Πώς το Pergola Planner Software™ βοήθησε να μετατραπεί το αίθριο των γονιών μου σε όαση

2
Πώς το Pergola Planner Software™ βοήθησε να μετατραπεί το αίθριο των γονιών μου σε όαση

Αυτό το καλοκαίρι που πέρασε, οι γονείς μου και εγώ μιλούσαμε για μερικά από τα πιο πρόσφατα έργα βελτίωσης σπιτιού που είχαν πραγματοποιήσει και προέκυψε το θέμα της παροχής περισσότερης σκιάς για το αίθριο της αυλής τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, έψαχναν διάφορες ιδέες για το τι να κάνουν με αυτόν τον χώρο, συμπεριλαμβανομένης της σκιαγράφησης σε διατάξεις χαρτιού σημειωματάριου και λεπτομέρειες που θα ήταν ωραίο να υπάρχουν. Είχαν δοκιμάσει φορητές ομπρέλες βεράντας και διάφορους άλλους τρόπους για να σκιάσουν αυτήν την περιοχή και είχαν αποφασίσει ότι ήταν καιρός να προσθέσουν μια μόνιμη κατασκευή που θα χρησίμευε τόσο ως καταφύγιο στην πίσω αυλή όσο και ως αισθητικό συμπλήρωμα στο σπίτι τους.

Η τσιμεντένια αυλή τους αποτελούνταν από έναν χώρο περίπου 40′ x 10′ και το σχέδιό τους ήταν να παρέχουν κάλυψη για ολόκληρη αυτή την περιοχή. Οι μαρκίζες του σπιτιού τους είναι μια χαμηλή προεξοχή, επομένως ένα από τα κριτήριά τους ήταν να έχουν η πέργκολα μια σχετικά ψηλή κατασκευή — αρκετά ψηλή ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν μελλοντικά φωτιστικά και ένας ανεμιστήρας οροφής και να αφήνουν ακόμα άφθονο χώρο στο κεφάλι κάτω από την κατασκευή. Διαπιστώσαμε επίσης ότι το τοπικό τμήμα δόμησης ήταν πολύ συγκεκριμένο σχετικά με τις οικοδομικές άδειες και την έγκριση της πόλης. Παρόλο που αυτό θα ήταν μια ανεξάρτητη κατασκευή (δεν συνδέεται με το σπίτι τους), θα πρέπει να έχουμε άδεια με επιθεωρήσεις. Τέλος, οι γονείς μου ήθελαν αυτό το έργο να είναι μια οικογενειακή δουλειά DIY όπου θα μπορούσαν να συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό της διάταξης της πέργκολας, να βοηθούν στην αγορά ξυλείας και υλικού και στη συνέχεια να βάλουν κούμπωμα στο ξύλο και να λερώσουν τα χέρια τους στην κατασκευή.

Backyard Patio Before Simpson Strong-Te Pergola
Πίσω αυλή πριν από την πέργκολα

Προκαταρκτικός σχεδιασμός και λογισμικό Pergola Planner™

Αφού καθορίσαμε αυτά τα βασικά κριτήρια για την περιοχή και το ύψος, καθώς και πόσο εμπλέκονται οι γονείς μου στο σχεδιασμό και την κατασκευή, προχωρήσαμε στις αισθητικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των ειδών ξύλου, του μεγέθους της ξυλείας, των τύπων συνδετήρων και συνδετήρων και των χρωματικών επιλογών στον τελικό σχεδιασμό. Σίγουρα έπρεπε να ληφθούν υπόψη πολλά στοιχεία κατά την επιλογή αυτών των στοιχείων και όλοι συμφωνήσαμε ότι ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε και να οπτικοποιήσουμε το σχέδιο θα ήταν χρήσιμο. Αν και θα χρειαζόταν να συνεισφέρω κάποια μηχανική με τη μορφή της δημιουργίας ορισμένων συγκεκριμένων λεπτομερειών σχεδίασης και αρκετών υπολογισμών για να εκπληρώσω τις απαιτήσεις της οικοδομικής άδειας πόλης, το πιο προφανές εργαλείο για τη βασική μας διάταξη και τα ελάχιστα μεγέθη ξύλινων μελών ήταν το Simpson Strong- Tie® Pergola Planner Software™. Ήταν τόσο απλό όσο να πάτε στο strongtie.com και να κατεβάσετε το λογισμικό από εκεί. Ξεκίνησα με κάποια πολύ απλή εισαγωγή από τον χρήστη, συμπεριλαμβανομένης μιας ορθογώνιας διάταξης που θα ταίριαζε στις υπάρχουσες διαστάσεις της βεράντας, καθώς και στον επιλεγμένο προσανατολισμό των δοκών. Από εκεί πρόσθεσα γρήγορα και εύκολα στη βασική λίστα επιθυμιών το ύψος και τη γενική διάταξη ανοίγματος δοκών. Μέσα σε λίγα λεπτά είχα μια εικονική άποψη του τι θα χτίζαμε. Το λογισμικό μπορεί να βρεθεί εδώ.

Η έξοδος παρέχει 3D και 2D διατάξεις του επιθυμητού σχεδίου και προσφέρει επίσης κομμένα φύλλα ξύλου με μεγέθη, μήκη και ποσότητες, καθώς και μια αναλυτική λίστα με τους συνδετήρες και τους συνδετήρες που θα χρησιμοποιηθούν.

Έξοδος Planner Pergola
Λογισμικό Planner Pergola

Μία από τις μεταβλητές σχεδιασμού που έπρεπε να ληφθούν υπόψη ήταν τα είδη ξύλου. Με πολλές διαθέσιμες παραλλαγές ξύλου, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τη δύναμη, την περιβαλλοντική ανθεκτικότητα και το κόστος. Μετά από λίγη έρευνα, οι γονείς μου επέλεξαν να πάνε με κόκκινο ξύλο. Χρειάστηκε όντως λίγος χρόνος για την προμήθεια του υλικού και το κόστος ήταν σίγουρα υψηλότερο από ό,τι για άλλα είδη ξύλου, αλλά τελικά η ανθεκτικότητα του κοκκινόξυλου κέρδισε.

Με επιλεγμένα είδη ξύλου και τη γενική διάταξη, επιλέξαμε πολλές άλλες μεταβλητές στο λογισμικό, συμπεριλαμβανομένης της ελάχιστης φόρτωσης κώδικα και διαφόρων αισθητικών επιθυμιών. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα σχεδίασε ουσιαστικά τα ελάχιστα μεγέθη ξύλου και συνδετήρες και συνδετήρες που απαιτούνται. Για την πέργκολα μας, πήγαμε με στύλους 6×6, δοκούς 2×8 και κορυφαίες πιέτες 2×2. Οι δοκοί αποτελούνταν από ένα διπλό σετ 2×10 που στριμώχνονταν γύρω από τους στύλους και έφραζαν σε κάθε σημείο στήριξης της δοκού. Προσανατολίστηκαν να τρέξουν το μήκος της πέργκολας, η οποία ήταν περίπου 38 πόδια, σπασμένη σε τρία ανοίγματα 11′-8″. Οι δοκοί εκτείνονταν σε μήκος 9′-4″ και απέχουν ίσα πάνω από τις δοκούς σε 1′-7″ στο κέντρο. Τόσο οι δοκοί όσο και οι δοκοί σχεδιάστηκαν για να έχουν πρόβολες ουρές που προεξέχουν πέρα ​​από τα ακραία ανοίγματα. Ο θόλος ολοκληρώθηκε με 2 × 2 πιέτες που είχαν κενά 2″ ενδιάμεσα.

Σε επίπεδο θεμελίωσης, ξέραμε ότι έπρεπε να ξεκινήσουμε την πέργκολα μας με τις σωστές βάσεις και τις σωστές βάσεις. Ωστόσο, επειδή χρειαζόταν έγκριση από το τμήμα δόμησης, έπρεπε να σχεδιάσω το ελάχιστο φορτίο χιονιού και την επιτρεπόμενη πίεση εδάφους σύμφωνα με τον τοπικό οικοδομικό κώδικα. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, οι σχεδιαστικοί υπολογισμοί μου κατέληξαν σε 20″ x 20″ τετράγωνα x 20″ βαθιές βάσεις, χρησιμοποιώντας σκυρόδεμα 2.500 psi. φώναξα CBSQ66 χυτές επί τόπου βάσεις, οκτώ συνολικά, αντί των Outdoor Accents APB66 βάσεις ανάρτησης. Αν και το APB είναι μια κοινή και απόλυτα επαρκής βάση, επειδή έπρεπε να ρίξουμε προσαρμοσμένες βάσεις που χρειάζονταν ένα ενσωματωμένο τμήμα που θα ήταν στη θέση της όταν θα χυτευόταν το σκυρόδεμα, το CBSQ ήταν η καλύτερη επιλογή.

Συνδετήρες και συνδετήρες που χρησιμοποιούνται

Εκτός από τις βάσεις ανάρτησης, δημιουργήσαμε μια λίστα συνδέσεων και συνδετήρων που το λογισμικό μας βοήθησε να οργανώσουμε σε ευανάγνωστους πίνακες. Οι χαλύβδινοι σύνδεσμοι και οι σύνδεσμοι είναι τα κύρια μέσα για τη σύνδεση όλων των ξύλινων μελών μεταξύ τους και είναι απαραίτητα για το σχηματισμό μιας συνεχούς διαδρομής κατά μήκος της οποίας το βάρος και τα φορτία της κατασκευής θα μεταφερθούν στο έδαφος. Το λογισμικό παρήγαγε κομμένα φύλλα που απαριθμούσαν όλα αυτά τα διάφορα υλικά, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις αγορές μας για προμήθειες. Η λίστα περιελάμβανε τα εξής:

 • (8) Βάσεις post CBSQ66
 • (16) APDJT2-6 για τον σύνδεσμο από τη θέση προς τη δοκό
 • (64) Simpson Strong-Tie® Outdoor Accents® 3 ½” δομικές βίδες ξύλου (SDWSDBB) με (64) ροδέλες εξαγωνικής κεφαλής (STN22) για τη στερέωση των δεμάτων δοκών καταστρώματος APDJT
 • (80) 3 ½” δομικές βίδες ξύλου (SDWSDBB) στο επάνω μέρος της σύνδεσης διαγώνιου προς δοκό
 • (40) Strong-Drive® SDWH Timber-Hex βίδες (SDWS22800DB) στο κάτω μέρος της σύνδεσης διαγώνιο προς στύλο
 • (112) APA21 ελαφριές γωνίες για τη σύνδεση των δοκών με τις δοκούς
 • (224) Βίδες σύνδεσης Outdoor Accents (SD10DBB) για στερέωση των γωνιών
 • (1.040) Ξυλοβίδες Deck-Drive™ #10 x 2 ½” DSV (HCKDSVT212S) για τη σύνδεση δοκού δοκού

Προμηθεύαμε τη λίστα προϊόντων μας από διάφορα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Home Depot και Lowe’s, όπου κάθε σύνδεσμος και συνδετήρας ήταν εύκολα προσβάσιμος.

CBSQ66 Post Base
CBSQ66 Post Base
 APDJT2-6 δοκοί σύνδεσης σε στύλους με ροδέλα εξαγωνικής κεφαλής SDWSDBB και STN22.
APDJT2-6 δοκοί σύνδεσης σε στύλους με ροδέλα εξαγωνικής κεφαλής SDWSDBB και STN22.
 APA21 δοκοί σύνδεσης σε δοκούς που ασφαλίζονται με συνδετήρες SD10DBB.
APA21 δοκοί σύνδεσης σε δοκούς που ασφαλίζονται με συνδετήρες SD10DBB.
 Βίδες SDWS για να στερεώσετε το κάτω μέρος της διαγώνιου στον στύλο.
Βίδες SDWS για να στερεώσετε το κάτω μέρος της διαγώνιου στον στύλο.
Δομικές βίδες ξύλου Outdoor Accents® που στερεώνουν διαγώνιες κορυφές στις δοκούς.
Δομικές βίδες ξύλου Outdoor Accents® που στερεώνουν διαγώνιες κορυφές στις δοκούς.
APDTS3 διακοσμητικό αστέρι
APDTS3 διακοσμητικό αστέρι
Ξυλόβιδες Deck-Drive™ στις κορυφές οροφής
Ξυλόβιδες Deck-Drive™ στις κορυφές οροφής

Κατασκευή Πέργκολα

Η εννοιολογική μας σχεδίαση ξεκίνησε ως μερικά σκίτσα σε χαρτί σημειωματάριου και εξελίχθηκε μέσω του Pergola Planner Software™, λίγο μηχανικού σχεδιασμού και στη συνέχεια στην προμήθεια και την αγορά της ξυλείας και των υλικών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση αυτού του έργου DIY. Επόμενο ήταν να βάλω το φτυάρι στο έδαφος και το τρυπάνι στο κούμπωμα για να ξεκινήσω την κατασκευή της πέργκολας των γονιών μου. Στο αληθινό πνεύμα του οικογενειακού DIY, ο μπαμπάς, η μαμά και ο αδερφός μου βοήθησαν όλοι κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Κατά την κατασκευή της πέργκολας
Κατά την κατασκευή της πέργκολας

Κατά την κατασκευή της πέργκολας

Υπήρχαν πολλές φάσεις στην κατασκευή, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής εκσκαφής. χύνοντας τις οκτώ τσιμεντένιες βάσεις με βάσεις CBSQ. Ανεβάζοντας τις θέσεις 6×6. τοποθέτηση των δοκών χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους APDJT2. ανύψωση και στερέωση των διαγωνίων στους στύλους και τις δοκούς χρησιμοποιώντας βίδες SDWS. και τοποθέτηση των δοκών και των APA21. Στη συνέχεια, κάναμε την περίπλοκη και κουραστική εγκατάσταση των πιετών 2×2, στερεώνοντας κάθε σημείο έδρασης χρησιμοποιώντας βίδες Deck-Drive™ DSV Wood και, τέλος, καθαρίζοντας και βάφοντας το τελικό προϊόν. Αν και αυτή η σύντομη περιγραφή μόλις και μετά βίας δίνει πλήρη πίστωση στη σκληρή δουλειά που καταβλήθηκε σε αυτήν την πέργκολα, αποδείχθηκε πραγματικά θεαματικά και το πνεύμα DIY λάμπει σε κάθε κόψιμο, σύνδεση και λεπτομέρεια. Το καλύτερο μέρος, φυσικά, ήταν η συνεργασία ως οικογένεια από την ιδέα μέχρι την ολοκλήρωση για να δημιουργήσουμε επιτέλους την όμορφη δομή σκιάς που οι γονείς μου ονειρευόντουσαν εδώ και χρόνια!

Τελείωσε την Περόλγκα
Τελειωμένη πέργκολα
Κάτω Πέργκολα Τελειωμένη
Κάτω Πέργκολα Τελειωμένη

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar