Τι θα έκανε την αστική γεωργία στην πόλη της Νέας Υόρκης πιο δίκαιη;

0
Τι θα έκανε την αστική γεωργία στην πόλη της Νέας Υόρκης πιο δίκαιη;

180305-urban-farms-top2Οι αιδεσιμότατοι Robert και DeVanie Jackson, ιδρυτές του Κέντρο αστικής συγκομιδής της αποστολής διάσωσης του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη, είναι περήφανοι για τις συκιές και τα υπερυψωμένα κρεβάτια στον αστικό κήπο του οργανισμού τους. Από το 2002, ντόπιοι φοιτητές και ηλικιωμένοι πολίτες περιποιούνται τις καλλιέργειες που βοηθούν στην αποθήκευση των τροφίμων της αποστολής. Ενάμιση μίλι μακριά, Bushwick City Farmπου ξεκίνησε το 2011 με εθελοντές να ανακτούν μια κενή, σκουπιδότοπη έκταση, τώρα παρέχει δωρεάν, βιολογικής καλλιέργειας τρόφιμα σε μέλη της κοινότητας που έχουν ανάγκη.

Παρά τις βαθιές ρίζες στις κοινότητές τους, και οι δύο αυτές αστικές φάρμες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Οι Τζάκσον μπορεί να χάσουν τη γη τους τον Μάρτιο, εκτός αν μια καμπάνια crowdsourcing μπορεί συγκεντρώσει τα 28.000 δολάρια οφείλουν στην τράπεζα για την παρτίδα, που βρίσκεται σε μια ταχέως ευγενική γειτονιά. Και παρόλο που ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος Bushwick City Farm είπε αρχικά στους αγρότες ότι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο, τον Αύγουστο, άλλαξε γνώμη και τους έδωσε 30 ημέρες για να εκκενώσουν. Ο ιδιοκτήτης δεν έχει ακόμη επιβάλει αυτήν την εντολή, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

«Έχουμε 30 κοτόπουλα εκεί και δεν είχαμε πού να πάμε. νιώθαμε σαν να συμμετέχουμε στην κοινότητα και εκείνος όχι», είπε ο εθελοντής του Bushwick, James Tefler. «Η γειτονιά συσπειρώθηκε γύρω μας και είχαμε συναντήσεις με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής».

Διαβάστε ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: „CivilEats.com

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar