίζουν ότι δεν κρατάτε ποτέ κακία. Ποτέ δεν παίρνετε τα παραπτώματα τους προσωπικά—γιατί καταλαβαίνετε από πού προέρχονται.

Πείτε γεια και να είστε φιλικοί. Ρωτήστε πώς είναι. Αλλά μείνετε στην πορεία. Θα αρχίσουν να βλέπουν ότι είσαι εσύ, αυτός που μισούσαν στην αρχή, που νοιάζεσαι πραγματικά.

Πούλησε ένα ψέμα

Η διαφορετική μεταχείριση ορισμένων μαθητών λόγω της προσωπικότητας ή της αθλητικής τους ικανότητας ή οποιουδήποτε άλλου λόγου αποτελεί διάκριση. Απλούστατο.

Δεν το καταλαβαίνουν, ωστόσο, στην αρχή. Πώς θα μπορούσε η χορήγηση ειδικών προνομίων να αποτελεί διάκριση; Γιατί τους αρνείται τα οφέλη μιας καλής εκπαίδευσης. Τους αρνείται τις συνήθειες της σκληρής δουλειάς και της υπευθυνότητας.

Τους αρνείται την υγιή ταπεινοφροσύνη και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ανταγωνιστούν και να διαπρέψουν στο μέλλον.

Τόσοι πολλοί από αυτούς τους μαθητές ανακαλύπτουν πολύ αργά ότι το δικαίωμά τους δεν διαρκεί πέρα ​​από την όγδοη τάξη ή το γυμνάσιο και δεν μπορούν να το διαχειριστούν. Είναι απροετοίμαστοι για αυτό.

Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την προοπτική μιας αρχικής θέσης εργασίας. Δεν μπορούν να αντέξουν την ορεινή δουλειά που χρειάζεται για να ανατρέψουν τη ζωή τους. Τους πούλησαν ψέματα.

Και ο αυλητής έφτασε για την πληρωμή του.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ – Υπενθύμιση: Χαιρετίζουμε τη διαφωνία, αλλά δεν θα εγκρίνουμε κανένα σχόλιο που σημαίνει πνευματώδης ή παραπλανητική περιγραφή του άρθρου.

Επίσης, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε μαζί μας. Είναι δωρεάν! Κάντε κλικ ΕΔΩ και αρχίστε να λαμβάνετε άρθρα διαχείρισης τάξης όπως αυτό στο email σας κάθε εβδομάδα.