Πώς ο Ιούνιος μετατράπηκε από μήνας εορτασμού στα νοτιοδυτικά σε μήνα καθυστερήσεων και ακυρώσεων

1
Πώς ο Ιούνιος μετατράπηκε από μήνας εορτασμού στα νοτιοδυτικά σε μήνα καθυστερήσεων και ακυρώσεων

Η περιοχή check-in του Southwest στο νέο κεντρικό τερματικό σταθμό LaGuardia

Ο Ιούνιος υποτίθεται ότι ήταν ένας μήνας εορτασμού για τη Southwest Airlines: Η αεροπορική εταιρεία είχε προγραμματισμένες από καιρό προωθητικές ενέργειες και εορτασμούς για να τιμήσει την 50ή επέτειο της αεροπορικής εταιρείας με έδρα το Ντάλας στις 18 Ιουνίου.

Η αεροπορική εταιρεία γιόρτασε τα 50 της χρόνια δίνοντας στους υπαλλήλους της 50.000 πόντους ταχείας επιβράβευσης ο καθένας, καθώς και αποκαλύπτοντας μια ειδική σύνθεση σε ένα από τα 737 αεροσκάφη της.

«Η νοτιοδυτική έφερε επανάσταση στον ταξιδιωτικό κλάδο από την πρώτη μας πτήση στις 18 Ιουνίου 1971 – μια εποχή που λιγότερο από το 15% των Αμερικανών ταξίδευαν ποτέ αεροπορικώς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Γκάρι Κέλι.

Το πρόβλημα ήταν ότι οι εορτασμοί του την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου επισκιάστηκαν από την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων κάθε μέρα εκείνη την εβδομάδα και πάνω από 2.700 για τον μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε η FlightAware, μια υπηρεσία που παρακολουθεί τέτοιες πληροφορίες. Συγκριτικά, οι βασικοί ανταγωνιστές της, η United Airlines, η Delta Air Lines και η American Airlines, ακύρωσαν 189, 106 και 2.423, αντίστοιχα.

Επιπλέον, η Southwest παρουσίασε καθυστερήσεις σε 34.250 πτήσεις, ενώ η United, η Delta και η American είχαν μόνο 8.440, 11.057 και 20.418, αντίστοιχα.

Η Southwest κατηγόρησε δύο ξεχωριστά τεχνολογικά ζητήματα για δύο από τις μεγάλες διακοπές λειτουργίας και ο καιρός ήταν επίσης ένας παράγοντας για ορισμένους, γεγονός που εξηγεί το υψηλό σύνολο της American, και έλαβε μέτρα για να μην επαναληφθούν οι επιδόσεις κατά την περίοδο των διακοπών της 4ης Ιουλίου.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε την τελευταία ημέρα του μήνα ότι θα προσφέρει διπλή αμοιβή στο πλήρωμα καμπίνας κατά την περίοδο των διακοπών. Ο αερομεταφορέας με έδρα το Ντάλας θα προσφέρει επίσης διπλή αμοιβή σε πράκτορες εδάφους και εμπορευματικούς πράκτορες που αναλαμβάνουν πρόσθετες βάρδιες κατά την περίοδο των διακοπών, ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, η αντίδραση του συνδικάτου πιλότων στην προσφορά διπλής αμοιβής ήταν στην καλύτερη περίπτωση χλιαρή, λέγοντας ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει πιο συστημικά ζητήματα.

«Ήταν σαφές (από την άνοιξη!) ότι η επιχείρηση μας βρισκόταν σε καλό δρόμο για ένα βάναυσο καλοκαίρι που προκλήθηκε από την υπερπώληση ενός χρονοδιαγράμματος που απολύτως δεν μπορούν να καλύψουν», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου, Κέισι Μάρεϊ, σε μήνυμα που εστάλη στους πιλότους της αεροπορικής εταιρείας. τη Δευτέρα που προβλήθηκε από το Frequent Business Traveller.

Όλα τα ζητήματα δεν ήταν μόνο ενοχλητικά για τους επιβάτες αλλά και για τους εργαζόμενους.

«Είμαστε όλοι θύματα υπολογιστών και προβλημάτων υπολογιστών», είπε, «και όταν συμβαίνει σε μια αεροπορική εταιρεία, τείνει να είναι μαζικό», δήλωσε στους Seattle Times η Λιν Μοντγκόμερι, πρόεδρος του συνδικάτου που εκπροσωπεί τις αεροσυνοδούς στο Southwest. μέσα Ιουνίου.

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar