Το ρολόι χτυπά για τους νομοθέτες για να σώσουν τις θέσεις εργασίας στις αεροπορικές εταιρείες και την αεροπορική βιομηχανία των ΗΠΑ

0
Το ρολόι χτυπά για τους νομοθέτες για να σώσουν τις θέσεις εργασίας στις αεροπορικές εταιρείες και την αεροπορική βιομηχανία των ΗΠΑ

Ενώ το Κογκρέσο προχώρησε με μεγάλη ταχύτητα και οξυδέρκεια για να εγκρίνει έκτακτη χρηματοδότηση για τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών τον Μάρτιο, ακριβώς τη στιγμή που ο κλάδος άρχιζε να αισθάνεται τις επιπτώσεις της τεράστιας μείωσης των ταξιδιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κινείται με επιμελητικό τρόπο για να βοηθήσει την βιομηχανία τώρα που έχει προκληθεί άνευ προηγουμένου ζημιά.

Έξι μήνες αργότερα, η κρατική παρέμβαση μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και να διατηρηθεί η εμφάνιση της αεροπορικής βιομηχανίας των ΗΠΑ όπως την ξέραμε στην αρχή του έτους.

Η έρευνά μας στο FBT δείχνει ότι μπορεί να χρειαστούν 24 μήνες μέχρι να αρχίσουν τα αεροπορικά ταξίδια να επανέλθουν στα προ πανδημίας επίπεδα. Ενώ τα εσωτερικά ταξίδια έχουν ανακάμψει κάπως, εξακολουθούν να είναι μειωμένα κατά περίπου 63% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια – δεδομένων των πολυάριθμων κλειστών συνόρων λόγω της πανδημίας – μειώνονται κατά 84%.

Η αεροπορική βιομηχανία έχει σταθμεύσει περίπου 1.800 αεροσκάφη ως αποτέλεσμα της μείωσης των ταξιδιών και σκοπεύει να κάνει το ίδιο, μεταφορικά μιλώντας, με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Ενώ η ίδια η αεροπορική βιομηχανία των ΗΠΑ απασχολεί 750.000 εργαζομένους, υποστηρίζει έμμεσα δέκα εκατομμύρια θέσεις εργασίας και 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική δραστηριότητα, σύμφωνα με την Airlines for America, έναν εμπορικό όμιλο του κλάδου που αντιπροσωπεύει μεγάλους αερομεταφορείς των ΗΠΑ.

Όμως ο χρόνος τελειώνει. Αν το Κογκρέσο δεν ενεργήσει γρήγορα, μπορεί να μην υπάρχει μια αεροπορική βιομηχανία όπως την ξέρουμε, όταν η ζωή επιστρέψει σε μια κανονικότητα σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

(Φωτογραφία: Accura Media Group)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar