Το KEMPER SYSTEM εκτίθεται στο Μουσείο του Λίβερπουλ

4
Το KEMPER SYSTEM εκτίθεται στο Μουσείο του Λίβερπουλ

Το Kemper System βοήθησε στην ανακαίνιση τμήματος ενός παραθαλάσσιου μουσείου που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τοποθετημένο πάνω από τη σύνδεση του καναλιού του Λιντς Λίβερπουλ, το Μουσείο του Λίβερπουλ εκτείνεται σε μια περιοχή μήκους 110 μέτρων επί πλάτους 60 μέτρων και ύψους 26 μέτρων στο ψηλότερο σημείο του.

Οι αρχιτέκτονες Bickerdike Allen Partners (BAP) ήταν υπεύθυνοι για τις εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες περιελάμβαναν την αφαίρεση των αρχικών σκαλοπατιών της βεράντας και την αποτυχημένη μονή στρώση στεγανοποίησης δύο ξεχωριστών ταράτσων στα βόρεια και νότια του κτιρίου.

Το σύστημα υγρής αδιαβροχοποίησης Kemperol 2K-PUR της Kemper System, χωρίς διαλύτες, καθορίστηκε για τη νέα δομή στήριξης βεράντας και δομικό κατάστρωμα και εγκαταστάθηκε από τους εργολάβους στέγης K Pendlebury & Sons.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις. Μόλις αφαιρέθηκαν τα αρχικά σκαλοπάτια και η δομή της βεράντας από τον κύριο εργολάβο WH Snow, το Kemperol 2K-PUR χρησιμοποιήθηκε για να αδιαβροχοποιήσει την αρχική πλάκα από σκυρόδεμα από κάτω.

Η δεύτερη φάση είδε ένα πολύπλοκο σύστημα στήριξης από χάλυβα να εγκατασταθεί και να βιδωθεί μέσω της νέας αδιάβροχης πλάκας σκυροδέματος. Απαιτήθηκε περαιτέρω στεγανοποίηση που περιελάμβανε πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων 672 μέτρων γαλβανισμένων δοκών από γαλβανισμένο χάλυβα με περισσότερα από 200 μικρά μεμονωμένα στηρίγματα και περισσότερες από 3.600 μεμονωμένες κεφαλές μπουλονιών που στερεώνουν τον χάλυβα στην πλάκα.

Περαιτέρω εργασίες περιελάμβαναν την εφαρμογή προστατευτικής επίστρωσης αποτελούμενης από Kempertec EP5 Primer και χαλαζιακή άμμο σε επίπεδες επιφάνειες ταράτσας όπου χρησιμοποιήθηκαν στηρίγματα τσιμεντοκονίας.

Το μουσείο παρέμεινε ανοιχτό στο κοινό καθ‘ όλη τη διάρκεια του έργου, συμπεριλαμβανομένων όλων των δομικών εργασιών, στεγανοποίησης και εγκατάστασης των νέων σκαλοπατιών αντικατάστασης της βεράντας.

Ο Neilan Symondson από το K Pendlebury είπε: «Αυτή ήταν μια εξαιρετικά περίπλοκη δουλειά που έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς το κτίριο βρίσκεται ακριβώς στην προκυμαία. Το Kemperol 2K-PUR εφαρμόστηκε σε κλίσεις που κυμαίνονταν από 20 έως 35 μοίρες με πολύ περίπλοκες και συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Έπρεπε να παρέχει μια εγγυημένη στεγανή λύση, επιλύοντας πολλά προβλήματα που προκύπτουν από την αρχική κατασκευή και διατήρηση των φινιρισμάτων εξωτερικής επένδυσης.

«Το Kemperol 2K-PUR ήταν μια ιδανική λύση, καθώς εφαρμόζεται υγρό σε βρεγμένο, γεγονός που μας διευκόλυνε να αντιμετωπίσουμε τις εκτεταμένες δομικές λεπτομέρειες και τα δύσκολα σχήματα, διασφαλίζοντας ότι ήταν αποτελεσματικά αδιάβροχα.

«Καθώς είναι άοσμο, αυτό διαβεβαίωσε επίσης τον πελάτη ότι οποιοσδήποτε επισκέπτεται ή εργάζεται στο μουσείο κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν θα επηρεάζεται από τυχόν ενοχλητικές οσμές».

Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με αποτέλεσμα καθίσματα, βεράντες και σκαλοπάτια στα δύο άκρα του Μουσείου, που οδήγησαν σε δύο πλατφόρμες θέασης που προσφέρουν σημεία παρατήρησης για την πόλη, τον ποταμό Μέρσεϊ και τον κόλπο του Λίβερπουλ.

Ο Stuart Hicks από το Kemper System πρόσθεσε: «Αυτό ήταν ένα πολύπλοκο έργο υψηλού προφίλ που έπρεπε να πληροί ορισμένες αυστηρές απαιτήσεις χωρίς περιθώρια λάθους.

«Κυρίως, η διαδικασία εφαρμογής για το Kemperol 2K-PUR θα διασφαλίσει ότι η στεγανοποίηση λειτουργεί με τα υψηλότερα πρότυπα για να διατηρείται το μουσείο στεγανό για πολλά χρόνια ακόμα».

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar