Τεχνική κοπής μαλακού ξύλου 6 εύκολα βήματα

2
Τεχνική κοπής μαλακού ξύλου 6 εύκολα βήματα

Ο πολλαπλασιασμός νέων φυτών με την τεχνική μοσχευμάτων μαλακού ξύλου 6 εύκολα βήματα είναι ίσως μια από τις πιο ικανοποιητικές εργασίες κηπουρικής που μπορείτε να κάνετε.

Εάν, όπως είμαι, ασχολείστε με την κηπουρική με έναν προϋπολογισμό, το να μάθετε να πολλαπλασιάσετε νέα φυτά από τους αγαπημένους σας θάμνους είναι ένας έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα. Μπορείτε να δημιουργήσετε φυτικό απόθεμα εύκολα χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους πολλαπλασιασμού κατά τη διάρκεια του κηπουρικού έτους.

Οι φίλοι και η οικογένεια επωφελούνται επίσης καθώς μπορείτε να ανταλλάξετε φυτά μεταξύ τους ή να δώσετε οικιακά φυτά ως δώρα σε άλλους κηπουρούς.

Το να βλέπετε νέους βλαστούς να αναδύονται, τους οποίους μπορείτε στη συνέχεια να καλλιεργήσετε σε υγιή φυτά έτοιμα για χρήση στον κήπο είναι πάντα διασκεδαστικό και πολύ εθιστικό. Τα παιδιά απολαμβάνουν να το δοκιμάζουν καθώς μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους, ενθαρρύνοντάς τα να συνεχίσουν να μαθαίνουν περισσότερα για την κηπουρική. Σας συμβουλεύω να τους κάνετε την κοπή του φυτικού υλικού.

Λαμβάνοντας μοσχεύματα από τρυφερά πολυετή φυτά, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ακόμα κι αν τα μητρικά φυτά δεν καταφέρουν να επιβιώσουν στο κρύο και το υγρό χειμώνα, νέα έρχονται για να πάρουν τη θέση τους.

Το ίδιο επίσης εάν χάσετε φυτά από ασθένειες ή παράσιτα, μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν εάν πάρετε υγιή μοσχεύματα την καλύτερη στιγμή.

Πότε να πάρετε μοσχεύματα μαλακού ξύλου

Ο βέλτιστος χρόνος για τη λήψη μοσχευμάτων μαλακού ξύλου είναι την άνοιξη ή τις αρχές του καλοκαιριού, όταν η νέα ανάπτυξη είναι φρέσκια και ελαστική. Τα μοσχεύματα λαμβάνονται από τις μαλακές νέες μύτες καθώς εμφανίζονται.

Με αυτή τη μέθοδο μπορεί να πολλαπλασιαστεί ένα ευρύ φάσμα θάμνων, πολυετών φυτών και ακόμη και ορισμένων δέντρων.

Πρόσφατα μετακόμισα σπίτι και την άνοιξη πήρα πολλά μοσχεύματα για να μπορέσω να πάρω μαζί μου τα αγαπημένα μου φυτά στον νέο μου κήπο.

Με μια μακρά λίστα επιθυμιών φυτών, ήταν ένας οικονομικός τρόπος για να αποκτήσετε νέο απόθεμα.

Ποια φυτά είναι κατάλληλα για μοσχεύματα μαλακού ξύλου

Ανθεκτικά φυτά και τρυφερά πολυετή φυτά όπως Aubrieta, Osteospermum, Penstemon, Gaura, Geranium, Pelargonium, Verbena και πολλά άλλα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να καλλιεργηθούν και φυλλοβόλοι θάμνοι, Buddleia, Hydrangeas, Perovskia, Camelia, Ceanothus, Privet, Azalea, Blueberry, Deutzia και Viburnum.

Η λίστα συνεχίζεται, αν έχετε αμφιβολίες, δεν έχετε τίποτα να χάσετε και ενδεχομένως πολλά νέα φυτά να κερδίσετε.

Μερικά δέντρα μπορούν επίσης να πολλαπλασιαστούν με μοσχεύματα μαλακού ξύλου, Σφενδάμι, Σημύδα, Καβούρι, Κερασιά, Γκίνγκο και Πασχαλιά, για άλλη μια φορά σας προτρέπω να ρισκάρετε. Το να μεγαλώνεις ένα δέντρο από τα μοσχεύματα σου είναι τόσο ικανοποιητικό, επιπλέον, βοηθάς το περιβάλλον.

Μια ποικιλία φυτών εσωτερικού χώρου μπορεί επίσης να πολλαπλασιαστεί με αυτόν τον τρόπο.

Για τους νέους κηπουρούς, τα μοσχεύματα μαλακού ξύλου είναι τα πιο εύκολα και πιο επιτυχημένα, έχοντας το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας από οποιαδήποτε μέθοδο μοσχευμάτων βλαστών, επομένως σας ενθαρρύνουν να δοκιμάσετε και διαφορετικές μεθόδους για να δημιουργήσετε το απόθεμα φυτών σας.

Τι θα χρειαστείτε για να πάρετε μοσχεύματα από μαλακό ξύλο

 • Υγιές φυτικό υλικό
 • Αιχμηρά, καθαρά κλαδευτήρια ή μαχαίρι
 • Φυτέψτε γλάστρες
 • Μέσο ανάπτυξης
 • Ριζοβολική ένωση
 • Προσθέστε σε αυτό λίγο χρόνο και υπομονή και δείτε τον κήπο σας να μεγαλώνει
Τεχνική κοπής μαλακού ξύλου 6 εύκολα βήματα
Τεχνική κοπής μαλακού ξύλου 6 εύκολα βήματα

Πώς να κάνετε μοσχεύματα μαλακού ξύλου 6 εύκολα βήματα

 • Πάρτε μοσχεύματα από φυτά απαλλαγμένα από ασθένειες και αποφύγετε τυχόν ανθοφόρους βλαστούς. Αφαιρέστε τυχόν λουλούδια και/ή βλαστούς καθώς αυτό θα βοηθήσει τα μοσχεύματα να κατευθύνουν την ενέργειά τους για να αναπτύξουν δυνατές υγιείς ρίζες. Νωρίς το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για να μαζέψετε τα μοσχεύματα σας, καθώς τα φυτά είναι καλά ενυδατωμένα.
 • Κρατήστε τους βλαστούς σε μια πλαστική σακούλα με υγρό χαρτί γύρω από τους μίσχους μέχρι να είστε έτοιμοι να τους φυτέψετε.
 • Αφαιρέστε το ένα τρίτο έως το μισό των φύλλων από το στέλεχος.
 • Βουτήξτε τους μίσχους στην ένωση ριζοβολίας και αφαιρέστε τυχόν περίσσεια. Η ένωση είναι ειδικά σχεδιασμένη για να διεγείρει την ανάπτυξη των ριζών.
 • Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε γλάστρες με μέσο καλλιέργειας χαμηλής γονιμότητας, ένα μείγμα από ένα μέρος κομπόστ με χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και ένα μέρος περλίτη ή κοφτερή άμμο είναι ιδανικό. Το καλλιεργητικό μέσο πρέπει να έχει καλή αποστράγγιση για καλό αερισμό.
 • Ποτίστε και καλύψτε με πλαστικό ή τοποθετήστε τις γλάστρες σε μια διάφανη πλαστική σακούλα. Σκεπάστε τα κάπου σκιερά, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Διατηρήστε το κομπόστ υγρό αλλά όχι υπερβολικά υγρό.

Μην ξεχάσετε να τα χαρακτηρίσετε.

Μοσχεύματα από μαλακό ξύλο
Πώς να πάρετε μοσχεύματα από μαλακό ξύλο

Μετά τη φροντίδα των μοσχευμάτων μαλακού ξύλου

Όταν τα μοσχεύματα σας έχουν ριζώσει, μπορείτε να τα βάλετε σε μεγαλύτερες γλάστρες για να τα μεγαλώσετε περαιτέρω, μέχρι να είναι έτοιμα για τον κήπο. Καλλιεργώντας τα σε γλάστρες τις πρώτες εποχές αντί να τα φυτέψετε στον κήπο πολύ σύντομα, θα αυξήσετε τις πιθανότητες επιβίωσής τους.

Λαμβάνοντας μοσχεύματα την κατάλληλη στιγμή, μπορείτε εύκολα να γεμίσετε τον κήπο σας, καθώς και να αντικαταστήσετε τα φυτά με μικρό κόστος.

Η κηπουρική μπορεί να γίνει ένα ακριβό χόμπι, ειδικά με τον πειρασμό των ακαταμάχητων λουλουδιών και φυτών στα κέντρα κήπου. Πειραματιστείτε λίγο, δουλέψτε με την ίδια τη Φύση, θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε υπέροχα φυτά.

Τεχνική μοσχευμάτων μαλακού ξύλου Γλάστρες με ριζωμένη κοπή
Πώς να κάνετε μοσχεύματα μαλακού ξύλου 6 εύκολα βήματα

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει επιτυχημένα μοσχεύματα από Jasmine, Acer, Viburnum και Brazilian Fuschia.

Η κατάλληλη στιγμή για το σωστό φυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Άλλες μέθοδοι πολλαπλασιασμού είναι εξίσου εύκολες και πολύτιμες η κηπουρική τεχνογνωσία

Τεχνική κοπής σκληρού ξύλου – 5 εύκολα βήματα σας δείχνει πώς να πολλαπλασιάσετε μοσχεύματα από ξυλώδη πολυετή φυτά και θάμνους όπως buddleia, choisya, τριαντάφυλλα και cornus.

Ο πολλαπλασιασμός φυτών από σπόρους είναι μια άλλη πολύ οικονομική μέθοδος. Πώς να καλλιεργήσετε σπόρους φυτών 5 εύκολα βήματα

Καλλιέργεια λαχανικών και λουλουδιών από σπόρος κειμήλιομικρό είναι μια ικανοποιητική ιδέα και βοηθά στη διατήρηση αυτών των πρωτότυπων ποικιλιών.

Ηλεκτροθερμαινόμενοι Διαδόσεις είναι ένας εξαιρετικός εξοπλισμός για τη σπορά και την καλλιέργεια σπόρων, προσθέστε έναν στη λίστα επιθυμιών κηπουρικής σας, κάνουν υπέροχα δώρα.

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο έχει αποδειχθεί χρήσιμο, δίνοντάς σας λίγη ενθάρρυνση και έμπνευση για να ξεκινήσετε τον πολλαπλασιασμό νέων φυτών για τον κήπο σας.

Παρακαλούμε μοιραστείτε με τους φίλους, την οικογένειά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν έχετε περαιτέρω απορίες, παρακαλούμε να τις τοποθετήσετε στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω. Απαντώ πάντα το συντομότερο δυνατό.

Σας ευχαριστώ

Καλή Κηπουρική

Ακολουθήστε και σας αρέσει το PlantsBulbsSeeds

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar