Τρία κρίσιμα βήματα για τη σεισμική μετασκευή ενός σπιτιού

5
Τρία κρίσιμα βήματα για τη σεισμική μετασκευή ενός σπιτιού

Στο πρώτο μας blog ανάρτηση μέσα αυτή η σειρά, εμείς προσδιόρισε γιατί παλαιότερα σπίτια είναι πιο ευάλωτοι παρά νεότερα σπίτια σε ζημιές από σεισμό. Εμείς περιέγραψε τι είναι η μετασκευή και πώς ενισχύει τη δομή του σπιτιού σας. Και τελικά, θέσαμε πέντε ερωτήσεις θα πρέπει να αναρωτηθείτε πότε δαποφασίζετε εάν το σπίτι σας ανάγκες των μετασκευή.

Ένα από τα ερωτήματαμικρό ρωτήσαμε ήταν, «Είναι το σπίτι μου χτισμένο σε υπερυψωμένο θεμέλιο;» Ιστορία, συνεπικουρούμενος από έρευνα, έχει δείξει ότι ξύλοπλαισιωμένο σπίτια χτισμένα σε υπερυψωμένα θεμέλια (με αργή πορεία χώρους και υπόγειομικρό) πριν από 1985 είναι ο πιο ευάλωτοι σε ζημιά από σεισμούς. Αυτό συμβαίνει επειδή η δομή κάτω από το σπίτι δεν ήταν buγια να αντισταθεί στις δυνάμεις ολίσθησης και τριβής που προκύπτουν.

Αυτή η δεύτερη ανάρτηση ιστολογίου εξετάζωμικρό πώς μπορείτε να προστατέψετε το σπίτι σας από αυτές τις καταστροφικές δυνάμεις με μετασκευή ή ενίσχυση ο δομή και του κρίσιμες συνδέσεις σε τρεις βασικές θέσεις.

Wκαπέλο κάνω, εσύ ρωτάς? Μια καλή πρώτη στάση είναι το τοπικό σας τμήμα κτιρίων, που μπορει προμηθεύω προγράμματα αδ πληροφορίες για το πώς να πραγματοποιήστε μια ανακαίνιση σπιτιού και εξασφαλίστε οικοδομική άδεια. Πολλά οικοδομικά τμήματα παρέχω πρσύνολα κρίσιμων σχεδίων (εξετάστε ένα σύνολο σχεδίων όπως ένα βιβλίο μαγειρικής για εργολάβους και DIYerιθ) ότι μπορεί να σας βοηθήσει από αρχήπρος το τελειώστε σε τι ερωτήσεις να ρωτήσω, ποιος μπορεί να βοηθήσει, τι πρέπει να γνωρίζει όταν εργάζεστε με το τμήμα δόμησης, και αν Το σπίτι σας χρειάζεται περαιτέρω αξιολόγηση από δομικό μηχανικό.

Εκεί ένατρεις περιοχές ότι είναι κρίσιμα για την ανακατασκευή ενός σπιτιού:

  1. Είναι σωστά βιδωμένο το σπίτι σας στα θεμέλιά του; Ελέγξτε εάν οι περιμετρικοί σας τοίχοι είναι στερεωμένοι στο θεμέλιο. Το ξύλο που στηρίζεται στο σκυρόδεμα ονομάζεται λάσπη ή πλάκα περβάζι. Οι οικοδομικοί κώδικες απαιτούν την τοποθέτηση μπουλονιών αγκύρωσης σε ορισμένες θέσεις για να αποτραπεί η ολίσθηση του σπιτιού από το θεμέλιο. Η άγκυρα Τα μπουλόνια μπορεί να απαιτούν μια πλάκα έδρασης μεταξύ της κορυφής της πλάκας μαρσπιέ και του παξιμαδιού. Επικοινωνήστε με το τοπικό σας τμήμα κτιρίων γιαr ειδικός απαιτήσεις στην περιοχή σας. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι τα μπουλόνια σας είναι άθικτα και χωρίς σκουριές.
  2. Το σπίτι σας έχει ανάπηρους τοίχους; Αν ναι, τότε οΞέρω Ππεριμετρικοί τοίχοι τα οποία είναι που βρίσκεται ανάμεσα σε περβάζι πιάτο και το πρώτος όροφος πλαισίωση – πρέπει να ενισχυθεί τo αποτρέψτε το να σηκώσει το σπίτι στη μία πλευρά κατά τη διάρκεια ενός σεισμού (σκεφτείτε τον Πύργο της Πίζας). Παλαιότερα σπίτια διδεν χρησιμοποιήστε μοντέρνο ξύλο επικάλυψη. Αντ ‚αυτού, παρακαμπτήριος ή shiplap boχρησιμοποιήθηκαν ard, και αυτά είναιnt επαρκής για την πρόληψη αστοχιών. Οι οικοδομικοί κώδικες συνιστούν την τοποθέτηση ξύλινων δομικών πλαισίων (κόντρα πλακέ ή OSB) στην εσωτερική όψη των τοίχων σε στρατηγικές θέσεις για την ενίσχυση των περιμετρικών τοίχων.
  3. Είναι το πρώτος όροφος πλαισίωση που συνδέεται με την κορυφή του ανάπηρου τοίχου ή πλάκα μαρσπιέ (εάν δεν υπάρχουν ανάπηροι τοίχοι)? Πάνω από το σακατεύω τοίχου στηρίζεται το σύστημα δαπέδου, το οποίο πρέπει να στερεωθεί στη δοκό του χείλους. Γύρω από το εξωτερικό του συστήματος δαπέδου και του συστήματος περιμετρικού τοίχου είναι αυτό που είναι γνωστό ως δοκός χείλους. Η δοκός στεφάνης πρέπει να στερεωθεί στην κορυφή του σακατεύω τοίχος με μεταλλικούς συνδετήρες. Εάν δεν υπάρχουν σακατωμένα τοιχώματα, τότε η δοκός στεφάνης πρέπει να στερεωθεί με παρόμοιο τρόπο απευθείας στην πλάκα του περβάζι. Οι σύνδεσμοι πρέπει να βρίσκονται στις 16″ ο.ντο. για τριώροφο, 32″ ο.ντο. για διώροφο και 48″ ο.ντο. για μονοώροφες κατοικίες.

Στο επόμενο blog εμείςll επικεντρωθείτε στα προϊόντα που χρειάζεστε, σε αυτά που χρειάζεστε για να συνεργαστείτε με το τοπικό σας τμήμα κτιρίων, και αν εσύ πρέπει επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε έναν εργολάβο ή να το κάνετε μόνοι σας.

Εάν βμυρμήγκι περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο παρακάτω για το πόλη που μένετε κοντάεισαι εσυ. Αυτοί οι σύνδεσμοι θα σας παρέχουν πόρους για να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε, να προετοιμαστείτε, και πραγματοποιήστε μια μετασκευή στο σπίτι σας, είτε εσύ επιλέγω να κάντε το μόνοι σας ή ζητήστε από έναν επαγγελματία ανάδοχο να εκτελέσει την εργασία.

Πόροι σεισμικής αναβάθμισης:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar