Το Willmott Dixon’s γράφει ιστορία στο Alexandra Palace

4
Το Willmott Dixon’s γράφει ιστορία στο Alexandra Palace

Ο Willmott Dixon σηματοδότησε την ολοκλήρωση της διετούς αποκατάστασης της ανατολικής πτέρυγας του Alexandra Palace με μια συνάντηση προσωπικού που ήταν μόνο το δεύτερο γεγονός σε αυτό το διάσημο μέρος του κτηρίου εδώ και 80 χρόνια!

Η ομάδα της εταιρείας συναντήθηκε για να γιορτάσει τα εγκαίνια του διατηρητέου προγράμματος αποκατάστασης κληρονομιάς Grade II που είδε την Ανατολική Πτέρυγα να ανανεώνεται με το θέατρο να ξαναζωντανεύει για να παρέχει έναν χώρο για παραστάσεις, όπερα, θεατρικά έργα και μπαλέτο. Υπάρχει επίσης νέος δημόσιος χώρος στην είσοδο της Ανατολικής Πτέρυγας για να καθίσετε και να θαυμάσετε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του Λονδίνου.

Το βασικό στοιχείο πίσω από το έργο ήταν η «σύλληψη της σήψης» – όπου ο Willmott Dixon σταθεροποίησε τα 80 χρόνια παρακμής, διατηρώντας την εμφάνιση του θεάτρου παρόμοια με εκείνη που έκλεισε, αλλά καθιστώντας το δομικά υγιές και κατάλληλο για άλλα 100 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του έργου αποκατάστασης, ο Willmott Dixon εργάστηκε σε μέρη του κτιρίου ανέγγιχτα για 80 χρόνια. Εκτός από τη σταθεροποίηση της δομής και της οροφής, ολόκληρο το δάπεδο ανυψώθηκε και ισοπεδώθηκε με την επανατοποθέτηση και των 1.200 αρχικών σανίδων δαπέδου. Η σκηνή ενισχύθηκε και περίπου 2.000 τούβλα ανακτήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν αλλού στο Παλάτι ως μέρος μιας άσκησης ανακύκλωσης.

Ο ολοκληρωμένος χώρος του θεάτρου μπορεί πλέον να φιλοξενήσει 1.300 άτομα όρθιοι και καθιστοί, αν και 800-900 θα είναι πιο τυπικοί, με τον χώρο της σκηνής έτοιμο για άλλα 100 χρόνια διασκέδασης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Willmott Dixon, Chris Tredget, λέει: «Ξημερώνει μια φωτεινή νέα εποχή καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν το ανακαινισμένο θέατρο που είναι κρυμμένο από το κοινό για περίπου 80 χρόνια. Είμαι χαρούμενος που μπορούμε να φέρουμε πίσω στο Λονδίνο ένα μικρό κομμάτι της ξεχασμένης ιστορίας και η φιλοξενία μιας από τις πρώτες εκδηλώσεις εκεί για τόσο καιρό ήταν προνόμιο».

Το Alexandra Palace ακολουθεί παρόμοια δουλειά που εκτελεί ο Willmott Dixon σε εμβληματικά κτίρια όπως το Old Admiralty Building και, πρόσφατα, δημιουργώντας ένα νέο σπίτι για το Design Museum στο πρώην Ινστιτούτο Κοινοπολιτείας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar