Το ιστορικό ξενοδοχείο Roosevelt, που κάποτε ήταν μουσικό σπίτι στον Γκάι Λομπάρντο, θα κλείσει εν μέσω πανδημίας

0
Το ιστορικό ξενοδοχείο Roosevelt, που κάποτε ήταν μουσικό σπίτι στον Γκάι Λομπάρντο, θα κλείσει εν μέσω πανδημίας

Grand Central Terminal στη Νέα Υόρκη

Το ξενοδοχείο Roosevelt, που πήρε το όνομά του προς τιμήν του Προέδρου Theodore Roosevelt και βρίσκεται στη λεωφόρο Madison και την 45th Street στο Μανχάταν, ανακοίνωσε τα σχέδιά του να κλείσει εν μέσω της ύφεσης των ταξιδιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το ξενοδοχείο 1.025 κλειδιών υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες του στις 22 Σεπτεμβρίου 1924. Η τελευταία του μέρα θα ανοίξει 96 χρόνια και 39 ημέρες αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου 2020 και έχει λειτουργήσει ως μάρτυρας της ιστορίας από την ημέρα έναρξης.

Το Roosevelt αναπτύχθηκε από τον Frank Dudley και την United Hotels Company of America. Αποκτήθηκε από τον Conrad Hilton το 1943 και ο Hilton μετακόμισε τελικά στην προεδρική σουίτα 3.900 τετραγωνικών ποδιών (360 τετραγωνικών μέτρων) του ξενοδοχείου ως το σπίτι του. Το ξενοδοχείο Roosevelt, το οποίο ήταν το πρώτο ακίνητο στις Ηνωμένες Πολιτείες που ενσωμάτωσε βιτρίνες σε επίπεδο δρόμου αντί για μπαρ, κάποτε συνδέθηκε με το Grand Central Terminal μέσω μιας υπόγειας διάβασης.

Το 1948, το ξενοδοχείο ήταν το αρχηγείο της προεδρικής εκστρατείας του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Τόμας Ντιούι, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει ένα δωμάτιο εκεί ως γραφείο του στη Νέα Υόρκη όταν ήταν κυβερνήτης.

Το εμβληματικό έχει εμφανιστεί και έχει αναφερθεί σε πολλές σημαντικές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως «The Irishman», «The French Connection», «Wall Street», «Maid in Manhattan», «Man on a Ledge» και «Mad Men .»

Ο Γκάι Λομπάρντο άρχισε να ηγείται της μπάντας των Roosevelt Grill το 1929 και την ίδια χρονιά άρχισε να πραγματοποιεί μια ετήσια ραδιοφωνική εκπομπή την Παραμονή Πρωτοχρονιάς με το δικό του συγκρότημα, τους Royal Canadians. Έτσι ξεκίνησε μια παράδοση της παραμονής της Πρωτοχρονιάς που κράτησε μέχρι το Roosevelt μέχρι το 1959, όταν ο Lombardo μετακόμισε στο Waldorf Astoria Grand Ballroom. Όταν ο Λομπάρντο βρισκόταν στο Λονγκ Άιλαντ με τη μπάντα του τα καλοκαίρια, ο Λόρενς Γουέλκ ανέλαβε τα καθήκοντά του στο ξενοδοχείο.

Πιο πρόσφατα, το 1979, το ξενοδοχείο εξαγοράστηκε από τον επενδυτικό βραχίονα της Pakistani International Airlines, υπό την ιδιοκτησία του οποίου το ακίνητο ανακαινίστηκε πολλές φορές. Η τελευταία ανακαίνιση έγινε το 2011.

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar